Odświeżone HowTo- transformacja z XP na Vista. Moja wizja

dzieki za info :slight_smile:

mam pytanko.

czy to wszystko dało by się wpakować do lite ? :smiley:

Tak, jest taka możliwość, lecz jej nie polecam.

EDIT:

Uwaga! Powstała (poraz kolejny :lol: ) nowa wersja Właściwości systemu by rneo23. Zmiany to między innymi nowy wygląd. Polecam aktualizację (link w HowTo).

Siema 8)

Moge prosić was o same kursory Visty? Takie których niemósiał bym instalować tylko sam podmienił. Z góry dzięki :slight_smile:

Edit znalazłem kursory na pierwszej stronie tego tematu teraz prosił bym o logowanie visty i Windows Vista Bootscreen z opisem jak wgrać to bez żadnego progamu

Na 1 stronie wszystko ;]

Bez programu raczej jest ciężko wgrać bootscreen, polecam robić to programowo z użyciem VTP, lub użycie jakiegość bootscreena które można znajdziesz np tu. :slight_smile:

Takie pytanko: może zna ktoś program Madotate? Dodaje nowy przycisk obok przycisku do minimalizacji okna. Po kliknięciu na nowy przycisk okno pokazuje się w 3D. Na zdjęciu do którego daje link na dole jest trójwymiarowe okienka - to właśnie ten program.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3ca … 4bb46.html

Pytaniem jest: Czy tego typu okienka będą w Viście, czy nadal konieczna będzie instalacja tego programu?

To rozwale XP! Zrobiłem i reinstalka się skłoniła! Szajskie! :lol:

Jeżeli nie czytałeś uważnie instrukcji- to nie problem o kłopoty. Nie ja stworzyłem te programy i nie będę brał za nich odpowiedzialności. Jednak kilkakrotnie wykonałem HowTo na niejednym komputerze, na różnych konfiguracjach. I zawsze wszystko dobrze działało. Więc jeżeli rozwaliłeś sobie system najprawdobodobniej VTP nic na to nie poradzę- nie do końca stosowałeś się do moich instrukcji. A “szajskie” HowTo napewno nie jest, ponieważ osoby które się dokładnie stosują do zaleceń nie mają problemów.

jak temu sidebarowi dodać gadżety pobrane z neta?? CZęść gadżetów które są dostępne w folderze gadgets nie jest dostępne w menu sidebara i nie moge ich ustawić np miernika wykorzystania CPU… JAk go ustawić ??

Gadżety od Microsoftu do Siebara z Visty niestety nie są kompatybilne z sidebarem z HowTo. Gadżety to tego sidebara znajdziesz np. na JCXP.

KLIK

Ej ludzie mam pytanko,jest może jakiś inny program do robienia przeźroczystych okien?? chciałbym inne sprawdzić… :stuck_out_tongue:

PS kiedy będzie aktualizacja howto??

Niestety takowego nie znam. A aktualizacja będzie jak znajdę coś ciekawego :slight_smile:

Wszystko super, ale radziłbym dodać program, który zmienia w okienku Właściwości systemu wersję systemu tzn. napis Windows XP na np. Vista Ultimate.

W poprzedniej wersji How To (wykonanej bodaj przez usera aero) był link do niego, ale niestety… wyczerpał się(?). :?

Proponuję dodać także program o nazwie Media Portal, który świetnie zastępuje wbudowany w Vistę, Media Center czy jakoś tak… :? Link do niego: http://www.idg.pl/ftp/pc_12491.html

Pozdro i czekam na aktualizację. :wink:

PS. Jest już nowa wersja Vista Trnasformation Pack, więc wypadało by zmienić co nie co. :slight_smile:

A co to za błąd?? Pojawił się wtedy gdy chciałem dodać do Sidebara gadget.

fsdhv7.th.jpg

Jak to zrobić, jest opisane na dole HowTo. W następnej wersji HowTo będzie stworzony plik, na który wystarczy 2 razy kliknąć i potwierdzić zmianę nazwy.

Narazie nie mam w planach dodania tego programu, ponieważ jego aktualna wersja jest niestabilna.

Oczywiście, napewno uaktualnię ten program w następnej wersji, jednak najpierw muszę go przetestować kilakrotmie na różnych komputerach aby upewnić się co do jego stabilności i niezawodności.

Jak już kilkakrotnie powtarzałem - nie wszystkie gadżety działają poprawnie :frowning: Masz IE7 i Microsoft .NET Framework 2.0?

Nie mam tylko IE7 bo odinstalowałem ale jak miałem to też nei działało;/

Ale bez Framework’a Sidebar w ogóle nie powinien się włączać :lol: Jak zależy ci na Sidebarze - zainstaluj to.

Mam tego frameworka.

Zacytuję siebie:

Szkoa a znasz jakieś inne sidebary??