Prawdę mówiąc ustalenie tożsamości kogoś po adresie ip " na własną rękę" jest mało realne, wręcz nie realne. I tak jak mówię. Musieli by zgłosić na policję przestępstwo, w tym wypadku falszywe dane osobowe. Policja powinna wystąpić do sądu o nakaz podania danych przez właściwego ISP. W teorii możliwe jak najbardziej, w przypadku pobieraczka Nierealne, bo sami prowadzą nielegalny proceder. Więc albo znajoma coś kręci, albo ktoś ma wtyki w ISP z pobieraczka, co jest oczywiście nielegalne. Ust. O ochronie danych osobowych.
Co do tego ataku DDoS. Jak będa chcieli to wyłączą tego pobieraczka całego. Ten atak jest nie do wykrycia. 99% nikt nie złapie atakujących, bo ataki lecą z komputerów zombie.
Czytam to forum od początku, bo niestety i ja w tym siedzę. Nawet nie wiem czy to ja rejestrowałam się na tej ich stronie, czy ktoś inny z rodziny z mojego komputera. Bo na poczcie zalogowana jestem często. U mnie też zostały podane fałszywe dane. Przez całą tę sprawę nabawię się nerwicy. Niech szlag trafi tych pieprzonych oszustów ;/
Ostatni mail od nich jaki dostałam to o przekazaniu moich danych forensics group. Na razie cisza. U Was też?
Moje nieprawdziwe dane też ta banda oszustów ponoć przekazała do następnej bandy oszustów z jakiegoś tam forencis :lol: :lol: :lol: . Oni są naprawdę tak skończenie głupi myśląc , że się przestraszymy . Olać ich na całej lini !
Witam ja też szukając pewnego filmu dałam się wkręcić i to zakładając 2 konta z 2 różnych moich maili. dzisiaj usunełam jedno konto mail i zastanawiam się czy nie usunąć drugiego miałam zamiar wysłać odstąpienie od umowy ale nie mam zielonego pojecia na jakie dane się logowałam. dzisiaj dostałam pierwszego maila od nich i w padłam w panikę jak zobaczyłam ze 2 razy musze zapłącić 98 zł
witam,ja podobnie jak inni zostałem nawiedzony przez i tu cytuję wypis z ich regulaminu "usługodawcą usług realizowanych na podstawie niniejszego regulaminu jest spółka G&G Ltd. z siedzibą w Ras Al Khaimah, RAKIA Amenity Center wieża numer 1, piętro 12, Zjednoczone Emiraty Arabskie (zwana „Usługodawcą”), z przedstawicielstwem na Polskę w Warszawie przy ul. Postępu 15c .wysłali do mnie wiadomość że wiszę im 98zł
za usługi,których nigdy u nich nie zamawiałem, podają w nim mój adres e-mail i jakieś IP komputera.Odpisałem im ,że nie mam pojęcia o co chodzi i do dnia dzisiejszego nie miałem odpowiedzi a tu 02.06.2012 godz. 2.28 dostaję coś takiego przed sądowe wezwanie do zapłaty a w nim tradycyjne zastraszanie i to:
Dodatkowo informujemy, iż brak uiszczenia Opłaty Członkowskiej stanowi rażące naruszenie warunków udzielonej Panu licencji członkowskiej na korzystanie z programu Downloader Gold. W związku z tym, niezależnie od wymienionych powyżej kroków prawnych, zamierzamy złożyć zawiadomienie o popełnieniu przez Pana przestępstwa naruszenia majątkowych praw autorskich do programu komputerowego, zgodnie z art. 115 ust. 3 w związku z art. 17 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. Z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.).Wskazane przestępstwo ścigane jest na wniosek pokrzywdzonego. Przypominamy, iż w przypadku odnalezienia na Pańskim dysku twardym dowodów naruszenia praw autorskich, będzie Pan zobowiązany do uiszczenia określonej w prawie autorskim wielokrotności wynagrodzenia, które normalnie przysługuje za korzystanie z danego utworu na podstawie zawartej umowy licencyjnej.
Kto tu jest pokrzywdzony twórca programu czy ten kto rozprowadza odpłatnie czyjąś własność tym bardziej gdy zobaczyłem ich ofertę to wszystko jest Freeware a według definicji Freeware to rodzaj licencji w której postanowienia zezwalaja na NIEODPŁATNE! kopiowanie, rozpowszechnianie i uzytkowanie aplikacji, bez mozliwosci udostepniania kodu źródłowego programu! Tzn na ludzki : program mozesz uzywac, kopiowac rozdawac do woli. Nie mozesz sprzedawac go, ani nic w nim zmieniać .
bodzio ja dostałam od nic 17 maja wezwanie do zapłaty, 23 maja “przedsądowe wezwanie do zapłaty”, a 26 “zawiadomienie o przekazaniu danych osobowych Forensics Group”. Na razie nic się nie dzieje, ja nie zapłaciłam, z ich strony cisza.
dar, zaczekaj na kolejne maile od nich będą jeszcze ciekawsze.
– Dodane 02.06.2012 (So) 11:04 –
Jeszcze tylko dodam pewną rzecz. Dar zwróć uwagę, że w regulaminie oni zasłaniają się tym, że płaci się za członkostwo, a nie za programy. Tylko, że to ściema, bo przecież członkostwo umożliwia Ci tylko ściągnięcie tych programów, nic więcej.
cześć mmona , a ja otrzymałem tylko zawiadomienie o przekazaniu danych Forensis grup. Nawet chcąc im zapłacić nie posiadam ich numeru konta od nich, a na maile nie odpisują jak narazie
– Dodane 02.06.2012 (So) 13:23 –
mmona a jaki miałaś numer konta , jak masz jeszcze ten mail to podaj go, to dla mnie ważne
ja tez sie martwiłam panikowałam jak diabli latałam po urzędach federacji i rozmawiałam tam z prawnikiem i nie mam zamiaru im płacić tylko że ja podałam fałszywe dane wiec nawet jak im zapłacę mają na mie haka żeby mnie pozwać ale prawda jest taka ze nie działają fer wobec konsumentów więc czekam na nakaz zapłaty który musi przyjść poleconym i odwołam się od tego bo regulamin i licencja są nie jasne,
to może nie mają zamiaru ci odpisać ale jeśli naprawde chcesz im zapłacić to wyslij im na ten nr konta co ci podałam ale to twoja decyzja ja bym poczekala na wezwanie do zaplaty poleconym