Live cat nie miał opcji w ogóle nagrywania w locie.
Służył tylko do ściągania.
Coraz bardziej kombinują z tymi osadzeniami i streamami, żeby nie było można w łatwy sposób sobie ściągać.
Znalazłem jeszcze podobny a właściwie to taki sam dodatek, tyle że bardziej dopracowany.
bezpośredni link Chrome
https://chromewebstore.google.com/detail/fetchv-pobieranie-wideo-m/imleiiaoeclikefimmcdkjabjbpcdgaj
ogólny również do Firefoxa
https://fetchv.net/
A właśnie że Live Cat miał możliwość nagrywania na żywo. A przynajmniej ze strony https://stream.tvp.pl pamiętam, że nagrywałem TVP Info i od momentu kiedy klikałem ikonę ze strzałką „pobierania” i klikałem start, to wtedy mogłem od tego momentu nagrywać na żywo tyle, ile chciałem. I potem kiedy już chciałem zakończyć, to definitywnie zatrzymywałem nagrywanie, plik się przygotowywał aż w końcu pokazał całość i wszystko fajnie, w formacie .mp4 i żadnych problemów z plikiem. Nie wiem, czy potrafił pobierać półgodzinny stream, bo nie próbowałem wtedy, ale mimo wszystko Live Cat był zdecydowanie najlepszy, wyjątkowy. Niestety już się nie dowiem, czy z TVP 1 - telewizja na żywo, Oglądaj na TVP VOD potrafił tak sprawnie nagrywać na żywo, tak jak z tamtej strony nagrywałem TVP Info
I jeszcze co do Live Cat - dodam jeszcze, że pamiętam też, że któregoś razu w trakcie nagrywania streamu na żywo kiedy internet mi się zawiesił i nagrywanie się wstrzymało, to kiedy wyłączyłem i ponownie włączyłem internet (po czym zaczął działać), to ten stream… kontynuował nagrywanie! I co ciekawe, tamte zaległości, które nie zostały nagrane przez zawieszony internet, to ten dodatek szybko to nadrobił i potem dalej nagrywał na żywo na bieżąco. To był naprawdę wyjątkowy dodatek, ogromna strata…
Co do dodatku FetchV, to faktycznie bardzo podobny do MPMux, jeżeli chodzi o nagrywanie, a po mojej próbie powiedziałbym, że wręcz identyczny. Też próbowałem nim nagrać coś z TVP 1 - telewizja na żywo, Oglądaj na TVP VOD i niestety ta sama sytuacja - jest cały dźwięk, ale tak to obraz statyczny i dopiero ostatnie 2 sekundy się ruszają. Dodam jeszcze, że tak jest z plikiem, jak go do Google Chrome przeniosę jako kartę, natomiast gdy odtwarzam go w playerze (MPC-HC x64), to w tym dodatku jest czarny obraz
Ale naprawdę doceniam twoje chęci za to, że próbujesz pomóc
Gdybym miał coś polecić… taki stream z TVP1 można nagrywać programem Bandicam, który znam od 2016 roku i w tym roku pamiętam, że nagrywałem trochę streamów. To jest jak dotąd chyba jedyny sposób, żeby mieć jakiekolwiek nagranie z takiego streamu jak to TVP1, tyle że niestety w efekcie spodziewamy się lagów, a na słabym komputerze, który może się zawieszać, to i zawieszanie streamu się nagra. Ciężka sprawa, Live Cat był wyjątkowy, EH…
Nie sprawdzałem w Lve cat zapisu na żywo, więc mogę się mylić co do tego, jednak nie miał jak w tych pozostałych wyodrębnionej tej funkcji, a jak piszesz nagrywał za pomocą po prostu ściągania.
Faktycznie szkoda, że „kotek zdechł” bo był mega dopracowany.
Na Web.archive.org jest zapisana stronka kotka do ściągania i nawet jak się wpisze adres to kręci, ale oczywiście nie jest online i nie ściąga.
Myślałem, że Live Cat już kompletnie padł, próbuję ściągnąć coś z vod.tvp.pl i poszło! Odcinek 911 Na dobre i na złe (tylko się nie śmiejcie bo to nie dla mnie). Przeglądarka FF - możecie sprawdzić u siebie czy działa?
O! Ożył! Działa. Fajnie:)
Serwer ożył, może brakowało mu kasy i dopiero przedłużył.
Warto byłoby go wspomóc.
Faktycznie, u mnie też już działa w Chromie, już myślałem że na zawsze upadł bądź został zamknięty, tymczasem user cyngiel- może mieć rację, że jakaś awaria, czy tam kasa bądź inny powód
To dobrze, bo ten MPMux, choć świetnie zapisywał ostatnie pół godziny z niektórych streamów TVP, to niestety używanie go powodowało potężne obciążanie mojego komputera, a co gorsza czasem jakieś żądania błędów wkraczały nie wiadomo skąd, przez co z plikiem mogły być jakieś trudności
Jestem przeszczęśliwy, ponieważ na tym Live Cat też chciałem sprawdzić, czy nagrywa np. z tej TVP1, na streamie którym nie można cofać i cały czas leci na żywo i okazuje się, że działa!!! Prawdopodobnie jedyny dodatek, którym można nagrywać streamy, które nie pozwalają na cofanie
Najnowszy Media-Downloader 4.4.0 również pobiera (znowu) z vod.tvp.pl - poprzednie wersje się sypały (oczywiście tylko materiały nieszyfrowane). Widać, że chłopaki ostro wzięli się do roboty.
media-downloader 4.4.0 Free Download - VideoHelp
Coś na stronce dodatków FF ktoś pisze w komentarzach, że niby autor dodatku Lice Cat to Rosjanin…
No to trochę niefajne, jeśli to prawda.
Natomiast media-downloader jest na licencji GPLv2+ czyli to wolne oprogramowanie i dostępne są źródła.
Kiedyś miałem ten program, to właściwie chyba to samo co media downloader.
https://portable.info.pl/ydl-ui-portable/
Jest też wersja portable 4.4.0 - poprzednie wersje działały bardzo kapryśnie. Jak na razie ściągam już któryś film i bez problemów.
Ten mój chyba robi to samo, ale jest o 100 MB mniejszy…
Ściągnij ostatnią wersję z tego linku co podałem wyżej - to pewna strona i masz pewność, że niczego nie podłapiesz.
Tak z niej pobrałem portable.
Po wypakowaniu ma 224 MB ten mój portable 102 MB.
Chłopaki nie próżnowali.
Czy jest jakaś możliwośc ściągnięcia odcinków Ojca Mateusza?
Do tej pory ściągałem odcinki za pomocą Internet Download Manager jednak po roku od kiedy chciałem ponownie ścignąć odcinki ten dodatek nie działa…
Jak można rozwiązać ten problem ?
Co najmniej od pół roku tvp szyfruje filmy na swoim serwisie - po ściągnięciu na obrazie jest kaszana. Można ściągnąć tylko te starsze niezaszyfrowane.
Zgadza się. Np odcinek 239 można ściągnąć bez problemu a 364 już nie. ( ostatni ściągnąłem odc. 363 rok temu )
Teraz z ciekawości sprawdziłem to ostanio odcinek sezonu 27 (odcinek 355 można ścignąć )
A pierwszy ocinek sezonu 28 ( od odcinka 356 - już nie można )
Ciekawe jest to, że rok temu odcinki od 356 do 363 ściągałem.
Czyli nie do przejścia ?
Ponoć w elektronice wszystko jest możliwe, co najwyżej kosztowo mało opłacalne. Trzeba by mieć jakiś inteligentniejszy dekoder DVB-T2 (Android albo Linux Enigma + przeglądarka najlepiej Firefox) podpięty do Internetu i między ten dekoder a TV (albo komputer - wtedy nie trzeba pendrive do dekodera) wpiąć takie urządzenie jak poniżej albo podobne:
Oczywiście to urządzenie służy do nagrywania a nie ściągania.
Na Alledrogo urządzenie do zapisu sygnału w jakości 1080p ok. 550 zł , zapis 4K ok. 1150 zł.
Velocap działa, sam mam i używam. Ale to dość niewygodna metoda.
Media Downloader - działa fajnie, dzięki. Minusem jest to, że można pobierać tylko 1 plik naraz.
Live Cat - kiedyś miałem, ale już go nie mam i nie mogę nigdzie znaleźć. Dacie namiary? Używam Chrome.
MPMux - nie działa u mnie, na każdym filmie pokazuje, że nie znaleziono zasobów.