Od kręgli z daleka proszę. ;]
Widać było pod koniec meczu co pod bramką wyprawiali Brożek i Jeleń. Dwa słupki, ruchliwi cały czas: widać że chcą się pokazać. Takich zawodników nam brakuje. Nie ma co mówić: Szymkowiaka, Krzynówka i jeszcze kilku również bym zostawił w domku na miejscu Janasa. Druzynie Polski trzeba młodych zawodników którzy chcą się pokazać na mundialu aby trafić do czołowych zespołów na świecie.
“Stara gwardia” to olewa, no może poza Smolarkiem ale on jest młody
Teraz w Polsacie toczy się na ten temat rozmowa. I ktoś tam powiedział, że jutro pewnie przyjdzie Goździkowa i Chuck Norris :hahaha: :hahaha:
Portugalia zawiodła mnie bardziej niż Anglia, bo co tu dużo mówić - mecz był nudny. Podopieczni Scolariego pozwalali Angolańczykom na zbyt dużo. Spodziewałem się lepszej gry po Ronaldo, który w meczach reprezentacji zazwyczaj gra bardzo dobrze. Wczoraj zaliczył kilka niepotrzebnych strat i spieprzony rzut wolny (tak w ogóle, to kto mu pozwala je wykonywać, skoro jest Figo i Simao?). Słusznie został zmieniony.
Dzisiaj m.in. USA - Czechy. Niby ci drudzy są faworytami, ja jednak stawiam na Amerykanów :>.
Moimi faworytami dziś są Włosi i Czesi.
A jutro gra Brazylia :jupi:
Torres
Prawdę mówiąc, może Angola była dobra ? Jakby nie spojrzeć na gry afrykanczyków to aż ciarki przechodzą. Co do Portugalii to chyba pokazali prawie wszystkie mozliwosci. Niewykluczone, że zlekcewazyli ich albo są juz wyeksploatowani sezonem co też ma swoje przyczyny.
Ciekawy mecz dzisiaj Włochy - Ghana
Kibicuję Ghanie bo Włosi juz dużo wygrali a oni jeszcze nie
Japonia 1:3 Australia. Co za końcówka. Brawo, Socceroos!
To jest to - nie jakieś machanie nogami nad piłką pod publikę, jak w cyrku, tylko ogromna ambicja, zaciętość i walka do ostatniej sekudny. To jest prawdziwy futbol :twisted:.
:jupi: wygrałem 8 dych :D:D Brawo Australia :D:D:D :jupi:
Świetny mecz w wykonaniu Czechów, naprawdę nie spodziewałem się aż tak wysokiego zwycięstwa. Amerykanie ciężko przepracowali okres przygotowawczy i myślałem, że zagrają lepiej. Jednak Karol Bruckner stworzył wspaniale rozumiejący się kolektyw. Szczególnie dobrze zagrał Rosicky, który zdobył dwie piękne bramki. Pochwalić należy także Galaska, który odwalił kawał dobrej roboty. Z taką grą nasi sąsiedzi mogą sporo namieszać.
A więc Ghana uległa Itali 2:0. Szkoda - gdyby Ghana wykorzystała kilka wysmienitych okazji w i połowie.
W zespole włoskim znaczącą rolę odegrał Pirlo - strzelec bramki numer 1 oraz “asystent” przy bramce numer 2
Ale w takiej dyspozycji jaką dziś zaprezentowali piłarze Czech i Włoch górą są jednak Czesi.
Aż nie mogę się doczekać pojednku tych dwóch zespołów.
Wnioskuję iż mecz ten nie będzie toczył sie tylko o zwycięsto lecz o zajęcie pierwszego miejsca w grupie. Drudzy w tabeli spotkają się najprawdopodobniej z Brazylią w 1/16.
A o prawdziwej formie Brazylii przekonamy się już jutro
Już za 4 lata…, już za 4 lata…, Polska będzie mistrzem świata
MateuszP źle - jeszcze tego lata jeszcze tego lata … :lol:
MateuszP , Myszak ale macie marzenia :shock:
Może tak:
I za 4 lata, i za 4 lata Polska nie będzie mistrzem świata
Francja prawie jak… prawie jak Polska.
Żenada
Słabiutki mecz w wykonaniu Francuzów :shock:
Może to przez ten gorąc :roll:
Prawie robi ogromną róznice
Ciężko bedze znaleźć gorszą reprezentacje na mundialu, ale zobaczymy.
Ale chyba nie w tym przypadku. Porównywalny mecz do naszego … zapowiadał się dużo ciekawiej a skończyło się tak jak się skończyło.
Niemoc Francuzów trwa
A Brazylia nic wielkiego nie pokazała, prócz Kaki ale i tak wole bardzije Juninho, ale Chorwacja grała super, i mi sie to podobało tylko jakoś wykończyć akcji nie mogli, a szkoda… a co do Francuzów to cieniutko
no prawie sie kończy pierwsza kolejka!! który piłkarz wg was pokazał najwięcej?? bo wg mnie to Riquelme i Tomas Rosicky, pierwszy za świetne dogrania, drugi za bramki!!
a jak do tej pory to najlepszy mecz to Argentyna-WKS
Brazylia nic nie pokazała a na tle Argentyny i Włochów wyglądają okropnie. Jestem juz pewny, ze nie zdobęda trofeum. Ronaldo rzeczywiscie ma ten brzuch i sobie spacerował po boisku.
Poczekajmy z oceną, bo jeszcze jutro zobaczymy Hiszpanię. Jak do tej pory swietnie zagrały 4 zespoły. Argentyna, Włochy, WKS i Czechy