Odświeżone HowTo- transformacja z XP na Vista. Moja wizja

Znam inne, jednakże ten który jest w HowTo jest najstosowniejszy, ponieważ 80% sidebarów podobnych do tego z Visty w necie są nielegalne.

Może to głupie pytanie, ale jak się ustawia autostart np. Visuala ToolTipa ?

Skrót do programu wklej do folderu

X:\Documents and Settings\Użytkownik\Menu Start\Programy\Autostart

Możesz zobaczyć też opcje danego programu. Często jest dostępna opcja autostartu z systemem.

Czy wiecie może jak dodać nowe gadżety do Sidebara ? Sciągnąłem nowy fajny gadżet ale nie wiem jak go zainstalować. Jak wkleje do folderu z gadżetami Sidebara to nie chodzi, bo nie ma folderu ani obrazków. Jest tylko plik.

Już kilkakrotnie powtarzałem, że nie da się zainstalować na tym Sidebarze gadżetów od Microsoftu :!:

Wielkie Dzięki Dla Arka F. za rewelacyjny poradnik ‘‘how to’’, następnie mam takie zapytanie do Was a więc, na początku po zainstalowaniu VTP ekran wylogowania systemu nie pokazywał że jest to Windows XP ( po każdym wyłąnczeniu kompa była pokazana taka fajna zielona trawka ), teraz gdy np. uruchamiam ponowie komputer to jest pokazany ‘‘ekranu wylogowania systemu windows XP’’ jak można ponownie ustawić tą zieloną trawkę, lub usunąć ten ekran wylogowania systemu windows xp ?

Pozdrawiam !

Nie wiem o jaką trawę chodzi :lol: ale fajny logon znajdziesz w punkcie 24 HowTo lub ew. 11 i 12 :slight_smile:

Chodzi mi o to jak pozbyć się tego : http://img403.imageshack.us/my.php?imag … 22uvd3.jpg

Ten sam ekranik z napisem WindowsXp jest przy wyłączaniu komputera, jest jakiś prosty sposób na zlikwidowanie tego ?

żeby to usunąć sciągnij program logonstudio potem jakis fajny thems i ustaw sobie w programie :slight_smile:

Wielkie Dzięki ! A tak na marginesie jaki polecasz/cie thems do Visty ?

http://www.wincustomize.com/Skins.aspx? … htxt=vista

Ja na ekran logowania mam pierwszą pozycję z tej strony czyli “Vista Clean” fajnie się prezentuje :slight_smile:

Jeszcze jedno jak można zrobić porządek w tych ikonkach w menu start : http://img294.imageshack.us/my.php?imag … 22uec3.jpg

takesi nie pomoge ci bo ja nawet tych ikon nie posiadam i nie posiadałem :slight_smile:

Zainstalowałem te ikonki jak miało być kliknałem te “Rebuild Icon cache” i nic nie mam ikon z visty :frowning:

witam!!

Mam takie pytanko jak zmienić tło ładowania systemu windows xp na tło od Vista??

i jeszcze jedno pytanko jak zrobic to de726e844982c762m.jpgzeby było tak jak w viscie??

Przeczytaj “How To” tam jest to napisane bardzo ładnie i dokładnie.

Przeczytaj “How To” tam jest to napisane bardzo ładnie i dokładnie.

tuba sciągnij i zainstaluj program “bootskin” :slight_smile: On zmienia to tło uruchamiania windows. arlid niemasz tych ikon? A robiłes tak jak pisało żeby w trybie awaryjnym odpalić? A jak przerabiał ikonki gdy wyskakiwało cos tam o ochronie plików windows klikałeś najpierw na anuluj potem ok czy jakby naprawiałeś te pliki???

mam wszystkie ikony z visty oprócz tych z dyskami. Ale na początku je miałem. Moze zrobie o nowa “How To”

Złączono Posta : 30.12.2006 (Sob) 14:26

gdzie moge znaleść te screeny ładowania systemu??

Spróbuj zrobić to ponownie, dokładnie wg. instrukcji, a szczególnie w Trybie Awaryjnym

W HowTo pozycja 24 lub ew. 11 i 12.

Zastosuj styl Visty w programie Windows Blinds, bo jak widać po screenie używasz tego z VTP.

Złączono Posta : 30.12.2006 (Sob) 14:40

Powinny się zainstalować z VTP, a znajdziesz je np. tu.