Mini 12 serdeczne dzięki
– Dodane 02.06.2012 (So) 16:23 –
Mini 12 ja podałem prawdziwe dane , taki już ufny zemnie człowieczek.
Mini 12 serdeczne dzięki
– Dodane 02.06.2012 (So) 16:23 –
Mini 12 ja podałem prawdziwe dane , taki już ufny zemnie człowieczek.
wiesz co osoby kotre podaly falszywe dane moga miec bardziej przerąbane wieć defakto w sumie nie wiem jak bylo lepiej ja czekam az sie to wszytsko rozwinie.
Mini, a Tobie prawnicy doradzili nie płacić? Ja w poniedziałek zadzwonię do UOKiKu, niech chociaż wiedzą, że skala problemu jest spora. Muszę przyznać, że zastraszenie mnie się im udało, bo naprawdę się tym wszystkim mocno denerwuję.
MI prawnik z federacji konsumentów powiedział że on by nie płącił bo keidy założą sprawe o zaplacenie długów sąd sie przyczepi do nich. Dlatego on wogole wątpi że będa robili cokolwiek oprucz wysylania zastraszających meili żeby ludzie płacili
Takim sposobem w Polsce ludzie się bogacą. Na niewiedzy ludzi.
no tak ludzie się dają nabierać tak jak my daliśmy sie nabrać i się tam zarejestrowaliśmy
Już od nich nic mi nie przychodzi, niby zapłaciłam za te ich domniemane członkostwo hahahaha. ale już mam spokój
no mi przysłali ze dziękują za jakąś wiadomość i że mam czekać jak moja zapłata się zaksięguje na ich koncie a nic do nich nie pisalam ani nie placilam defakto ale po kilku dniach wyslali mi ze 4 czerwca moje dane zostaną przekazane do tej dziwnej firmy
Dziewczyno, przez kilka stron tematów krzyczysz by im nie płacić a sama to zrobiłaś. Pożal się boże. Macie racje, płaćcie oszustom za darmowe programy. Wyślą takie meile do 500 osób z tego z 100 zapłaci i mają już 1000 zł za darmo. Ciągnąc dalej temat, to piszecie tu, że ci co podali fałszywe dane mogą mieć większe problemy. To ja się pytam jakim cudem oni uzyskają wasze prawdziwe dane? Stronę wczęsniej pisałem na temat uzyskiwania danych od ISP. Żaden sąd nie wyda takiego nakazu.
Po prostu śmiać mi się chce z co poniektórych. Pytam się, dostał ktoś z tych płaczących formalny list polecony od tej firmy o uiszczenie zapłaty? czytając cały wątek to słyszę tylko o mejlach i mejlach. Nerwusik wyjaśnił sporo kwestii, UIOKK również odradza płącenie, prawnicy są tego samego zdania, ale co tam, lepiej oszustom zapłacić, żeby spam na mejla nie przychodził. Ot takie wykupienie blokowania spamu teoretycznie.
Nie chcę się czepiać, ale jeśli 100 osób zapłaci to to nie będzie 1000 zł, a prawie 10 000.
Boshi, Mała chyba jasno pisała wcześniej, że im nie płaciła. Sami do niej coś takiego przysłali. Ja też jestem zdania, żeby im nie płacić i tego się trzymam. Oby cała ta sprawa na tym etapie się zakończyła. Może zarobili już tyle, że nie będą się czepiać reszty xD
Zgadzam się z boshi. niech się już skończy ten temat, po prostu nie zawracajmy sobie tym głowy bo już męczące się to staje. oni nam nic nie zrobią.
Dokładnie, też tak sądzę. Póki co zakończmy ten wątek. No, chyba, że do kogoś rzeczywiście przyjdzie poleconym ten nieszczęsny list, czego nie życzę sobie oraz nikomu innemu.
Tak mój błąd w obliczeniach Sugerowałem się tym wpisem " niby zapłaciłam za te ich" może źle zinterpretowałem. Ot koniec tematu.
przez Mini12 » 02.06.2012 (So) 13:28
nazwa odbiorcy:
G and G LTD.
02-676 Warszawa
ul. Postępu 15c
kwota przelewu: 98 PLN
nr rachunku: 63114019773939000000011354
a ja mam inny numer konta
nr rachunku: 55114019773939000000015087
no z tego co sprawdziłam każdy ma inny numer konta
Mój nr rachunku: 85114019773939000000009018
to jest dziwne co każdemu generują osobny numer konta ? dziwne to. Na samym początku myślałam ze taka firma ma jeden numer konta a tu nie
Witam,
mam ten sam problem co wszyscy zainteresowani, z tym że nawet się tam nie logowałem
Oczywiście dostałem już z 4 mejle ze straszonkiem sądami policją itd. Dzisiaj przyszedł ten że moje dane zostały wysłane ‘‘specjalistom z Forensics Group’’ (ojejku aż się spociłem ze strachu).
Mam tylko dwa pytania jeżeli oczywiście znajdzie się jakiś dobry człowiek co jest w stanie odpowiedzieć na to:
2)Pytanie to dotyczy zwrotu użytego przez ich cudowną firmę w jednym z maili konkretnie: ''ustalenia oraz udokumentowania okoliczności faktycznych naruszenia przez Pana warunków udzielonej licencji członkowskiej na korzystanie z programu komputerowego Downloader Gold"-jak mogłem naruszyć warunki udzielonej licencji na używanie w.w. programu skoro nawet go nie ściągnąłem a tym bardziej go nie używałem?? I tak jak czytałem wcześniejsze wypowiedzi to podobno ten ich cudny program jest za free czyli to chyba oni w tej chwili wychodzą poza ramy prawa tak czy nie??
A tak woli ścisłości to dane przy rejestracji oczywiście podałem nieprawdziwe tym padalcom;]
– Dodane 05.06.2012 (Wt) 18:46 –
a propo numeru konta to każdy ma wygenerowany inny ażeby wiedzieli że posiadacz konta zapłacił za ich ,usługi" nawet jeśli podał nieprawdziwe dane i nie wysyłali maili z upomnieniami do osoby która już opłaciła ich działalność. Ha ha jacy poczciwi…
ad 1. chodzi o umowy w formie elektronicznej zawierane na odległość, czy tam przez internet, była już o tym mowa wcześniej. Od takich umów można odstąpić w okresie trzech miesięcy.
Aha rozumiem przepraszam może ominąłem albo nie doczytałem jakiejś wypowiedzi. A co radzisz wysłać im odstąpienie od tej umowy jak się podało nieprawdziwe dane czy też nie??