Pobieranie video z: vod.tvp.pl i ninateka.pl

MPMux i Kotek działają na niektórych stronach czasem „zamiennie”.
Mam obydwa i nieraz pokazuję możliwość ściągania razem, a nieraz jedynie jeden z nich i nie zawsze to jest Kotek.
Chrome wywalił Kotka ze swojego sklepu.
Jak chcesz to mogę ci zapodać plik do instalacji.
Tyle, że to jest jedynie katalog i trzeba go wypakować i ręcznie umieścić w folderze chroma extensions i z pozycji przeglądarki (rozszerzenia) zainstalować przy włączonym trybie dewelopera z pozycji „załaduj rozpakowane” i wskazać na ten folder w extensions.
Działa, chociaż pokazuje przy instalacji błąd, który trzeba zignorować.

Dzięki, to jak możesz to daj. Na szczęście ten Media Downloader działa, no ale zawsze wygodniej ściągać przez ikonkę w Chromie zamiast przez zewnętrzny program.

Plik z katalogiem rozszerzenia
https://megawrzuta.pl/download/393e84c29fd1af818b856dad9f5df575.html
Trzeba go wypakować.
Tutaj jak zainstalować.

Metoda opisana pod

Tworzenie katalogu rozszerzenia i włączanie go

Jak nie zadziała to ręcznie trzeba umieścić katalog w
C:\Users\Nazwa użytkownika\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions i dopiero z pozycji przeglądarki (rozszerzenia) zainstalować przy włączonym trybie dewelopera z pozycji „załaduj rozpakowane” i wskazać na ten folder z rozszerzeniem, który umieściłeś w Extension.
Pokaże błąd, to go zignoruj.
W rozszerzeniach pojawi się z małą ikonką błędu i ostrzeżeniem, ale będzie działał dobrze.

Na FF i Edge jest normlnie dostępny ze sklepów z dodatkami.

2 polubienia

Ten dodatek live cat to jest jakiś żart pobrało mi jakiś uszkodzony plik a pobierałem z playera skoro tam mi się wyświetlił ten plik że jest to czemu mi uszkodzony zapisuje? Coś tu jest nie halo.

Czemu tak jest to ja nie wiem

Widocznie materiał jest szyfrowany (zabezpieczony), jeśli się nie odtwarza.
Podaj link do tego materialu to sprawdzę, ale jeśli to jest z playera to pewnie zakodowany, zabezpieczony przed odtwarzaniem poza playerem.

Nie ważne istnieje takie rozszerzenie do przeglądarki chrome: https://chromewebstore.google.com/detail/niesamowity-zrzut-ekranu/nlipoenfbbikpbjkfpfillcgkoblgpmj i za pomocą tego rozszerzenia można bez problemu nagrywać seriale ze strony player.pl nie potrzeba w ogóle instalować programów na komputerze.

No wiesz, co innego ściąganie na dysk a zupełnie co innego „nagrywanie” w locie danego materiału.
Tam ściągasz tutaj trzeba „przeczekać” cały odtwarzany materiał.
Każdy wybiera to co mu wygodne.
Poza tym kotkiem i w/w programami też można nagrywać w locie.
Jeśli natomiast ten dodatek do Chrome pozwala na nagrywanie zabezpieczonych treści przed kopiowaniem to też dobrze, ponieważ większość daje wówczas tylko czarny ekran, zwłaszcza na Chrome, gdzie na Firefoxie często jest możliwe.

Ten dodatek jest płatny. W darmowej wersji nagrywa materiał najwyżej w 720p. Za fullhd jest abonament 6$/mc. Wersja Pro 9$/mc.

Jeśli komuś zależy na nagrywaniu szyfrowanych treści (o ile pozwala) to sobie kupi takie cudo.
Fajnie, że dał tutaj namiary ponieważ może się akurat komuś przyda.
Jednak jeśli nie pozwala na nagrywanie szyfrowanego materiału to zwykła wydmuszka.

Można po prostu ustawić zgrywanie ekranu, Tak zgrywa się z serwisów Netflix itp w Makach, bo oczywiście aplikacji tam brak. Wtedy można zgrać szyfrowane itp. tylko jest to czasochłonne.

Czyli ten akurat płatny pozwala jedynie na zgrywanie szyfrowanych materiałów?
Te dodatki w stylu kotek itp. na przykład do Firefoxa jak rozumiem szyfrowanego materiału nie zgrają?
Wówczas przecież i na Maku można byłoby używać FF i zgrywać.
Nie testowałem zgrywania na szyfrowanych, tylko pobieranie i wówczas niektóre dają info, że szyfrowanego nie da się pobrać, albo na pobranych jest czarny obraz…więc do końca nie wiem jak to jest.
Miałem przypadek, że pobrany szyfrowany odtwarzał w przeglądarce Chrome a nie odtwarzał na wszelkich innych odtwarzaczach.
No, ale pobieranie a nagrywanie to dwa różne procesy.

No nie bardzo. Raczej się używa do tego programów typu FlixGrab (płatny, abonament) specjalnie dedykowane do ściągania z serwisów VOD. Zgrywać z ekranu cały sezon jakiegoś serialu to się można pochlastać. Co najwyżej pojedynczy film. Poza tym: Netflix nie szyfruje swoich filmów? Jeśli tak to tak samo będzie czarny ekran.

W świecie Apple to bardzo powszechna metoda.

Widzę, że niektórzy mają powody do narzekania na różne błędy Live Cat, to ja też ponarzekam. Od kiedy znalazłem ten dodatek (na początku tego roku), nagrywam nim praktycznie codziennie, a w tym miesiącu miałem 2 takie sytuacje (dokładnie dziś i tydzień temu), kiedy cały czas spokojnie nagrywało strumieniowo i któregoś razu sprawdzam, a tutaj czas i pojemność tak jakby nagle stoją w miejscu, pomimo że ten zielony pasek wciąż się suwa w lewo. To wygląda tak, jakbym zatrzymał nagrywanie, chociaż tego nie zrobiłem. Ale jak zatrzymuję nagrywanie, to nie chce odzyskać tego nagranego do tego momentu pliku

Możesz sobie sprawdzić MPMux i FetchV też mają funkcję nagrywania.

Jaka przeglądarka? Jeśli FF to max 2 GB. Chrome i Edge tego nie miały.

Faktycznie Firefox ma ograniczenie pliku do 2 GB.

Korzystam z Google Chrome i z wiedzy praktycznej mogę powiedzieć, że czas i rozmiar pliku są nieograniczone, gdyż mi się udało nagrać film trwający około 4:45:00 i ważący około 13 GB, zatem tutaj raczej nie ma ograniczeń. Natomiast na pewno nie to jest przyczyną, gdyż dziś znowu miałem taką samą sytuację, jak opisałem, że cały czas nagrywało, co sekundę każdą sekundę, aż tu nagle nagrywanie z automatu zatrzymało się - tym razem na 33:35 (1.55 GB). Dodam jeszcze, że po zatrzymaniu nagrywania o podobnym czasie trwania plik przetworzy się już w ciągu 3-5 minut. Natomiast tym razem kiedy zatrzymałem to nagrywanie (które już wcześniej z automatu się zatrzymało z nieznanego powodu), czekam już minimum 25 minut i wciąż się nie przetworzyło i jestem w 100% przekonany, że to tak będzie w nieskończoność. Zastanawiam się, o co chodzi, że Live Cat nagle wstrzymuje nagrywanie, a kiedy chcę otrzymać gotowy plik zatrzymując go, to nie chce tego pliku w ogóle przetworzyć. Chciałbym znać przyczynę tego, gdyż coraz częściej mi się to zdarza, ale też trudno mi to opisać samym tekstem, tym bardziej że nie wiem, czy komukolwiek innemu się zdarzyła identyczna sytuacja

Mam te dodatki na pasku na górze. Oba są w sumie podobne, chociaż przywykłem już do MPMux i z niego korzystam. To jest świetny dodatek na wypadek gdyby coś się stało z nagrywaniem na bieżąco, gdyż program MPMux nie potrafi nagrywać streamu, za to potrafi pobrać ostatnie minuty streamu, oczywiście pod warunkiem że w tym streamie można cofnąć do np. max 30 ostatnich minut, wtedy ten dodatek potrafi pobrać te równe ostatnie 30 minut w zależności od momentu kliknięcia rozpoczęcia pobierania

Trzeba by rozpatrzeć sytuację, gdzie Live Cat w takim razie z lotu umieszcza nagrywany plik, jeśli przerywa nagrywanie to możliwe, że akurat brakuje wówczas tam miejsca.
Skoro FF ma ograniczenie do 2 GB, więc może Chrome pomimo iż nie ma tego ograniczenia, to jednak możliwe, że i w nim brakuje miejsca tam gdzie jest zrzucany plik na żywo a więc tam gdzie tworzy folder .temp itp.
Wówczas trzeba by przed pobieraniem sprawdzić, ile jest wolnego.
Może spróbuj używać zamiast dodatków przeglądarek po prostu narzędzi i programów do przechwytywania.
Jest takie na przykład w Intel Graphics Command Center (wersja Beta), pewnie Nvidia ma podobny i programy jak OBS Studio i inne.
W opisie FetchV jest taka wzmianka:
„Tryb nagrywania FetchV może konwertować buforowane dane wideo na wideo MP4. Ta metoda umożliwia pobranie najtrudniejszych do pobrania filmów, np. nagrań transmisji na żywo”.
Więc niby ma możliwość nagrywania streamów, ale wiadomo że wszystko w praktyce wychodzi, że jednak nie wszystkie, skoro go już próbowałeś.