Jeśli chodzi o czarny ekran przy nagrywaniu OBSem - z dowolnego miejsca - to znalazłem sposób, ale bardzo okrężny. Trzeba mieć komputer z wyjściem hdmi, trzeba też mieć konwerter TBox Mini. Podłączamy komputer przez hdmi do TBoxa, TBoxa przez usb do komputera, a przez wyjście hdmi do monitora. Robi się więc taka jakby pętla, która pozwala nagrywać wewnętrznym oprogramowaniem T-Boxa. Sprawdzałem i działa, choć to metoda naokoło i wymaga dodatkowego sprzętu.
Natomiast też ostatnio zmagam się z problemem pobierania z Vod, bo wtyczka, która zawsze działała, ostatnio przestała działać - mogę to nagrywać, ale jest to niewygodne i czasochłonne, więc spróbuję waszych metod.
EDIT
Sprawdziłem Live Cat na Chromie - działa. Do tych z czarnym ekranem przy OBSie nie sprawdzałem, ale do zwykłych nagrań działa.
Nie znałem wcześniej tej wtyczki. Jakiś czas temu miałem problem ze ściągnięciem filmu z innej strony (płatny dostęp do nagranego koncertu), bo właśnie nagrywał się czarny ekran - moja metoda się sprawdziła. Może Live Cat też by pomógł, w każdym razie do zwykłych filmów działa (również na Chrome), więc powinno być ok.
Wtyczka nie radzi sobie z zaszyfrowanym materiałem - co jest normalne.
Ściąga plik w formie zaszyfrowanej na przykład z ninateka.pl.
Jak napisał wyżej kolega @Domker do zaszyfrowanego pliku, żeby go odszyfrować potrzeba większego „dłubania”.
Może napisze kolega na blogu jak to zrobić.
Przydałoby się.
Wtyczka ściąga jak na razie bez problemu z vod.tvp i nie szyfrowanych serwisów.
Ok, gdyby wasze sposoby nie zadziałały to mój działa - choć wymaga kupienia dodatkowego sprzętu, ale to oczywiście ostateczność.
PS. Oczywiście nie kupiłem tego TBoxa w tym celu - raczej w celu zgrywania kaset vhs do komputera i filmów z telewizji. Ale jak trafiłem na taki film, którego nie dało się nagrać, to pomyślałem - a, spróbuję - i zadziałało.
Używałem kiedyś jakiejś nakładki portable do yt-dlp i działało dobrze do jakiegoś czasu.
Ciekawe, czy nadal jest to rozwijane, była wygodna.
Wystarczyło zapodać link do materiału a jak nie ściągała to zapodawałem bezpośredni plik mu3 master i szło.
metodę znałem,ale w „innej” wersji : ) – > przefiltrować szukając manifestu i dopiero z manifestu wydobyc ADRES do mpd. Tak to mi kiedyś działało. Ale manifestu teraz znaleźć nie mogłem, więc metodą p&b to i owo, aż w końcu… przefiltrowałem szukając pliku mpd i bingo, znalazł się wraz z ADRESEM
A potem standardowo (nie szukałem wariantów rozdzielczości):
Vod TVP Ja nie wiem co ja mam z komputerem!!! Live Cat jak i IDM pobieram video bez ale mam problem z audio np Komisarz Alex pobiera mi audio Audiodeskrypcja (narrator) a inne seriale PL które maja dodatkowo inne jezyki to mi pobiera wersje Eng kurcze co ja mam zrobic zeby pobrały mi te programy z audio oryginalnym wie ktoś może?
Wersja 108.0.5359.99 (Oficjalna wersja) (64-bitowa) PL
Windows 11 Home 22H2 PL
Live Cat udało mi sie pobrać ale muszę odhaczyć przed pobraniem dodatkowe ścieżki audio Eng Ukr czy narratora audiodeskrypcji w IDM nie ma opcji zmiany audio co w systemie musze zmienic zeby wybierał oryginalna wersje audio?
A skąd ty masz w „Komisarzu Alex” ścieżki eng, ukr czy autodeskrypcji ?
Poniżej masz wykaz wszystkich strumieni przykładowego odcinka. Jest siedem strumieni video w różnych rozdzielczościach (tylko z polskim audio) i na końcu jedna samodzielna ścieżka audio. Wykaz dostępny jest po wybraniu Advanced. Ja pobieram filmy przy pomocy samej wtyczki i może to sam IDM wprowadza przekłamania.
Dałem tylko przykład ze pobiera mi ścieżkę dźwiękowa nie taka jaka jest w oryginale w nowym odc komisarz Alex juz jest audiodeskrypcja i pobiera z nią ale juz sie ogarnąłem z tym ze mozna wybrac jakie sie chce audio:) co do innych języków seriale takie jak Erynie czy Krucjata w IdM nie pobiera mi PL
Mi wszystko działa tak jak Pan napisał .Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc i wyjaśnienie Rodzinka szczęśliwa a ja nauczyłam się dzięki Panu nowej rzeczy pozdrawiam serdecznie