dzieki za info
mam pytanko.
czy to wszystko dało by się wpakować do lite ?
Tak, jest taka możliwość, lecz jej nie polecam.
EDIT:
Uwaga! Powstała (poraz kolejny :lol: ) nowa wersja Właściwości systemu by rneo23. Zmiany to między innymi nowy wygląd. Polecam aktualizację (link w HowTo).
Siema 8)
Moge prosić was o same kursory Visty? Takie których niemósiał bym instalować tylko sam podmienił. Z góry dzięki
Edit znalazłem kursory na pierwszej stronie tego tematu teraz prosił bym o logowanie visty i Windows Vista Bootscreen z opisem jak wgrać to bez żadnego progamu
Na 1 stronie wszystko ;]
Bez programu raczej jest ciężko wgrać bootscreen, polecam robić to programowo z użyciem VTP, lub użycie jakiegość bootscreena które można znajdziesz np tu.
Takie pytanko: może zna ktoś program Madotate? Dodaje nowy przycisk obok przycisku do minimalizacji okna. Po kliknięciu na nowy przycisk okno pokazuje się w 3D. Na zdjęciu do którego daje link na dole jest trójwymiarowe okienka - to właśnie ten program.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3ca … 4bb46.html
Pytaniem jest: Czy tego typu okienka będą w Viście, czy nadal konieczna będzie instalacja tego programu?
To rozwale XP! Zrobiłem i reinstalka się skłoniła! Szajskie! :lol:
Jeżeli nie czytałeś uważnie instrukcji- to nie problem o kłopoty. Nie ja stworzyłem te programy i nie będę brał za nich odpowiedzialności. Jednak kilkakrotnie wykonałem HowTo na niejednym komputerze, na różnych konfiguracjach. I zawsze wszystko dobrze działało. Więc jeżeli rozwaliłeś sobie system najprawdobodobniej VTP nic na to nie poradzę- nie do końca stosowałeś się do moich instrukcji. A “szajskie” HowTo napewno nie jest, ponieważ osoby które się dokładnie stosują do zaleceń nie mają problemów.
jak temu sidebarowi dodać gadżety pobrane z neta?? CZęść gadżetów które są dostępne w folderze gadgets nie jest dostępne w menu sidebara i nie moge ich ustawić np miernika wykorzystania CPU… JAk go ustawić ??
Gadżety od Microsoftu do Siebara z Visty niestety nie są kompatybilne z sidebarem z HowTo. Gadżety to tego sidebara znajdziesz np. na JCXP.
Ej ludzie mam pytanko,jest może jakiś inny program do robienia przeźroczystych okien?? chciałbym inne sprawdzić…
PS kiedy będzie aktualizacja howto??
Niestety takowego nie znam. A aktualizacja będzie jak znajdę coś ciekawego
Wszystko super, ale radziłbym dodać program, który zmienia w okienku Właściwości systemu wersję systemu tzn. napis Windows XP na np. Vista Ultimate.
W poprzedniej wersji How To (wykonanej bodaj przez usera aero) był link do niego, ale niestety… wyczerpał się(?). :?
Proponuję dodać także program o nazwie Media Portal, który świetnie zastępuje wbudowany w Vistę, Media Center czy jakoś tak… :? Link do niego: http://www.idg.pl/ftp/pc_12491.html
Pozdro i czekam na aktualizację.
PS. Jest już nowa wersja Vista Trnasformation Pack, więc wypadało by zmienić co nie co.
Jak to zrobić, jest opisane na dole HowTo. W następnej wersji HowTo będzie stworzony plik, na który wystarczy 2 razy kliknąć i potwierdzić zmianę nazwy.
Narazie nie mam w planach dodania tego programu, ponieważ jego aktualna wersja jest niestabilna.
Oczywiście, napewno uaktualnię ten program w następnej wersji, jednak najpierw muszę go przetestować kilakrotmie na różnych komputerach aby upewnić się co do jego stabilności i niezawodności.
Mam tego frameworka.
Zacytuję siebie:
Szkoa a znasz jakieś inne sidebary??