Ogólnie o Windowsie

Śmieszny jesteś.

Prędzej piekło zamarznie niż linuks zastąpi windows.

Pozbyć to można się pcheł na grzbiecie :smiley:

Ja mam Vistę za darmo i używam bo chcę.

Punkt 20 to sobie możesz wsadzić do x… kieszeni

Pusty, głupi, trollowy tekst…

Tak samo jak wyżej. I jeśli chcesz wiedzieć, w roku 2007 liczba użytkowników linuksa się podwoiła.

Owszem, tego też można się pozbyć. Ale nic to nie wnosi do tematu.

Pirat, co dał się oczarować…

Dobrze, że nie przeklinasz. Źle, że walisz puste teksty.

Ponieważ głupszych od twoich nie jestem w stanie wymyślić.

Dzieciaku idź do przedszkola.

Za to pobiłeś już samego siebie xD Wiesz, z takich tesktów nawet polewka jest. Wal dalej.

Jak ja kocham ludzi pokroju kordixxa… człowiek, nie znając mnie będzie mi wmawiał, że nieświadomie kupiłem szajs, który na co dzień służy mi perfekcyjnie. Ach… czemu głupota tego człowieczka chcącego “zmienić świat” jest tak duża…?

A więc…

Jestem jeden na milion? Och, jakie to miłe… :roll: Akurat tylko mnie się to przytrafiło… po prostu coraz bardziej mi Ciebie żal. Chyba wstąpię do organizacji charytatywnej “uzależnienia od Linuksa” i będę pomagał takim, jak ty. :roll: Nie mówię, że Linux jest zły - jest również świetnym systemem, ale większość ludzi woli po prostu coś, co jest łatwe, zapewnia rozrywkę i przyjemną pracę. Napisałem - lepszy wygrywa - to ludzie wybrali systemy Microsoftu, a nie Microsoft wcisnął im je przykładając nóż do gardła… :roll: “Nie będziesz używał - pożegnaj się z tym światem”. Phi… :roll:

Powodzenia… jakoś nie wróżę temu dobrze.^^

A może nie każdy chce ściągać odpowiednie programy, konfigurować je itd. skoro wszystko ma na miejscu w Viście - i często lepsze niż przeciętny program freeware w dodatku po angielsku… mnie by tam nie przeszkadzał język - ale innym owszem. Poza tym nie wszystkie gwarantują pełną integrację z systemem… Unowocześnianie starego, to tak jak Maluchowi dołożyć elementy Hummera… no dobra, podróbki elementów Hummera - takie same ja oryginał nie będą, i to tyczy się programów zamiennych na XP.^^\

Powtarzam… ludzie z własnej woli na początku wybrali Microsoft - i nie tracą na tym.

Ty najpierw musisz pozbyć się śmieci, których nie wynosiłeś przez tydzień, bo musiałeś konfigurować przez ten czas swojego Linuksa. :?

Wyrocznia Google wszystko ci powie.

A głupcem jesteś ty - kto normalny będzie WMAWIAŁ innym, że zainwestowali w badziew, skoro zakupiona rzecz przynosi im same korzyści?

Człowieku - nie wiem co ci padło na łeb, aby twierdzić, że Vista to badziew. Bo ma taką licencję, a nie inną? Że wersji jednej OEM nie można zainstalować ponownie po wymianie procesora? Że jest na nią za dużo programów, a na Linuksa nic?

To są minusy licencji oraz cen i nie ma tu podstaw, aby twierdzić, że z uwagi na to cały system musi być szajsem - bo wersja BOX kosztuje tysiąc ileś złotych. Mówisz o inteligencji i wyzywasz mnie od głupca - spójrz na siebie i to co piszesz, bo to w rzeczywistości jest głupsze niż te Twoje wywody, które na szczęście nie trafiają i nie trafią do innych ludzi.

Bo Microsoft trochę zwalił sprawę z Vistą w pewnych aspektach, ale do codziennego użytku, pracy itd. jest o dwa nieba lepsza od Linuksa i nawet XP. I te całe niedopracowania - gdyby faktycznie tak było, to wszyscy przesiadaliby się ponownie na XP. A jednak dalej pracują na Viście, a XP instalują tylko na nagłe wypadki lub do grania, bo fakt faktem Vista do większości gier się nie nadaje. Zresztą jak Linux.^^

A że Linux się rozprzestrzenia… no i dobrze - niech tylko z czasem staje się coraz lepszy i łatwiejszy w obsłudze, bez zbędnych konfiguracji na początku, które odstraszają większość użytkowników. I ot właśnie cały problem Linuksa - jego konfiguracja jest niewygodna. Ludzie chcą wygody, a nie tracenia czasu na szukanie rozwiązania na samym starcie pracy z systemem. Vista miała podobny problem po premierze, ale teraz już go nie ma - i to się liczy, a nie przeszłość.

No widać większość z nas potrafi logicznie myśleć, aczkolwiek nie da się ukryć, iż ogólny sens tego postu jest… bezcelowy.

I jak powiedział fiesta - może zmagam się z trollem, ale za to jak mnie to kręci.^^ Mimo, że tracę czas na mówienie do ściany… ale jednak coś w tym jest. xP

W dniu 15.06.2008 , o godzinie 22:11 został dopisany post przez free_roscoe

Mówiłem, że śmieszą mnie Twoje teksty - i ty mówisz o logice… chyba jej Ci brakuje. I to sporo.^^

Kto tu jest pusty… a poza tym, to twoje złudzenie… ma ktoś kaftan bezpieczeństwa dla tego “głupola”? ;]

Raczej Twoje…

Ale ilu też zrezygnowało? :stuck_out_tongue_winking_eye:

Poza tym… człowieku - mamy czerwiec 2008, a rok 2007 został w spokoju… chyba, że chcesz to może wrócimy jeszcze do czasów Windows 95?

Polewka? Mam gdzieś w domu pampersy po mojej siostrzenicy, więc jak masz problemy z trzymaniem moczu, to… .^^ Mała się nie obrazi, jak jeden damy tobie.

Krótki, zwięzły, konkretnie obrazujący to co zaistniało w tym temacie.

Wprost przeciwnie do waszych epistołowatych wypocin, które są tylko i wyłącznie biciem piany i niczego nie zmienia w temacie linux vs windows.

:smiley:

Nawet jeśli działa ci dobrze, to gdybyś miał świadomość konsumencką nie wydawałbyś specjalnie tyle pieniędzy.

Wiem dlaczego. Bo z prawdy, którą rozpowszechniam wynika, że jesteś głupolem, jak mówiłem, i dlatego jestem dla ciebie apokalipsą. Taka psychika ludzka.

Nie mówię , że jeden na milion. Ale pewnie jest równie dużo sytuacji odwrotnych do typu “Zainstalowałem Vistę i wszystko jest SUPER!”

Głupie, wyrwane z kontekstu…

Bardzo dobrze to napisałeś! A ta “łatwość” i “przyjemność” na Windowsie wynika z jego monopolu, gdyby Linuks miał monopol, byłoby na odwrót.

To może taka stronka: dlaczego linuks jest lepszy od Windows. Miłej lektury! http://www.whylinuxisbetter.net/

Ale zrobił to innymi monopolistycznymi praktykami. Gdyby tak nie było, Komisja Europejska nie oskarżałaby Microsoftu o ich stosowanie.

No dzięki… ale póki co jestem optymistą…

Ściągnięcie programików i tak jest szybszym rozwiązaniem niż robienie formata i instalowanie Visty 8) Co do języka to programy po polsku też są, a podstawy angielskiego już chyba każdy zna.

Najbardziej to widać w punkcie 20.

mocno wyrwane z kontekstu. I jak pozbędziemy się monopolu, to Linuks tak mocno się rozwinie, że nie będzie problemów z konfiguracją.

Dobra! PRZEKONAŁEŚ MNIE swoją żelazną logiką kontrargumentów w stylu: (cytuję):

Resztę wyjaśnię później, muszę kończyć…

W dniu 15.06.2008 , o godzinie 22:24 został dopisany post przez kordixx

To może pokrótce wyjaśnisz, co tu jest nieprawdą zamiast walić puste teksty?

Oczywiście :arrow: Każdy używa to co mu pasuje.

Kijem Wisły nie zawrócisz.

I nie porywaj się z motyką na słońce, bo tylko zrobisz sobie krzywdę, a korzyści nie będziesz miał z tego najmniejszych.

I prosze cię jeszcze raz skończ trollować bo temat zmierza ku jednemu :arrow: hasiok :stuck_out_tongue:

Ale się napociłeś kordixx. A jak ładnie zdania umiesz budować :lol: , mamusia nauczyła …ale chyba nie wszystkiego.

kordixx - nie chce mi się rozmawiać z głupolem - przekręcasz wypowiedzi każdego i tu kłaniam się ku fieście.

Ty potrafisz jedynie nazywać kogoś głupolem (chyba zbyt często nadużywali tego u Ciebie w domu…), a że zdania wyrwane mam z kontekstu - to nie jest tak - po prostu jestem szczery i tyle.

Zanim Linux “opanuje świat”, to wystarczy tylko pożyczyć ci tego, aby do tego czasu wymyślili trumny, które w 100% zabezpieczą twoje ciało przed robalami. :roll: Bo jak myślę, wtedy większość z nas będzie już tylko wspomnieniem prawnuków. Chyba, że się poszczęści i faktycznie piekło prędzej zamarznie. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ale dając już odsapnąć Viście, Microsoftowi i Linuksowi - jednoznacznie stwierdzić trzeba, iż systemem lepszym od nich jest MAC OS X.

Korzystałem podczas pobytu w Niemczech… po prostu miód, cud i orzeszki. Vista wymiata, a Linux w ogóle nie istnieje przy tym systemie.^^

Tak prawdę mówiąc MacOS’owi bardzo blisko do Linux’a! Przecież to “upiększony” FreeBSD.

Wiem, ale jednak pewne (wg mnie nawet spore) różnice w użytkowaniu i dostępności programów są. Poza tym sama stabilność działania, szybkość - może nie są zbyt duże różnice pomiędzy pingwinem, ale ogólne wrażenie było piorunujące. Sam używałem przez jakiś czas Linuksa (kilku wersji) i jednak MAC OS X ma to coś, czego tamte nie mają. :slight_smile:

kolego kordixx wymagasz od ludzi jakiś tam konkretów i nie wiadomo czego, a sam odpowiadasz w sposób…

Pamiętasz taką grę w przedszkolu, nazywała się “pomidor”?

Robisz dokładnie to samo. Na wszystko odpowiadasz: win to g… itp

Człowieku zrozum nikt nigdy mnie do win nie zmuszał, a że nie ma alternatywy? cóż… Wyobraź sobie że na razie dla mnie nie ma alternatywy.

A nawet jeżeli dla X ludzi linux jest alternatywą i mogą dokonać wyboru to po prostu może nie chcą, bo tak.

Dopóki środowisko linuxa nie zrozumie że dla normalnego Kowalskiego jak i dla firmy bawiącej się w oprogramowanie czy sprzęt różnorodność dystrybucji jest zła… to się nic nie zmieni. Wiem, czytałem kiedyś że to nie prawda że tak naprawdę wszystko z każdej dystrybucji pasuje do innej i można to przerobić itp. czy coś tam… ale do mnie to nie przemawia. Zobacz co w tak krótkim czasie osiągnął Ubuntu. A już można czytać w necie że to nie jest prawdziwy linux, bo za łatwy i za bardzo windosowski.

Kiedyś miałem zainstalowanego Suse i co po kilku godzinach poszukiwań znalazłem 3 poradniki jak podłączyć go do neo. Każdy trochę inny, ale po kilku próbach … podłączyłem :slight_smile:

Ale i tak coś tam nie działało jak trzeba… pewnie jestem ofermą, ok, może… Ale nie mam czasu na grzebanie w necie i naukę czegoś nowego ot tak dla sportu.

I dlatego jeżeli chcesz aby stał się popularny na równo “windą” to według mnie jeszcze wiele pracy i zmian przed “Wami”.

A takie Twoje “zachęcania-przekonywania” tylko pogłębiają niechęć do tego sys i ludzi go wykorzystujących.

Pomyśl, bo zawsze takie tematy to “wojenki” i czeka go śmietnik, a do jakiś tam rozmów, tematów może by się przydał.

kordixx , rozumiem że chcesz “olśnić” posiadaczy produkty microsoftu? Jeżeli, tak to powiedz mi czy Vista ma same wady?

1. Skoro KAŻDY posiadacz visty ZAWSZE będzie bronił ten system, to czemu na tylu forach sa zażalenia jaki to zły ten system.

2. Co do powyższej wypowiedzi, posiadacz XP wejdzie na jakieś forum napisze, że ma jakiś problem z windowsem, ktoś mu tam pomoże i potem wszystko ok. Jednak jak posiadacz VISTY wejdzie na forum i zacznie się zażalać jaki to żałosny system itp. Czemu? Ponieważ są tacy jak Ty co [którzy chyba nawet na oczy visty nie widzieli] “obgadują” Viste. Wiec taki Kowalski chce kupić viste, więc czyta np. Twoja wypodzieć, jednak ryzykuje i kupuje Viste. Wszystko spoko all mu sie podoba, jednak gdy cos bedzie nie tak już leci z żalem na forum jaki to niegrzeczny microsoft.

1.Z wirkami jest tak samo jak z programami . Muszą dopiero dostosować do VIsty bo odrazu nie będą działać

2.To tak jak z chorobami . Jest ich coraz więcej i to dlatego .

3.To co jest ( prawie ) nowością musi kosztować . Wyjątkiem są produkty Microsofta, u nich zawsze wszystko kosztuje nie mało

1. Patrz punkt 2

5.Źle , IE nie służy do przeglądania iinternetu tylko do zamulania kompa . U mnie minute się włącza a Mozzilla 10 sekund

Chłopaki dzięki za trochę humoru w poniedziałkowy poranek :slight_smile:

Kordixx - nie wiem, czy wiesz, ale serwery DobrychProgramów działają ponoć na Wingrozie :twisted: Co prawda nie Viście ale jednak na Wingrozie. Było o tym na forum jakiś czas temu.

kordixx , po co ty w ogóle się z nimi kłócisz?? Znowu się zrobiła wojna systemów… a zwolenników kochanego M$$$$ i pięknej Visty przecież i tak nie przekonasz do niczego. Przecież oni wszyscy zapłacili za swój system kilkaset złotych, więc musi być on najlepszy, prawda??

Każdy niech używa czego chce, mi to akurat szczerze zwisa że ktoś ma zaDRMiony, zamknięty, szpiegujący system. Trochę szkoda że nie macie świadomości co wspieracie i jakie mogą być tego konsekwencje w przyszłości, ale trudno. Pozostaje mieć nadzieję że kiedyś nie będzie jeszcze za późno.

PS

Małe sprostowanie by się przydało

free_roscoe , po pierwsze nie wiem co w twoim nicku robi “free” bo tak zniewolonego człowieka jak ty to rzadko się spotyka.

Po drugie:

to kompletna bzdura.

1. Ludzie tracą, ale w to już nie będę wnikał bo nie ma sensu jak widać.

2. Wszystko sprowadza się do jednego przetargu firmy IBM. Unix miał wtedy jakieś konflikty czy coś i wygrały microshity i od tamtego czasu mają monopol. (tak w dużym skrócie). Więc nie pisz o czymś o czym nie masz pojęcia.

Edit:

Nie ma się co dziwić że DP chodzą na winzgrozie skoro M$ to “zaprzyjaźniona firma” (patrz I zlot)

Ja nie zapłaciłem ! ! ! …i powtarzam to jeszcze raz żeby dotarło to do was pseudo fanatycy.

Miałeś kiedyś Vistę, wątpie, to się nie wypowiadaj.

rokko , przepraszam uczyli cie w szkole może co to jest ironia.

Tak, używałem Visty jakiś czas. Zauważ że w tym miejscu nie krytykowałem tego systemu, tylko mentalność większości społeczeństwa, więc nie wiem o co ci chodzi.

Po drugie jeżeli brakuje ci argumentów to się nie wypowiadaj, bo bądź co bądź nie lubię jak się na mnie krzyczy.

Po trzecie nie miałem na myśli ciebie tylko ogół.

Po czwarte nie interesuje mnie specjalnie czy masz pirata czy oryginał czy co tam jeszcze innego.

I jeszcze jedno:

Jeżeli ktoś jest pseudo fanatykiem to najwyżej ty. Ja spokojnie wyraziłem swoje zdanie i opinię na ten temat a ty na mnie wjeżdżasz. Wcale nie miałem zamiaru cię do niczego przekonywać.