Piłkarskie Mistrzostwa Świata w Niemczech

skąd ta wrogość do Niemców? ja liczyłem na to, że zdobędą trofeum ale nie udało się…

zgadzam się z Twoją wypowiedzią.

mam nadzieje , że to Francja jutro wygra a 3 miejsce dla Niemców, a jak będzie to zobaczymy.

Pewnie dla zasady ;). Zreszta Niemcy też Nas nie lubią.

Wiecie może, jacy bukmacherzy oferują zakład, że Ronaldo będzie dzisiaj płakał? :smiley:

Mam tylko nadzieję że ze szczęścia 8) :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Niemcy do boju :spoko:

Portugalia wygra :slight_smile: przynajmniej mam taka nadzieje :slight_smile:

Ladny mecz :slight_smile: Niemcy zasłuzenie wygrali, pokazali swietny futbol i ładną, pomeczową oprawę.

Co prawda nie kibicowałem Niemcom od samego początku, ale w rozumie tliło się że zajdą daleko. I nie pomyliłem się.

Żal mi dziś Portugalii, ale Niemcy wygrali zasłużenie i to zwycięstwo należało im się.

Ciekawe kto jutro wygra 8)

Moi faworyci odpadli już dawno więc jutro jestem raczej za Włochami ale obie drużyny bardzo lubię :slight_smile:

Niemcy jak najbardziej zasłużyli na medal. Nie lubię ich, ale dobrze, że nie wygrali symulanci z Portugalii. FIFA powinna nałożyć porządną karę finansową na portugalską federację, bo to, co Ronaldo i reszta wyprawiali w przecięgu całego turnieju, wołało o pomstę do nieba. Klinsmann odwalił kawał dobrej roboty, nasi zachodni sąsiedzi na tych MŚ chyba po raz pierwszy w historii zagrali ładnie dla oka. Świetny mecz rozegrał Schweinsteiger, Kahn w dobrym stylu pożegnał się z reprezentacją. Brawo, Deutschland.

Myślałem że Brazylia lub Argentyna :cry: (ale w tych mistrzostwach nie należało sie im zwycięstwo)

Teraz: Francja 8)

argentynie nalezalo sie zwyciestwo , tylko ich sedzia FRAJER skrzywdzil !!

Ktoś mówił ze Niemcy nie lubią Polaków? :slight_smile: Eeee tam nieprawda, jednego wrecz uwielbiają

1419557.jpg 1419558.jpg 1419559.jpg 1419560.jpg

Moimi faworytami od początku byli ANGLICY i to im kibicowałem najbardziej. Wiedziałem, że jak dojdzie do karnych to przegrają, bo Ricardo jest znakomity w tym elemencie. Oprócz Anglii sympatyzowałem także za Niemcami, Holandią oraz portugalią. Za Niemcami kibicuje od czasu kiedy stery przejął Klinsi, gdyż grają obecnie najofensywniejszy futbol i zdobyli na tych mistrzostwach najwięcej bramek. Bardzo mi się nie podobało to co zapraezentowała Brazylia i kilka innych reprezentacji, czyli futbol asekuracyjny i wygrywanie meczy najmniejszą linią oporu :(. Barzo lubioałem zawsze Brazylijczyków za radość z gry, ale po tym mundialu bardzo wiele stracili w moich oczach :D. Anglia także pokazała charakter w spotkaniu z Portugalią. Mimo to, że godzinę grali w 10 byli zdecydowanie stroną przeważającą i powinni wygrać. Pod koniec brakowało Roo. Widać było w tych kilku ostatnich akcjach Gerarda i Hargravesa. Bardzo żałuję odpadnięcia anglii, ale po tym zdażeniu chciałem, aby Mistrzostwo zdobyli Niemcy. Niestety Niemcy zdobyli tylko brąz nad czym bardzo ubolewam :(. Co do dzisiejszego finału to jestem raczej trochę bardziej obojętny, gdyż nie kibicowałem ani jednej z tych reprezentacji. Rozum podpowiada, że Włosi mają więcej atutów ( więcej atutów zaprezentowali na tej imprezie ), ale wiadomo, że takie mecze to coś zupełnie innego. W Finale może się zdażyć wszystko, jest inna motywacja itp. Jeszcze jedno aprop Niemców. Szkoda, że tak ja w meczu o 3 miejsce nie zagrali z Włochami. Jeszcze jedno apropo Rondldo. Bardzo mnie rozzłościł, choć był to jeden z moich ulubieńców. Jeśli odejdzie z Manchesteru to na jego miejsce bardzo chciałbym Schweinsteigera. Jeśli nie Bastian to nie wiem czy jest ktoś inny kto mógłby po portugalczyu załatać dziurę. Czas pokaże kto będzie w przyszłym sezonie będzie reprezentował barwy mojego ukochanego klubu, ale mam nadziję, że będzie to schweinsteiger i Torres :wink: ( Mascherano lub Carrick, Hargrevest też by się przydali ). :slight_smile:

ZIDANE,MALOUDA,HENRY,MAKELELE,RIBERY, FFRRANNCCJAA! !!

Czy Niemcy zasłużyli na walkę o 3 miejsce? Myślę, że nie bo po pierwsze nie byli dobrzy i po drugie jak wszyscy wiedzą sędzia oszukał Argentynę i juz na tym etapie powinni wyeliminować Niemców. To samo było 4 lata w przypadku Korei Płd (byli gospodarzami turnieju) kiedy doszli do półfinału w bardzo kontrowersyjnych okolicznościach (dwa mecze zostały oszukane na korzyść gospodarzy).

Co do dzisiejszego finału rzeczywiscie w mediach faworyzują Włochów ale kibicuję Francji.

Moimi faworytami byli Argentyńczycy i WKS a z Europy Holandia ale ich juz nie ma.

A Włosi nie byli faszystami?

Tak, jak Włosi.

Nie bronię Niemców i Francji, bo zbytnio im nie kibicuję, ale jak już masz jakieś argumenty przeciwko nim, to pisz je z głową :).

Głównie za sprawą bardzo dobrego meczu z Niemcami i świetnej końcówki Włochów.

Sam byłem pod wrażeniem ich gry, gdyż nie przypominam sobie kiedy ostatni raz zespół ITA zagrał ąz tak ofensywnie.

Przypomnę ze karny dla Włochów tez nie powinien być. Przeszli przez grę aktorską .;]

Trzeba powiedzieć, że wiele sytuacji było kontrowersyjnych na tym Mundialu.

Te wszystkie spory powinna przeanalizować FIFA i wyciągnąc wnioski.

Drużyn w finale już nie zmienimy :slight_smile: