Podejrzany mail o uiszczeniu opłaty w wysokości 98 zl

@ nerwusik…dzięki serdeczne. Zapoznałem się no i wiele ciekawych informacji dotarło do mnie.

Chyba w końcu coś zaczyna się dziać…Zawsze intresowało mnie, dlczego tylko “naiwny kosument” jest odpowiedzialny za niezapoznanie się z regulaminem, a “wspaniałe dobroduszne firmy” bardzo chętnie zawierają umowy nie dostarczając mu podstawowych informacji zacierając ręce i żerując na naiwności i nieświadomości swoich kilentów.

Przecież jak napisano wyżej nie jest problemem podanie informacji o warunkach umowy, w tym zapłacie już w pierwszym mailu wysyłanym do potencjalnego klienta, razem z linkiem aktywacyjnym, ale po co to czynić, skoro intencje są zgoła inne…nabić biedaka w butelkę, zastraszyć i jeszcze do tego wyciągnąć łatwą i niemałą kasę praktycznie za nic…no i biznes sie kręci, przecież niejeden przstraszy się i zapłaci.

Może w końcu już nadszedł czas, żeby skończyć z… nazwijmy to po imieniu…bandyctwem i cwaniactwem które dzieje sie w świetle prawa i jeszcze w dodatku “dzielnie” się nim psługuje zastraszając ogłupiałych ludzi…

Nerwusik jeszcze raz serdecznie dziękuję…

Do nerwusik.

No ogromne podziękowanie dla Ciebie za tak obszerne przedstawienie tego ;zagadnienia; nie jestem jak zapewne wielu z nas tutaj nawet w małym procencie zorientowanym w tych różnych dyrektywach , ustawach itp z pozycji zwykłego zjadacza chleba. Moim skromnym zdaniem wydaje mi się ,że ;oni; czarcie syny, zdają sobie sprawę że mają do czynienia z ludżmi ,którzy nie ma co owijać w bawełne , mają blade pojęcie jak to funkcjonuje a zatem siła rażenia jest ogromna z ich strony .To tak na marginesie .

A poważnie to czuje się spokojniejszy po koledze odpowiedzi , ciesze się ,że jesteś z nami w razie czego weżmiemy Cię na naszego adwokata. Jeśli wyrazisz zgodę.

Pozdrawiam

rosco dlatego właśnie nie pójdą z tym sami do sądu. Z taką ilością wątpliwości i naruszeń przepisów żaden sąd nie przyzna im racji. W obecnych czasach to konsument stoi na uprzywilejowanej pozycji prawnej. Niestety najprawdopodobniej dużo osób ze strachu wysłalo im kasę.

oko002 o ile o reprezentowaniu prawnym nie może byc mowy ( nie mam ukończonych aplikacji adwokackich choć idę w tym kierunku ), to zamierzam monitorować tą sprawę na tym forum i w razie czego pomagać.

Radziłbym tylko dla świętego spokoju wysłać polecony z odstąpieniem od umowy na adres wskazany w regulaminie i już się tym nie przejmować. Pamiętajcie - każde pismo niepochodzące od organów państwowych oraz nie wysłanie listem poleconym olewajcie. To tak na przyszłość.

@ nerwusik…ja to wiem i Ty to wiesz…szkoda tylko, że takie działania dzieja sie w świetle prawa i nikt za bardzo sie tym nie interesuje.

Wiem , że UOKiK robi coś w tej sprawie, ponieważ rozmawiałem z Nimi, ale dlaczego ta “firma” wciąż działa, to mnie zaskakuje.

Jak mozna po 3 miesiącach wysyłac ludziom jakieś zastraszające maile nie ponosząc z tego tytułu zadnych konsekwencji. Przecież o tej sprawie mówi sie od lutego…dlaczego nikt po prostu nie zjamie sie tym z urzędu.

Przecież pisano już o tym, że to oszuści…

Hej - ponawiam pytanie, na które nie otrzymałem odpowiedzi - wysyłać polecony z rezygnacją jeśli minęły już 3 mies od aktywacji konta (podczas aktywacji podałem nieaktualny adres ) ?Wszędzie piszecie o rezygnacji z usługi do 3 mies, czy w mojej sytuacji już nic się nie da zrobić?

martini1313 ja jestem w podobnej sytuacji z taką różnicą, ze ja podałam wszystko fałszywe. Nawet jeśli nie minęłyby u mnie 3 miesiące i tak nie mogłabym wysłać im odwołania od umowy, gdyż pewnie by jej nie uznali bo dostaliby całkowicie inne dane niż przy rejestracji w dodatku moje prawdziwe. Usunęłam mejle od nich wraz z moim kontem pocztowym i założyłam nowy e-mail. Tobie też radzę zapomnieć bo w takim przypadku jak mój nic nie mogę zrobić gdyż zaprzepaściłam to podając fałszywe dane co jest przestępstwem, jednak babka z UOKiK gdy jej to powiedziałam zbytnio nie przejęła się co więcej nie była zaskoczona, więc w sumie nie rozumiem czy faktycznie to aż takim przestępstwem było.

Witam ja także dostalem bonusa od tej żekomej firmy , mam pytanie do Kowalenko 777 czy dali Ci spokój jak im zapłaciłeś ?

Dodane 30.05.2012 (Śr) 12:40

Witam , pod jakim adresem mogę się z nimi skontaktować ? mam do nich kilka pytań. O ile to możliwe proszę o pomoc.

ponoć telefonicznie nie odpowiadają a na maila po kilku dniach przychodzi odpowiedź.

martini1313 - no w twoim przypadku kwestia odstąpienia od umowy odpada. Ciężko mi powiedzieć co z tym zrobić, tu już bardziej do UOKiKu się zgłosić i zapytać.

Dzięki nerwusik , ale ważne że odpowiadają :slight_smile:

Czy e-mail z przedsądowym wezwaniem do zapłaty w świetle prawa jest legalną formą, czy tylko i wyłącznie sądowy nakaz zapłaty wysłany pocztą listem poleconym jest obowiązujący?

A co we wcześniejszych postach zostało napisane?

wiadomość dla tych, którzy podali fałszywe dane i zastanawiają się czy poniosą jakąś odpowiedzialność: dowiedziałam się, że podobna strona jaką jest pobieraczek, w przypadku, gdy ktoś podawał nieprawidłowe dane i tak te osoby dostały listem poleconym wezwanie do zapłaty na prawidłowe dane. Widocznie na podstawie IP doszli do prawdziwych danych osobowych więc myśle, że dobre-programy zrobią tak samo i trzeba będzie w końcu zapłacić tylko, że nie 98 zł a już 200zł;/

Nie płaćcie oszustom. Wprowadzają ludzi w błąd pisząc, że programy są darmowe czyli info jest jasne z ich strony a dopiero później informują w sposób mało czytelny dla konsumenta o płatności w klubie premium. Co nam daje to premium NIC to za co płacimy?

Ludzie nie płaćcie tym oszustom !!

Na podstawie ip można ustalić tożsamość, ale tylko wtedy kiedy policja ma nakaz sądowy o udostępnienie takich danych od ISP. Wiersz w to, że pobieraczek zgłosił sprawę na policję a ci wystapili o ustalenie do sądu o nakaz ujawnienia tajnych danych od ISP ? to jak strzelanie do samego siebie. Bujda jakaś.

Tak dla informacji nasi kochani oszuści próbują nabrać kolejne osoby na stronie http://iitv.info żeby obejrzeć serial trzeba zainstalować Adobe Flash Player 11 tak samo jak na kwejku przekierowuje na dobre-programy:D

To jest prawda! mojej kolezanki siostra na pobieraczku podala falszywe dane i i tak jej przyszlo poleconym na prawidlowe dane. Wiec jakos musieli je zdobyc.

ale defakto jak mogą ustalać dane bez sprawy rozpoczętej sprawy w sądzie z tego co wiem jest to nie legalne

Z tego co mnie jest wiadomo na podstawie IP można ustalić komputer z którego była wysyłana wiadomość, ale jak można ustalić osobę która przy nim w danym momencie siedzi i tę wiadomość wysyła …tego nie wiem…

http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Ata … omosc.html może i za dobre-programy się wezmą