W dużej ilości postów zawartych w tym temacie pojawia się słowo “szok”.
Pozwolę więc sobie zacytować ostatni post jaki Asterisk napisał na naszym forum.
Uczynił to w dziale, który nie jest widoczny dla wszystkich użytkowników forum i dotyczył prozaicznej sprawy ale ironia losu sprawiła, że jego ostatni post jest odpowiedzią na nasz smutek i zaskoczenie jego nagłym odejściem:
Wchodzę na główną i : szok. Nie znałam go za bardzo ale szkoda mi go, jak każdego człowieka, po waszych postach widać że był naprawdę wspaniałym człowiekiem… Oby mu było dobrze, tam na górze… [*]
Niestety w Jego przypadku nie była skuteczna. Szkoda, że postanowił ją zastosować. Może gdyby nie to, byłby tu dzisiaj z nami, teraz o tej godzinie w tej minucie i sekundzie…
Wiele lat spędzonych na tym forum i z Asteriskiem w roli stróża porządku oraz nieocenionego źródła wiedzy… Panie świeć nad Jego duszą i oby u was na forach było mniej pracy!
Wiadomość bardzo mną wstrząsnęła- człowiek żyjąc ma wrażenie, że śmierć go nie dotyczy, że jest, ale obok niego… Jednak gdy dotyka znaną (tylko virtualnie)osobę, która była niesamowicie pomocna i sumienna w wykonywaniu swego zadania, nagle widzi się, że ona nie ma litości- wszak taka jest kolej rzeczy, jednak nie w tym wieku.
Teraz z góry będzie obserwował Vortal i Forum, postarajmy się, aby nie wstydził się nas- forumowiczów, aby spoczywał w pokoju na górze. Teraz odpocznie od obowiązków. Świeć Panie nad jego duszą.
Był moderatorem? A dleczego nie adminem ?? Przecież był jednym z pierwszych… Ale teraz jest już za późno. Szczere kondolencje dla całej rodziny i dla forum dobreprogramy.pl to dla wszystkich wielka strata.
Przewijam się w tym forum od 2005 roku, lecz nie jestem stałym bywalcem, widać po postach, ale Asteriska pamiętałem, zawsze rzucał się w oczy. Musiałbyć dobrym człowiekiem i niech spoczywa w pokoju.