Witam, faktycznie kotek przestał działać, wielka to szkoda bo był bardzo przystępny i funkcjonalny.
Szybko wyszukałem MPMUX na FF wydaje się tak samo sprawny i tutaj niespodzianka.
Szybko i łatwo poszło ale bez ścieżki dźwiękowej raz i drugi i trzeci
Albo czegoś nie wiem albo coś nie działa tak jak powinno.
Wygląda na to, że to może być jakaś zorganizowana akcja, kilka dni temu padła też podobna wtyczka Video DownloadHelper, a ja na ten temat trafilem w poszukiwaniu jakiejkolwiek jeszcze działającej
Cześć jak z tego pobierasz? tylko można pobierać jak się ogląda i czy można wybierać audio jak sa dwie ścieżki audio?
Kolega twierdzi, że nie działa audio…
Muszę coś pobrać, bo jeśli tak to lipa, a pod wtyczką coś piszą, że na dniach powstał właśnie problem z fonią.
Ja na razie ratuję się JDownloarderem portable.
PS Próbowałem teraz tym MPMUX na Chrome z CDA i jest dźwięk.
Zaraz sprawdzę na FF.
Jest też dźwięk, ale w opisie wtyczki autor sam pisze, że jeśli filmik jest umieszczony w sposób z osobnym strumieniem audio to może być problem…
Więc pewnie takie się będą trafiać a ta wtyczka tego nie ogarnia.
Włączasz film i jeśli na ikonce rozszerzenia (tej wtyczki) widzisz cyferkę to oznacza, że film można ściągnąć.
Klikasz na nią i tam masz dostępne jakości, klikasz przenosi cię na stronkę z paskiem pobierania i po skończeniu trzeba go zapisać (na dole pojawia się przycisk) po polsku 'ratuj", zamiast zapisz.
Można wyjść całkiem ze strony z filmem.
Nie widzę możliwości ściągania osobnych ścieżek audio.
Jest tutaj szpec na forum, który potrafi ściągać strumienie audio i wideo, ale to wyższa szkoła jazdy.
Trzeba się bardziej znać w temacie.
gru '22
Witam. Faktycznie MPMUX działa bez zarzutu na CDA lecz na VOD pobiera tylko jedną ścieżkę.
Można ściągnąć audio i osobno video ale program ich nie połączy. Programy do łączenia istnieją ale
są płatne i skomplikowane
Mam pytanie czy JDownloader ściągnie z VOD kompletny film, tak jak robił Live Cat ?
Jeszcze nie miałem z nim do czynienia.
Pozdrawiam.
Teraz ściągnąłem film z Logowanie - Filman.cc - Filmy i Seriale Online za Darmo a dokładnie z wstawki, na której pojawiła się możliwość ściągnięcia Watch asteroicity-1080p-webdl-ddp5.1-pl.mp4 - VOE | Content Delivery Network (CDN) & Video Cloud i film hula OK jest audio.
Podaj jaki film z jakiego VOD.
JDownloader raczej ściąga tak jak robił to kotek.
VOD Rekonstrukcja cyfrowa, seriale : Kapitan Sowa na tropie.
Nie widzę na razie nic co ściągałoby w prosty sposób ten film.
Niestety MPMux pobiera bez audio. Sprawdziłem też JDownloader niestety z takim samym skutkiem, pobiera tylko ścieżkę video
Wygląda na to że ten VOD jest teraz po za zasięgiem.
Dzięki za starania.
Pozdrawiam!
MPMux pobiera ci w ogóle ten Kapitan Sowa?
Mnie pokazuje brak pliku.
JDownloader plik offline.
Więc nie wiem jak tobie udaje się w ogóle ściągnąć.
U mnie tylko MPMux nagrywa film i jest zapisany normalnie z dźwiękiem, no ale trzeba mieć włączony cały czas film a to nie jest przecież szybkie ściągnięcie.
MPMUX na FF pobiera bez problemu z tego VOD ale tylko wybraną ścieżkę, albo video, duże pliki albo audio mniejsze. Bez problemu też odtwarzam je. Niestety osobno, albo samo video albo „słuchowisko” radiowe. Ciekawe jest to że podczas filmu Tobie ściąga kompletny film.
Czy film musi się zakończyć, mógłbyś mi napisać krok po kroku jak udało się ściągnąć film z audio?
No to ja już nie wiem co jest grane.
U mnie nie pokazuje w ogóle możliwości ściągnięcia tego odcinka (co dziwne, mam jeszcze kotka i kotek pokazuje, ale oczywiście nie działa).
Można tylko „nagrać” ten odcinek, nie ściągnąć!
Więc to nagrywanie działa po prostu tak jak przechwytywanie obrazu.
Czyli trzeba odtworzyć cały odcinek online i dopiero się cały zapisze.
OK teraz dopiero sprawdziłem, że nagrywanie działa tylko na Chrome i Edge.
Na FF nie jest wspierane:(
Ale dziwi mnie natomiast jak tobie udaje się ściagnąć w ogóle ten odcinek MPmuxem, jak wyskakuje info, że nic nie ma…
Tak w ogóle to polski jest w tym dodatku tragicznie przetłumaczony.
Witam! No właśnie pod FF Tryb nagrywanie nie jest wspierany.
Będę sprawdzał pod Edge. Widzę informacje, że nie znaleziono pliku zasobów, a u mnie MPMux pod FF wyświetla pliki! Audio oraz video, niestety są one rozdzielone. Pobierają się bezproblemowo tylko po co komu nieme filmy. Stary, dobry kotek był idealny,szkoda go.
Dziwne, dlaczego u mnie nie pokazuje, że jest dostępny.
Możesz dać screena jak ci pokazuje te dwa pliki audio i video?
Coś muszę mieć w przeglądarce ustawione, że mi je blokuje.
Na innych stronach pokazuje normalnie.
OK Dziwne, że tak ci pokazuje a u mnie nic.
Jest jeszcze może szansa na ściąganie jak chce ci się bawić według tego
https://forum.dobreprogramy.pl/t/pobieranie-video-z-vod-tvp-pl-i-ninateka-pl/658037/20
Kotek pokazuje potrzebny plik .mpd wystarczy kliknąć na te dwa kwadraty w adresie jakie pokazuje.
Może ta metoda jeszcze działa.
PS Doszedłem, dlaczego mi nie pokazywało.
Wchodziłem na inny odtwarzacz w VOD, normalnie na seriale a nie tak jak ty poprzez stronę rekonstrukcji cyfrowej.
Na stronie z serialami kotek pokazuje plik .mpd a na rekonstrukcji plik .m3u8
No nic, na razie kapituluje. Może jeszcze Live cat zmartwychwstanie, chociaż raczej to mało prawdopodobne
Pozdrawiam!.
Raczej nie wstanie.
Znalazłem maila do twórcy kotka i spytałem, czemu już nie działa, ale nie odpisał.
W podglądzie kotek tak samo jak MPMUX pokazuje obraz bez dźwięku na tej stronie, którą ty wskazałeś, natomiast na zwyklej stronie z serialami VOD kotek pokazuje na podglądzie obraz wraz z dźwiękiem a MPMUX nie pokazuje nic.
Wychodzi więc na to, że kotek jednak był wyjątkowy, ale ściągał jedynie z tej zwykłej strony.
Czyli nie z pliku. m3u8 a z pliku. mpd z którego jak widać nie potrafi pobierać żaden inny.
PS Nie wiem, jak to kotek robił z filmami z VOD, ale teraz ściągnąłem odcinek kopiując link z kotka narzędziem YDL-UI_v2.9.1.0_Portable, który ściągnął odcinek i co dziwne, we właściwościach są parametry audio, jednak zwykły odtwarzacz nie daje dźwięku.
Co dziwniejsze dźwięk jest natomiast, kiedy odpalam tak ściągnięty odcinek w Chrome.
W Firefoxie dźwięku nie ma.
Więc coś jednak, jakby dźwięk był zakodowany?
Nie wiem, mądrzejsze głowy chyba by wiedziały.
Ten MPMux jest świetny, jeżeli chodzi o pobieranie końcówki streamu i ogólnie filmów z VOD (w sensie nagrywanie ich, bo pobrać się nie da). Używam go od wtedy gdy go poleciłeś i naprawdę wielkie dzięki ci za niego
Jeżeli chodzi o to pobieranie końcówki streamu, to np. na stronie „https://stream.tvp.pl” można odtworzyć ostatnie pół godziny streamu. I na przykład jak jest godzina 12:52 to od momentu kliknięcia w pobieranie pobierze nam dokładnie to, co zostało wyemitowane w godzinach 12:22-12:52. I to jest o tyle fajne, że jeżeli zobaczymy coś w programie na żywo, ale to już przeszło, to mamy jeszcze te pół godziny czasu, żeby to złapać. Live Cat chyba nie miał takiej możliwości
Natomiast jeżeli chodzi o samo nagrywanie, to tutaj jest już niestety problem. Przykład: TVP 1 - telewizja na żywo, Oglądaj na TVP VOD. Ten stream transmituje cały czas na żywo i bez możliwości cofnięcia. Początkowo wszystko idzie zgodnie z planem, uruchamiamy tryb nagrywania i to się nagrywa. Niestety efekty są negatywne. Otóż gotowy film ma przez cały czas klatkę obrazu, który rusza się tylko w ostatnich 2 sekundach filmu, i tak naprawdę tylko dźwięk został nagrany w całości, nic poza tym
Dlatego pytanie, czy ktoś ma jakiś przedmiot (dodatek najlepiej z Chrome), którym można nagrywać takie transmisje, które nie mają możliwości cofnięcia, tak jak tutaj w przypadku TVP1? Szkoda, że Live Cat już nie działa, bo pewnie umiał to nagrywać