Piłkarskie Mistrzostwa Świata w Niemczech

ale powino być jeszcze więcej czerwonych kartek za nie które faule, w ogóle bardzo brzydki mecz

tez tak sądze :mrgreen:

Ale widac ze sedzia nie opanowal spotkania od początku.Jezeli byl by konsekwetny w swoich decyzjach od poczatku,nie bylo by zadnych czerwonych karte.! polowa byla mistrzostka,widac juz doswiadczenie Maniche i slabego obronce rep. Holandi gdzie dal sie ograc jak trampkarz, to w juniorach mdloszych i starszych nie robi sie takich bledów,wzial go an zamach z krótkiej nogi odlecial w boki gi strzelil bramke.Widac ze obroncy Holandi sa jeszcze nie doswiadczeni,pokazala to sytylacja w której bramke strzelil Maniche i gdy Paulety przyjal pile obrócil sie z nia i strzelil.To sa koszmarne bledy.W drugiej polowie to juz nie byl mecz(przyznam ze fascynowalo mnie to),zawodnicy juz tylko skupiali sie na nogach swoich kolegów.Byl bardzo ladny moment gdy Gio Deco i Bholaruze siedzieli an schodkach ale to na tyle gry fair.Mysle ze jezeli ktos ogladal te mecz to wie jaka ocene wystawic. Pzdr.

Ja daje 10/10 :mrgreen:

Była bramka, była dramaturgia, były bramki, było zabawnie.

Wiem że komuś może wydać się to dziwne, że tak sądze ale czasem brutalniejszy mecz może się przydać aby nauczyć innych że tak nie wolno grać :!:

Ale w następnym meczu podejrzewam iż Portugalia nie ma szans…co nie zmienia faktu iż są w najlepszej ósemce mistrzostw…po trupach do celu… :slight_smile:

Portugalia nie ma szans z Albionami. Zostali wykartkowani,a jezeli jakis cudem uda im sie wygrac to w tym meczu napewno poleca kartki i bedzie duza apsencja podstawowych zawodników. NIe zagra na 100% Deco Costinha na 60% C.Ronaldo. + jeszcze ktos tam.! :slight_smile: wiec nie daje Portugali zbytnio szans,chociaz Maja doskonalego trenera… zobaczy sie.

Oj po tym co pokazli anglicy to chyba raczej portugalczycy mają duże szanse na dalszy awans. Mnie się wydaje że awantura podgrzała się po tym jak “holendrowie” nie oddali piłki po rzucie sędziowskim mimo że wcześniej przy piłce byli portugalczycy (to było przed pierwszym faulem Deco)

Ej ile jest do tej pory rozdanych przez sędziów czerwonych i żółtych kartek???

Napewno za dużo.

Co do czerwonych to już 24 :wink: (rekord)

a żółtych to nie wiem :slight_smile:

Jezu to prawie (a prawie czyni wielką różnicę) w każdym meczu czerwona kartka!! A co do żółtych to na pewno dwa razy tyle bo jeszcze nie wiedziałem meczu na tym mundialu w którym by nie było żółtej kartki. A co wy myślicie o tym sędziowaniu??? A i jeszcze jedno powinien być karny w meczu WŁOCHY-AUSTRALIA??? jak dla mnie to nie!!

Oczywiście, że nie powinien.

Cwaniak napastnik ( tfu ! ) nabrał sędziego,

który chciał w to uwierzyć !!

Ci sędziowie na tym mundialu mi nie leżą tzn. są jacyś dziwni… Tak jak by dostali w łąpę przed meczem :?

Nie.

Obrońca.

Szkoda Kangurów :(.

Każdy kto widział mecz drużyny soceros widział że w porównaniu do Iatali mieli oni plan i pomysł na grę, który konsekwentnie realizowali … szkoda że przeszkodził im sędzia … :frowning:

To tylko reklama Guardiana ale daje do myslenia. I jestem w stanie uwierzyć że ten filmik jest autentyczny…

Fajny filmik włosi to trenują na 100%

Drodzy koledzy a co myslicie o wczorajszym meczu

Szwajcaria-Ukraina?

Moim zdaneim gdyby nie rzuty karne to Te dwie drużyny grały by jeszcze bardzo długo…

Bardzo nudny to był mecz

Siemaneczko.

To jest skandal co sie dzieje na tych MŚ,Brazylia zeby wygrywala mecze za pomoca sedziego jeszcze tego nigdy nie widzialem. Uwazalem go za jednego z najlepszych sedziów w Europie.Mysle ze Cwalina :stuck_out_tongue: z Polskiej Ligi by lepiej sedziowal… ale tak napowarzenie to mysle ze fifa tak tego nie zostawi,beda rozilczani z tych kartek…

Kto wg was będzie w finale??

Brazylia-Argentyna

Brazylia-Niemcy ??