Ogólnie o Windowsie

Ech… nie mam czasu, ni chęci tego wszystkiego tłumaczyć. To może wyjaśnię tylko to, co nie jest głupie (oczekiwane wyjaśnienia kolejnych punktów) i kilka innych ważniejszych spraw.

Podaj chociaż JEDEN przykład takiego tekstu, który (rzekomo) napisałem.

Owszem, jakieś zalety też ma, ale nie są one warte takich pieniędzy/tracenia tyle czasu na piracenie

No nie każdy, ale w samym tym temacie są przypadki takiego bronienia.

Nie obgadują, ale walczą z monopolem, który widzicie, jakie ma złe skutki w punkcie 20. I nie muszę

kupować/piracić Visty, żeby wiedzieć, jaka ona jest. Wystarzy mieć oczy, mózg, w internecie też można znaleźć wiele informacji, odwołanie się do historii (XP też miał być super stabilny, bezpieczny etc.) i chwila logicznego myślenia też nie zawadzą.

No racja. Ale fakt faktem jest, że niedługo na Vistę będzie więcej wirusów niż na XP

Nic to nie wnosi do tego punktu. Tak czy inaczej znów dajecie się wrabiać w marketingowe tricki Microsoftu w stylu: “Vista-najbezpieczniejszy Windows w historii”, tak samo, jak nabieraliście się, gdy został wydany XP.

Dokładnie. Microsoft maksymalnie wykorzystuje swój monopol, co widać w cenach ich produktów. Na szczęście to zmieniamy (patrz punkt 23)

Tak samo nic to nie wnosi i tak samo fakt faktem jest, że się nabieracie tak samo, jak wcześniej.

Też racja. Jeszcze większa różnica byłaby przy operze ; )

Caroo , jeżeli dla ciebie monopol jest argumentem to gratuluję. Nie zamierzam podawać jakichkolwiek merytorycznych, fachowych, technicznych argumentów ponieważ w starciu z wami użytkownikami - fanatykami i tak przejdą bez echa więc nie będe się wysilał dla was.

PS. Ale się uśmiałem z twojej “pseudo fachowej” wypowiedzi :lol:

A jeśli to dal ciebie NIE jest argumentem, to też gratuluję, chyba nie rozumiesz o co chodzi w punkcie 20.

Wiesz, z twojej strony przydałoby się właśnie coś innego niż:(cytuję)

Co ciekawe, wysiliłeś się przy pisaniu pustych tekstów, a i tak nie wymieniłeś, które z tych rzeczy to kłamstwa, i żadnych:

Ale właściwie to dobrze. Jak ludzie widzą, że nie możecie ich wymienić to się oświecają do tego systemu.

Dlaczego ludzie z was się śmieją

Ponieważ nie potraficie udowodnić swoich racji.

Dlaczego wszyscy z was robią sobie jaja.

Ponieważ nie potraficie w sposób rzetelny przedstawić swych argumentów.

Dlaczego ta cała dyskusja jest bezcelowa i przedstawianie jakich kolwiek argumentów z mojej strony jest zbędne.

Ponieważ zarówno jedna i druga strona będzie ze sobą stale walczyć i nic z tego dobrego nie wyniknie.

Dlaczego nas nie przekonałeś.

Ponieważ twoje argumenty są mało przejrzyste oraz brakuje argumentów z technicznego punktu widzenia.

Dlaczego jesteś fanatykiem

Ponieważ z psychologicznego punktu widzenia wmawiasz na siłę ludziom swoje poglądy i przekonania.

Dlaczego jesteś śmieszny.

Ponieważ piszesz o rzeczach o których nie masz pojęcia.

rokko , ja nie zamierzam się kłócić, ty zacząłeś.

Możesz rozwinąć…?? Co było nie tak? Twoja to rzeczywiście była fachowa. Krzyczenie jest fachowe… ehh. Znowu nie masz argumentów i próbujesz udowodnić jaki to mądry nie jesteś…

Ja też się mogę śmiać z twoich pseudo-fachowo-prostackich wypowiedzi i co w związku z tym?

Brawo dla ciebie, sam to wymyśliłeś? Cały czas o tym mówię…

Podaj przykład. Chyba że siebie traktujesz jako ludzi.

Pytaj o co chcesz, wszystko “udowodnię”, jeżeli tak bardzo tego potrzebujesz.

Poza tym opanuj się troszkę bo nawet nie wiesz kogo obrażasz. (nie mówię o sobie, ale ogólnie)

Jeszcze jedna kwestia której kompletnie nie rozumiesz - monopol. Jeżeli nie jest on dla ciebie argumentem to świadczy tylko o tobie. Postaraj się chociaż zrozumieć że taka sytuacja na rynku nie jest korzystna dla nikogo, z wyjątkiem danej firmy, w naszym przypadku M$. Zauważ, że gdyby powiedzmy Windows miał ~40-50%, a resztę to Mac OS’y Linuksy i inne, to ceny wszystkich komercyjnych systemów znacznie by spadły. Jeżeli to dla was nie jest argument to wniosek jest prosty - tak używacie piratów i tak.

Ogólnie żałuję że w ogóle zajrzałem w ten temat i wdałem się w tą śmieszną dyskusję… jeżeli to chociaż można nazwać dyskusją.

No, te 30 różnych prawd o monopolu, Viście i Microsofcie dobrze te racje udowadniają.

Może pokażesz nam, jak to się robi? No wymień, chociaż jeden “merytoryczny, fachowy. techniczny argument”.

My walczymy z monopolem i mamy pozytywny wpływ na świat. Wy go wspieracie. My po prostu chcemy dobrze, a nie walczyć. Równie dobrze moglibyśmy to wszystko olać.

Wszystko dogłębnie, przejrzyście wyjaśniam. A może nam pokażesz, co to znaczy “argument z technicznego punktu widzenia”?

To wy tak robicie tekstami typu: “Prędzej piekło zamarznie niż linuks zastąpi windows.”. Ja tylko walczę z monopolem.

Niby który punkt świadczy o tym, że nie mam pojęcia o tym, co piszę?

To Wy musicie nam udowodnić i podać odpowiednie argumenty że windows jest be… a linuks cool.

kordixx , podał takie argumenty, że żaba by się uśmiała. W ogóle fachowości w nich nie ma.

Ja PIRATÓW nie używam w przeciwieństwie do Ciebie skarbeczku.

Cała dyskusja jak i Wy jesteście śmieszni i pisałem o tym wyraźnie w poprzednich postach.

Cały ten temat to jedna wielka kpina i robienie sobie jaj z kogoś lub obrzucanie się błotem. I to ma być cywilizacja. To jest żałosne i poniżej waszego poziomu.

Dobrze powiedziane. I nie tylko. Linuks by się mocno rozwinął, wszak widzicie, jak dobrze się trzyma, jest stabilniejszy, bezpieczniejszy etc. kiedy ma go kilka procent osób, a co dopiero, gdyby miała by go połowa osób. Zresztą-mówiłem o tym wszystkim w punkcie 28.

W dniu 16.06.2008 , o godzinie 12:19 został dopisany post przez kordixx

Ty nie podałeś anie JEDNEGO argumentu, mimo że od dawno cię o to proszę, tylko salutujesz właśnie takimi tekstami że “wasze argumenty nie mają fachowości”, “to wszystko to kłamstwo!” etc.

Tak jak mówiłem, ty w ogóle nie podajesz argumentów, tylko salutujesz. A może podasz chociaż jeden przykład takiego niefachowego argumentu?

No właśnie. Tylko salutowałeś tymi tekstami “jesteście śmieszni!” “ta cała dyskusja nie ma sensu. oni są fanatykami etc.!” i zero fachowych argumentów.

Nie. To jest próba oświecenia waszych umysłów.

To, że nie podałeś jeszcze przykładu tych moich głupich, nie fachowych, nietechnicznym argumentów świadczy już tylko o twoim poziomie.

rokko , przypominam że ty pierwszy zacząłeś używać wykrzykników itp. A teraz próbujesz udowodnić jaki to masz “wysoki poziom”. Tu się jeszcze błotem nikt nie obrzuca, inaczej mnie by już nie było.

kordixx , podał argumenty jakie podał, szkoda że ty nie umiesz na nie odpowiedzieć. Odpowiadasz na te części postów, na które ci pasuje. A ja chciałbym przeczytać dlaczego według ciebie monopol jest korzystny. Czekamy na “fachową” wypowiedź dotyczącą korzyści wynikających z monopolu firmy M$.

Poza tym czytasz chyba co trzeci post. Dwa razy już wspominałem że nikomu niczego nie muszę udowadniać.

Nigdzie też nie napisałem że “windows jest be… a linuks cool” (3 orty zrobiłeś fachowcu^^), bo wcale tak nie sądzę.

Dzieciaczki idzcie do przedszkola pobawić się :smiley: :smiley:

Ja również !

HAHAHAHA! No proszę! To to już jest, Caroo , z ludźmi ogłupionymi-najpierw salutują, a jak już skończy im się zapas głupich tekstów to kończą taką oto puentą…

To już świadczy wyłącznie o fanach Visty.

Ale nie no, może za kilka lat doczekamy się jeszcze jakiegoś fachowego argumentu dotyczącego korzyści z monopolu M$ ;p

=D> twoja “inteligencja” nie zna granic kordixx

:lol!:

No cóż, nie ma to jak rzeczowo zakończona dyskusja.

rokko , piszesz o fachowości, wysokim poziomie i podobnych rzeczach, a w końcu używasz tekstu na poziomie właśnie przedszkola (z kolegami się tak przezywasz?).

Napisałeś:

Dla mnie jest. I chciałem się tylko dowiedzieć dlaczego dla ciebie nie jest argumentem. Widać udowodnienie własnego, ślepego twierdzenia cię przerosło. Trudno. Chociaż byś się przyznał i powiedział, że akurat w tym miejscu nie miałeś racji. Ale przecież pojechanie wszystkim naokoło od dzieciaków jest lepszym rozwiązaniem. A jak!

Edit:

Z tym akurat się nie zgodzę, nie bierzmy wszystkich w ogół. Nie każdy jest taki, niezależnie od używanego systemu. Można być fanem Visty i rzeczowo o tym dyskutować, a można być fanatykiem: wyzywać, krzyczeć i wymądrzać się tak jak rokko.

Nie no, może chociaż spróbuj dać jakiś fachowy argument, spróbuj!

Zachowujecie się jak dzieci więc traktuje was jak dzieci.

Mówiłem, że wasz zapas głupich tekstów się wyczerpał… wycofuję to

Napisałem już wcześniej, że ciebie kordixx , nikt nie jest w stanie przebić :smiley: :smiley: :smiley:

rokko , normalnie dobry mam ubaw dzisiaj przez ciebie :wink:

Wiesz co? Zostań politykiem, przydasz się, bo umiesz gadać bez sensu i bez podawania jakichkolwiek argumentów.

Ja tu widzę tylko jedną osobę zachowującą się jak dziecko. Ja i kordixx przynajmniej coś próbowaliśmy z ciebie wyciągnąć, a ty na wszystko masz jedną gadkę.

kordixx , czekamy co nasz mądry starszy kolega teraz wymyśli…

Ponownie… do waszej wiadomości …bo widzę, że w szkole orłami z polskiego nie byliście.