Podejrzany mail o uiszczeniu opłaty w wysokości 98 zl

jak sie podalo nieprawdziwe dane to nie masz co wysylac bo dasz im na tacy że oszukaleś ich

Dokładnie, prawdziwych danych nie uzyskają od ISP w 95%. 2 strony wcześniej pisałem dlaczego.

czyli olać ;] dzięki za informacje

To widzę ze niezłe jaja . Ludzie pytali o dane i numer konta do przelewu do tej firmy bo pokasowali majle. Inni podawali nieświadomie numery subkont przypisanych do siebie wiec wychodzi ze ci ktorzy sie złamali, opłacali komus innemu roczny abonament a oni dalej pozostają z długiem.

Może to jest powód dla czego “Mała23” otrzymała podziękowania , jak komuś podawała dane to dostała prezent.

ludzie kiedy w końcu skończy się ten temat??? ja już kompletnie nic od nich nie dostaje. spokój , święty spokój i jestem zadowolona :stuck_out_tongue:

No spokój niby Masz. Z tego co widze umieściłaś pare stron wcześniej swój numer subkonta. Ktoś przekonany że istnieje tylko jedno konto mógł przelać pieniądze na ten własnie rachunek pieniądze. Ztąd informacja o zapłacie jaką otrzymałaś, tyle tylko ze ta osoba dalej jest “dłużna” z czego mogą wyniknąć dodatkowe komplikacje. Temat tak szybko się nie skończy ponieważ oszukani (w tym ja)dalej dostają wiadomości a ten temat jest jednym z najdłuższych. Pozdrawiam.

ja tam wychodzę z założenia teraz że dopóki nie dostanę jakiegoś oficjalnego pisma pocztą (podałem nieprawdziwe dane) to olewam tą ich ,firmę" i ich mejle ;]

Ja również siedzę w tym bagnie, niestety odezwałam się do nich, a nawet zadzwoniłam z jednorazowej karty aby dowiedzieć się o co im chodzi. Kazałam przesłać dane do przelewu po czym dotarłam na to forum. Okazuje się że raczej nic nie mogę im przelać, bo również podałam nieprawdziwe dane… Nie wiem tylko - czy skoro skontaktowałam się z nimi, to teraz nie dadzą mi spokoju…? Jeszcze jedno - informacja z danymi którą od nich dostałam

Nie podali numeru konta, czy ja ślepa jestem? Nie chcą kasy? Może po prostu usunąć konto e-mail?

Nie musisz żadnego emaila usuwać. Nic nie rób.

przelać kasę możesz bo oni wymagają w tytule przelewu podania tylko swojego emaila a nie danych które podałaś przy rejestracji;] Oto mój formularzyk:

Prosimy o uiszczenie należności poprzez przekaz pocztowy lub przelew bankowy, uzupełniony poniższymi danymi:

nazwa odbiorcy:

G and G LTD.

02-676 Warszawa

ul. Postępu 15c

kwota przelewu: 98 PLN

nr rachunku: 02114019773939000000013907

tytuł płatności: pawel.iracki@pollub.edu.pl

ale dziwne że nie wysłali ci nr konta… W każdym bądź razie jeżeli już tak bardzo chcesz im zapłacić to NIE BIERZ któregokolwiek z nr kont podanych przez ludzi tylko upominaj się o nr konta od nich. Ale ja jednak bym ich olał - Emiraty Arabskie?? nie podlegają obowiązkowi wpisu do KRS?? zarejestrowany padatnik VAT EU??-i jeszcze ta ich firma co niby ma nasze dane dorwać a nawet nie można się z nimi skontaktować bo są chyba zbyt tajni :smiley:

A może przyjadą do nas z Emiratów Arabskich takie dżichady i zapukają do drzwi?? :smiley:

Złamasy walą was p kieszeni a wy i płacicie !!

Nie płacimy. Miałam taki zamiar dopóki nie zorientowałam się w sytuacji. Teraz wiem, że nie warto zawracać sobie nimi głowy. Dzięki za odp. ja się wstrzymuję od kontaktu z tymi złodziejami i czekam, jak reszta na rozwój wydarzeń.

Do Tracy, zgadzam się z tobą. ja już nic od nich nie dostaję i mam spokój

http://uploaduj.com/Temat-uwaga-na-dobr … obieraczka

Polecam poczytać ;]

no poczytałam, wiadomo że to oszuści. nie mam zamiaru im płacić za coś czego nie zamawiałam. od początku jak dostawałam od nich takie dziwne e-maile to już czułam że coś tu jest nie tak. nie dajcie się nabrać, bo jak raz im się zapłaci to potem będą wymyślać kolejne niby podstępy.

Ty, mala, przestań już tyle gadać, bo nudne się to robi, jakie podstępy? skończ dziewczyno!

Boshi a co ja źle mówię? nudny to już jest ten temat. mi nic nie przychodzi i mam spokój! !!

@mała 23

Słuchaj koleżanko, skoro Tobie nic nie przychodzi i jak twierdzisz masz spokój, to nie znaczy, że nie ma tematu.

Ludzie w dalszym ciągu naciągani są przez ten serwis i dla nich nie jest to temat zamkniety ani nudny.