program za który jest pobierana opłata to VDownloader 3.6.943…szumnie nazwany Downloader Gold…dostępny oczywiście za darmo…wszędzie tylko nie u nich…
rosco jesteś pewien, że to jest VDownloader ? W takim przypadku mamy do czynienia z piractwem z ich strony, czyli wykorzystywaniem programu do celów komercyjnych.
Z informacji utrwalonych w naszym systemie wynika, iż aktywowana usługa Członkostwa w Klubie Dobrych Programów, została zamówiona przy użyciu adresu e-mail … w dniu …o godzinie …z komputera posiadającego we wskazanym momencie adres … Tego samego dnia o godz. …został pobrany program: VDownloader 3.6.943.
Zamówienie usługi nastąpiło poprzez dokonanie pełnego procesu rejestracji na stronie dobre-programy.pl. Osoba składająca zamówienie, wykonała następujące czynności:
-
zarejestrowała swoje dane osobowe, udzielając zgody na ich przetwarzanie,
-
oświadczyła, iż zna oraz w pełni akceptuje treść regulaminu zamawianej usługi oraz licencji członkowskiej na korzystanie z programu Downloader Gold,
-
zweryfikowała autentyczność użytego adresu e-mail, uruchamiając otrzymany link aktywujący usługę.
rosco tylko jeszcze napisz, czy chciałeś ściągnąć program VDownloader 3.6.943 czy też chciałeś ściągnąć inny program i pobrałeś VDownloader 3.6.943 jako ich downloader gold.
Witam, kto z was ma jeszcze wątpliwości, że to naciągacze. Bo dla mnie wszystko jest jasne. I jak narazie nic od nich na e-maila nie dostaje.
Autentycznie ciesze sie dostajac od nich maile codziennie Czerpie nieskrywana radosc z ich glupoty.
Niniejszym chcialbym zaproponowac spoleczna akcje polegajaca na podawaniu adresu bok@dobre-programy.pl na wszystkich napotkanych spamerskich stronach
Wiecie o co mi chodzi , rejestrujcie sie na potege uzywajac tego maila, niech im spamu nie zabraknie!!
Strony XXX, wszelkiego rodzaju newslettery itp… =D> =D> =D>
Do boju Pozdrawiam
Sam nie posiadam konta na facebooku wiec prosba do Was : pomozcie rozpowszechnic te akcje wsrod znajomych
Do voostroo, hahaha jestem za tą akcją
@nerwusik…nie mam pojęcia, nawet nie wiem czy się tam rejestrowałem, dopiero teraz jak zacząłem dostawać te maile zainteresował mnie ten temat…
Przeglądając pocztę rzeczywiście znalazłem link aktywacyjny, i hasło.
Po kolejnym monicie napisałem do nich maila stwierdzając że nikt z mojego adresu się u nich nie rejestrował…no i przysłali mi tego maila…skoro nie ma w nim mowy o jakimś tam downolanderze gold, tylko o tym co podałem, to oznacza że nie pobierałem tego programu…
Oprócz tego co wkleiłem napisano mi, ze ktoś korzystał z mojego komputera i jak znajdę tego kogoś i podam na policję, to oni mi zwrócą pieniądze które teraz i tak muszę zapłacić…To wszystko…
Z ciekawości kliknąłem link aktywacyjny…jest on w chwili obecnej nieczynny…
Słuchajcie. Ma ktoś z WAS może regulamin(cały) tej “firmy”? Jeśli tak to prosiłabym o wklejenie go tu. To dla mnie b. ważne.
Regulamin firmy przynajmniej ten aktualny (są głoski ze różni sie on od tego z lutego) znajduje sie na stronie dobre-programy.pl
Luuuuudzie, co ja mam zrobić? Mam lat 16, zarejestrowałem się na tym szicie. Podałem fałszywe dane, czyli przelewu i poleconego nie mogę wysłać. Boję się, że przez moje IP i usługodawcę internetowego znajdą mnie i oskarżą za fałszerstwo i brak opłat
Nie wybaczę sobie tego błędu. A jakby ktoś zrobił przelew pisząc, że to za mnie?
do trzeciak88:
Ograniczona zdolność do czynności prawnych posiadają osoby w przedziale wiekowym od 13 do 18 lat.
Czynności prawne dokonywane przez taką osobę prowadzące do powstania po jej stronie zobowiązań wymagają zgody przedstawiciela tej osoby. Nie dotyczy to umów powszechnie zawieranych w drobnych bieżących sprawach życia codziennego.
Zawarcie umowy przez Internet w zakresie świadczenia usług internetowych trudno jest zakwalifikować do umów powszechnie zawieranych w drobnych bieżących sprawach życia codziennego.
Biorąc pod uwagę powyższe:
Osoba ograniczona w zdolności do czynności prawnych nie może samodzielnie dokonywać jednostronnych czynności prawnych, dla których ustawa wymaga zgody przedstawiciela ustawowego - czynność taka jest z mocy prawa nieważna.
Do tego dajemy jeszcze, że osoba, która nie ukończyła 17 roku życia w chwili popełnienia przestępstwa ( w tym przypadku podanie fałszywych danych osobowych ) nie ponosi w ogóle odpowiedzialności karnej na zasadach określonych w kodeksie karnym. Wyjątkiod tej zasady ciebie nie interesują.
Do nerwusik:
Okey, dzięki, ale mam jeszcze 2 pytania:
Primo: to kiedy sie dowiedzą, że nie mam skończonych tych 17 lat?
Secundo: Czy moi rodzice poniosą jakieś konsekwencje?
– Dodane 29.05.2012 (Wt) 20:32 –
Iiiii jeszcze jedno: NIE odpisywać na ich maile, nieprawdaż?
trzeciak88 , najważniejsze - przeczytać ten wątek od początku, to nie będziesz musiał zadawać takich pytań.
Do nerwusik ; Ja dzisiaj dostałam taką odpowiedź na e-maila na moje pismo Szanowna Pani, Dziękujemy za otrzymaną wiadomość. Informujemy, iż zgodnie z obowiązującym prawem, przytoczony przez Panią trzymiesięczny termin na odstąpienie od umowy (z powodu braku potwierdzenia jej warunków na piśmie), nie znajduje zastosowania w stosunku do zawartej przez Panią umowy Członkostwa w Klubie dobrych Programów. Pragniemy podkreślić, iż zgodnie z art. 10 ust. 3 pkt. 1 Ustawy z dnia 2 marca 2000 roku o ochronie niektórych praw konsumentów (Dz. U. 2000, Nr 22, poz. 271 i późn. zm.), prawo do odstąpienia od umowy zawartej na odległość, nie przysługuje w przypadku, gdy po zawarciu umowy usługodawca, za zgodą konsumenta, rozpoczął świadczenie usługi. Sytuacja taka miała miejsce w przypadku zamówionej przez Panią usługi Członkostwa w Klubie Dobrych Programów, której realizacja rozpoczęła się poprzez udzielenie Pani dostępu do treści i funkcjonalności serwisu. Dowodem wyrażenia przez Panią zgody na rozpoczęcie przez Spółkę G&G Ltd. świadczenia usługi jest fakt zaakceptowania przez Panią postanowień regulaminu usługi, jak również fakt kliknięcia przez Panią w otrzymany link aktywacyjny (wyrażenie faktycznej zgody na rozpoczęcie świadczenia usługi). Dodatkowo pragniemy wskazać, iż wszystkie warunki zawartej umowy zostały Pani dostarczone w formie tekstowej utrwalonej na stałym nośniku zapisu informacji (regulamin zapisanym na dysku twardym serwera internetowego), co w myśli art. 5 Dyrektywy unijnej 97/7/WE wywołuje identyczne skutki jak pisemne potwierdzenie warunków umowy. Tym samym, termin na odstąpienie od umowy wynosił wyłącznie 14 dni od momentu jej zawarcia. W związku z powyższym, ponownie przypominamy o obowiązku uiszczenia Opłaty Członkowskiej w wysokości 98 zł.;
Jest to odpowiedz jaką udzielił portal , wkleiłem go z innego forum na którym też piszą w tej sprawie tacy sami jak my
Pozdrawiam
Czytałem wszystkie 12 stron, ale jak to każdy, kto ma w sobie chocicaż trochę niemieckiej krwi, wolę być w 100% pewny Śledzę forum od 2 dni, dzisiaj się zarejestrowałem.
Czy ktoś rozmawiał ostatnio z prawnikiem . Albo czy są jakies nowe doniesienia z frontu UOKiK podobno czekali na odpowiedź od wroga mojego największego. Do 6 jeszcze daleko ale dobrze by było gdyby było coś wiadome Niestety nie moge zasłaniac sie 3-mieś. okresem ale podałem dane mojej drugiej osobowości więc czuje się w miare spokojny. Pełnej satysfakcji doznam jednak gdy przeczytam iż firma ów została doszczętnie zniszczona i z wytęsknieniem czekam na wszelkie info w tej sprawie.
Czy ktoś rozmawiał ostatnio z prawnikiem . Albo czy są jakies nowe doniesienia z frontu UOKiK podobno czekali na odpowiedź od wroga mojego największego. Do 6 jeszcze daleko ale dobrze by było gdyby było coś wiadome Niestety nie moge zasłaniac sie 3-mieś. okresem ale podałem dane mojej drugiej osobowości więc czuje się w miare spokojny. Pełnej satysfakcji doznam jednak gdy przeczytam iż firma ów została doszczętnie zniszczona i z wytęsknieniem czekam na wszelkie info w tej sprawie.
trzeciak 88:
Nic kompletnie im nie pisz, nie wysyłaj. W chwili rejestracji nie miałeś ukończonych 17 lat i masz wszystko w dupie. Nic ci nie wyślą, ponieważ nie mają twoich danych. Nie namierzą cię, bo nie mają ku temu środków prawnych. Twoi rodzice nie poniosą żadnych konsekwencji.
oko002: też to od nich dostałem. Po pierwsze nie ma wyrażonej niczyjej zgody na rozpoczęcie świadczenia usług. Kliknięcie na link aktywacyjny nie jest tym wyrażeniem zgody. Zgoda musi być wyrażona w sposób jasny i przejrzysty oraz to, do czego zgoda się odnosi musi być jasno przedstawione.
Odpisałem im w ten sposób ( UWAGA dużo terminologi prawniczej ale polecam przeczytać by wiedzieć co i jak ):
Do nerwusik
Dziękuję Ci bardzo. Zresztą nie tylko nerwusikowi, a wszystkim użytkownikom. Bardzo mi pomogliście, dzięki