Do nerwusik, a podasz mi tą formułkę jak odstąpić od umowy? w razie gdyby jednak wyszło na to że się tam rejestrowałam. ale i tak wiem że na pewno nie.
Miejscowość, data
Imię i nazwisko konsumenta
Adres zamieszkania
Nazwa i adres przedsiębiorcy
Oświadczenie
o odstąpieniu od umowy zawartej na odległość
Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. nr 22, poz. 271 ze zm.)
odstępuję od umowy … nr. … ……………
zawartej dnia…w…
podpis Konsumenta
do tego dodać jeszcze formuły z mojego postu odnośnie interpretacji prawnej powołując sięna art. 9 ust. 1 ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. nr 22, poz. 271 ze zm.), powolać się na art. 10 tej ustawy ( mówiący o przedłużeniu czasu na odstąpienie od umowy na okres 3 miesięcy ).
Pamiętajcie, że w regulaminie wyraźnie jest mowa, iż opłata 98zł jest opłatą abonamentową za możliwość bycia członkiem Klubu Dobrych Programów. Opłata nie dotyczy ani ściągania plików ( ponieważ są one na licencji freeware ) ani nie dotyczy opłaty za korzystanie z ich rzekomego Downoadera Gold, ponieważ wyraźnie zaznaczono, iż to bycie członkiem Klubu Dobrych Programów umożliwia korzystanie z owego “downloadera”, tak więc przedsiębiorca ma obowiązekl wysłać listownie potwierdzenie informaji o których mowa w art. 9 ust. 3 ustawy.
Jak mi coś przyjdzie listownie to wtedy do nich wyślę tą odmowę w klubie. ale to i tak nie możliwe bo nie rejestrowałam się w ich klubie
czy jest tu może ktoś kto podał fałszywe dane osobowe? i wogóle czy ktos im już zapłacił? to jest identyczna sprawa jak pobieraczka nawet takiego samego meila wysyłają nie wiem co robic
Joshi20, wyślij im poleconym odstępstwo od umowy. Ja chyba tak właśnie zrobię jutro.
Jeszcze takie 2 małe pytania: nazwa i adres przedsiębiorcy to ich trzeba wpisać? wolę się upewnić
i jak jest “odstępuję od umowy zawartej w …” to co tam wpisać? Ona była zawierana przez internet
Wysłałam na adres ul. Postępu 15 c Warszawa Mokotów 02-676 i firmę wpisałam G and G LTD. Napisałam, że odstępuję od umowy zawartej dnia tego i tego , o godzinie takiej.
– Dodane 23.05.2012 (Śr) 15:48 –
Wysłałam im odstąpienie od umowy w zeszłą środę. Oni w piątek wysłali ponaglenie, a dzisiaj (już tydzień minął od wysłania mojego pisma) wysłali przedsądowe wezwanie do zapłaty. Dzwoniłam do UOKiK i powiedziałam o całej sytuacji. Poinformowano mnie, że jeśli wysłałam pismo przed upływem trzech miesięcy ( i mam dowód z poczty, że wysłałam im list), to mam na razie nie płacić. Jeśli przyjdzie mi pocztą sądowe polecenie zapłaty, wtedy mam dzwonić do UOKiK.
Ciekawe na jaki adres przyjdzie wezwanie .
Szanowny Panie AS,
Pomimo otrzymanego wezwania do zapłaty, wciąż nie uregulował Pan swojego zadłużenia powstałego z tytułu zawartej w dniu 14.03.2012 umowy Członkostwa w Klubie Dobrych Programów. W związku z tym informujemy, iż zostaliśmy zmuszeni do wystąpienia przeciwko Panu na drogę postępowania sądowego, którego zamierzonym efektem będzie uzyskanie sądowego nakazu zapłaty opatrzonego klauzulą wykonalności.
Informujemy, iż pozew przygotowany przez obsługującą nas kancelarię prawną, zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu, przy uwzględnieniu danych osobowych, które podał Pan w trakcie rejestracji:
Pan WE AS
D X
QWE 1
Przypominamy, iż zgodnie z § 5 ust. 3 zawartej umowy podawanie danych osobowych, w sposób który uniemożliwia ustalenie Pańskiej tożsamości w toku zwykłych czynności, stanowi czyn niedozwolony wyrządzający szkodę Usługodawcy.
W przypadku konieczności skorzystania przez spółkę G&G Ltd. z usług podmiotów specjalizujących się w ustalaniu danych osobowych użytkowników sieci Internet, zgodnie z art. 477 kodeksu cywilnego, będzie Pan - jako dłużnik pozostający w zwłoce - zobowiązany do uiszczenia dodatkowych kosztów, które wynikną z tego tytułu.
Jeśli zamawiając usługę użył Pan fałszywych lub niekompletnych danych osobowych – wprowadzając nas tym samym w błąd co do swojej prawdziwej tożsamości bądź adresu zamieszkania – to zwrócony przez pocztę list z pozwem zostanie wykorzystany jako dowód popełnienia przez Pana przestępstwa oszustwa, określonego w art. 286 kodeksu karnego.
Mając na względzie powyższe, ponownie wzywamy Pana do dobrowolnego uiszczenia Opłaty Członkowskiej w wysokości 98 złotych, w nieprzekraczalnym terminie 3 dni od momentu otrzymania niniejszej wiadomości.
Prosimy o uiszczenie należności poprzez przekaz pocztowy lub przelew bankowy, uzupełniony poniższymi danymi:
nazwa odbiorcy:
G and G LTD.
02-676 Warszawa
ul. Postępu 15c
kwota przelewu: 98 PLN
nr rachunku: 84114019773939000000008066
tytuł płatności: darekkoscian@poczta.onet.pl
W przypadku pytań dotyczących usługi prosimy o kontakt:
email: bok@dobre-programy.pl
tel.: 708 288 600 (1,29 PLN/min z VAT)
Z poważaniem,
Klub Dobrych Programów
Podaj im ten.
Podaj mail nadawczy oraz oba maile z wiadomości tutaj http://www.spamcop.net/ ewentualnei opublikuj je na kilku dobrze pozycjonowanych stronach, nawet dedykowanych. Spamboty będą zachwycone karmione takimi mailami.
He,he, dobre , podeślę tam te maile . Ale głównie chodzi mi o adres ten :
Informujemy, iż pozew przygotowany przez obsługującą nas kancelarię prawną, zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu, przy uwzględnieniu danych osobowych, które podał Pan w trakcie rejestracji:
Pan WE AS
D X
QWE 1
gdzie mi to przyślą ? :mrgreen:
Ja nie zapłaciłem. Pismo przyszło od pobieraczka listem zwykłym, w związku z czym nawet go nie otwierałem i wniosło swoją wartość energetyczną w kominku w salonie. Innego pisma nie dostałem już ze dwa lata. Najlepiej to zignorować
Jak ktoś koniecznie potrzebuje jednak z nimi korespondować - proponuję podnieść zarzut wprowadzenia w błąd co do treści usługi i stwierdzić, że oferta nie dotarła do nas w sposób zgodny z teorią doręczenia
Witajcie ,jestem pierwszy raz tutaj . Mam tę samą chorobę jak Wy ,człowiek ufny we wszystko co tu podają w tym ‘’‘internacie’’’’
zagapił się no i jest bonus --98 PLN . Jutro na wszelki wypadek wysyłam antychrtystom list polecony o odstąpieniu od umowy , nie mineło jeszcze 3 miesiące ,nie zrobił bym tego ale żona wjechała na ambicje takie tam że, stary a głupi itp.
Poważnie, to szlag mnie trafia że, istnieją takie hieny co psują krew, ale nie ma co bądżmy dobrej myśli,że zgniją w kanałach.
Jak będę wiedział coś istotnego zapodam .Jak mówił Winetou tylko z szarańczą trudno się walczy reszta to pestka.
Pozdrawiam
To jest ewidentne wprowadzenie w błąd . Powinni napisać, że rejestracja jest w związku z przystąpieniem do klubu a nie chować to w regulaminie. Ktoś znalazł tę pseudo firmę pod adresem jaki podają , bo ja jakoś nie mogę.
Hej, napisałam już to oświadczenie odstąpienia, dziś wyślę, a jak u Was sytuacja?
– Dodane 24.05.2012 (Cz) 10:29 –
G&G Ltd. ul.Postępu 15c 02-676 Warszawa-Mokotów :twisted:
Adres znam tylko w wykazie firm pod tym adresem nie ma G&G Ltd.
nie zwracaj uwagi czy w wykazie firm jest takie cos czy nie ma, wyślij polecony na ten adres i masz sprawę z głowy. Na 99% list zostanie zwrócony ponieważ nie będzie takiego adresata. Nie zwracać uwagi na żadne maile jakie przyślą, wysłać polecony z odstąpieniem od umowy i problem z głowy.
EDIT:
dodam jeszcze najważniejszą sprawę, będzie trche terminologii prawniczej ale w razie wątpliwości wyjaśnię.
W przedsądowym wezwaniu do zapłaty jaką każdy dostał od serwisu dobre-programy mamy taki fragment: “związku z tym informujemy, iż zostaliśmy zmuszeni do wystąpienia przeciwko Panu na drogę postępowania sądowego, którego zamierzonym efektem będzie uzyskanie sądowego nakazu zapłaty opatrzonego klauzulą wykonalności.”
Zgodnie z art. 485 par. 1 kodeksu postępowania cywilnego sąd wydaje nakaz zapłaty, jeżeli powód dochodzi roszczenia pieniężnego albo świadczenia innych rzeczy zamiennych, a okoliczności uzasadniające dochodzone żądanie są udowodnione dołączonym do pozwu:
-
dokumentem urzędowym,
-
zaakceptowanym przez dłużnika rachunkiem,
-
wezwaniem dłużnika do zapłaty i pisemnym oświadczeniem dłużnika o uznaniu długu,
-
zaakceptowanym przez dłużnika żądaniem zapłaty, zwróconym przez bank i nie zapłaconym z powodu braku środków na rachunku bankowym.
O ile nie ma formalnego wymogu przekazania przedsądowego wezwania do zapłaty w formie pisemnej, o tyle sąd będzie wymagał dostarczenia takowego wezwania w formie odpisu.
Tak więc dopóki nie dostaniecie czegoś listem poleconym - możecie olać.
Ale wysłać polecony z odstąpieniem od umowy jak najbardziej polecam
EDIT2 :
czemu na to wcześniej nie wpadłem… no więc sprawa wygląda w ten sposób:
Aby prowadzić działalność gospodarczą w Polsce firma zagraniczna musi zarejestrować ową działalność gospodarczą poprzez założenie przedstawicielstwa, oddziału bądź odrębnego podmiotu prawnego (np. spółki prawa handlowego). W tym przypadku mamy do czynienia z przedstawicielstwem. Otóż zgodnie z art. 94 ustawy o swobodzie działalności gospodarczej “Zakres działania przedstawicielstwa może obejmować wyłącznie prowadzenie działalności w zakresie reklamy i promocji przedsiębiorcy zagranicznego.”
Tak więc owo przedstawicielstwo nie miało prawa zawierać jakiejkolwiek umowy, oczywiście nie mówiąc o braku wskazania organu, który zarejestrował działalność gospodarczą przedsiębiorcy, a także numerze, pod którym przedsiębiorca został zarejestrowany
Jutro wybieram się do prawnika w tej sprawie jutro napisze co mi powiedział na ten temat
bo urząd od spraw konsumenta olał sprawę i defakto usłyszałam tylko jedno " to moja sprawa czy zapłacę czy nie i sama muszę wybrać co dla mnie będzie lepsze za podanie fałszywych danych mogą mnie oskarżyć i ze pobieraczek działał legalnie" więc dziś wybrałam się do federacji konsumenta i dopiero tu zostałam wysłuchana i jutro będę załatwiała tą sprawę z prawnikiem.
Witam dzisiaj dostałam taką wiadomość :
Szanowna Pani olszowska,
Pomimo otrzymanego wezwania do zapłaty, wciąż nie uregulowała Pani swojego zadłużenia powstałego z tytułu zawartej w dniu 10.04.2012 umowy Członkostwa w Klubie Dobrych Programów. W związku z tym informujemy, iż zostaliśmy zmuszeni do wystąpienia przeciwko Pani na drogę postępowania sądowego, którego zamierzonym efektem będzie uzyskanie sądowego nakazu zapłaty opatrzonego klauzulą wykonalności.
Informujemy, iż pozew przygotowany przez obsługującą nas kancelarię prawną, zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu, przy uwzględnieniu danych osobowych, które podała Pani w trakcie rejestracji:
Pani okti olszowska
68-200 żary
sikorskiego 10b
Przypominamy, iż zgodnie z § 5 ust. 3 zawartej umowy podawanie danych osobowych, w sposób który uniemożliwia ustalenie Pani tożsamości w toku zwykłych czynności, stanowi czyn niedozwolony wyrządzający szkodę Usługodawcy.
W przypadku konieczności skorzystania przez spółkę G&G Ltd. z usług podmiotów specjalizujących się w ustalaniu danych osobowych użytkowników sieci Internet, zgodnie z art. 477 kodeksu cywilnego, będzie Pani - jako dłużnik pozostający w zwłoce - zobowiązana do uiszczenia dodatkowych kosztów, które wynikną z tego tytułu.
Jeśli zamawiając usługę użyła Pani fałszywych lub niekompletnych danych osobowych – wprowadzając nas tym samym w błąd co do swojej prawdziwej tożsamości bądź adresu zamieszkania – to zwrócony przez pocztę list z pozwem zostanie wykorzystany jako dowód popełnienia przez Panią przestępstwa oszustwa, określonego w art. 286 kodeksu karnego.
Mając na względzie powyższe, ponownie wzywamy Panią do dobrowolnego uiszczenia Opłaty Członkowskiej w wysokości 98 złotych, w nieprzekraczalnym terminie 3 dni od momentu otrzymania niniejszej wiadomości.
Prosimy o uiszczenie należności poprzez przekaz pocztowy lub przelew bankowy, uzupełniony poniższymi danymi:
nazwa odbiorcy:
G and G LTD.
02-676 Warszawa
ul. Postępu 15c
nr rachunku: 35114019773939000000011567
tytuł płatności: okti897@wp.pl
W przypadku pytań dotyczących usługi prosimy o kontakt:
email: bok@dobre-programy.pl
tel.: 708 288 600 (1,29 PLN/min z VAT)
Z poważaniem,
Klub Dobrych Programów
wychodzi na to że się tam rejestrowałam co mam zrobić??? proszę o porady. nie chcem im płacić ja naprawde nie przypominam sobie żebym tam się rejestrowała.
– Dodane 24.05.2012 (Cz) 16:54 –
Do Nerwusik, więc im nie płacić bo to jest oszustwo? nie ma takiej firmy?
ja nie mam zamiaru nic płacić, jutro wysyłam list polecony z wypowiedzeniem umowy i nawet nie będę się nad tą sprawą już zastanawiał.
Witam.
Też dostałem przedsądowe wezwanie do zapłaty.Jutro tj 25 mija nieprzekraczalny termin. Byłem dziś w UOKiK u siebie w Rzeszowie rzecznik nie wiedział co to jest za twór dobre-programy.pl za to pobieraczka znał dobrze . Wyjaśnił mi że o ile nie podałem prawdziwych danych to nie mam się o co martwić i lepiej abym nie pisał do nich żadnych pism ponieważ wtedy poznają moje prawdziwe dane. Więc w razie gdyby mieli kogos sadzic to raczej ludzi których dane już posiadają. Ogólnie rada była jasna OLAĆ. Nieco mnie to pocieszyło jednak mam wątpliwości. Babilońskie syny nauczone na pobieraczku tutaj zabezpieczyli się zmieniając nieco regulamin i udostepniając darmowe pliki. Wiec sytułacja może byc inna niz wczesniej. Tak czy inaczej nie płace.
Mam za to pytanie do kogoś bardziej obeznanego z prawem.
Czy zgoda na regulamin bez zindywidualizowania klijenta ( brak ksera dowodu NIP,PESEL czy w tej sytułacji podpisu cyfrowego )jest wiążąca?
I jak to jest z tym zachowywaniem naszych adresów IP , czy poza providerami inne firmy maja prawo to robić przez 3 miesiace?
Pozdrawiam
Witam.
Dzisiaj dostałem drugiego maila:
Pomimo otrzymanego wezwania do zapłaty, wciąż nie uregulował Pan swojego zadłużenia powstałego z tytułu zawartej w dniu 16.04.2012 umowy Członkostwa w Klubie Dobrych Programów. W związku z tym informujemy, iż zostaliśmy zmuszeni do wystąpienia przeciwko Panu na drogę postępowania sądowego, którego zamierzonym efektem będzie uzyskanie sądowego nakazu zapłaty opatrzonego klauzulą wykonalności.
Przypominamy, iż zgodnie z § 5 ust. 3 zawartej umowy podawanie danych osobowych, w sposób który uniemożliwia ustalenie Pańskiej tożsamości w toku zwykłych czynności, stanowi czyn niedozwolony wyrządzający szkodę Usługodawcy.
W przypadku konieczności skorzystania przez spółkę G&G Ltd. z usług podmiotów specjalizujących się w ustalaniu danych osobowych użytkowników sieci Internet, zgodnie z art. 477 kodeksu cywilnego, będzie Pan - jako dłużnik pozostający w zwłoce - zobowiązany do uiszczenia dodatkowych kosztów, które wynikną z tego tytułu.
Jeśli zamawiając usługę użył Pan fałszywych lub niekompletnych danych osobowych – wprowadzając nas tym samym w błąd co do swojej prawdziwej tożsamości bądź adresu zamieszkania – to zwrócony przez pocztę list z pozwem zostanie wykorzystany jako dowód popełnienia przez Pana przestępstwa oszustwa, określonego w art. 286 kodeksu karnego.
Dodatkowo informujemy, iż brak uiszczenia Opłaty Członkowskiej stanowi rażące naruszenie warunków udzielonej Panu licencji członkowskiej na korzystanie z programu Downloader Gold. W związku z tym, niezależnie od wymienionych powyżej kroków prawnych, zamierzamy złożyć zawiadomienie o popełnieniu przez Pana przestępstwa naruszenia majątkowych praw autorskich do programu komputerowego, zgodnie z art. 115 ust. 3 w związku z art. 17 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. Z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.).
Wskazane przestępstwo ścigane jest na wniosek pokrzywdzonego. Przypominamy, iż w przypadku odnalezienia na Pańskim dysku twardym dowodów naruszenia praw autorskich, będzie Pan zobowiązany do uiszczenia określonej w prawie autorskim wielokrotności wynagrodzenia, które normalnie przysługuje za korzystanie z danego utworu na podstawie zawartej umowy licencyjnej.
W celu wykazania przesłanek faktycznych naruszenia przez Pana warunków licencji członkowskiej na korzystanie z programu Downloader Gold, wszystkie dane zgromadzone w toku realizacji zamówionej usługi Członkostwa w Klubie Dobrych Programów, zostaną przekazane wybranym przez spółkę G&G Ltd. specjalistom w dziedzinie wykrywania przestępstw komputerowych oraz ustalania tożsamości użytkowników sieci Internet. Następnie przygotowany materiał dowodowy zostanie przekazany organom ścigania wraz z wnioskiem o ukaranie sprawcy przestępstwa naruszenia majątkowych praw autorskich.
Mając na względzie powyższe, ponownie wzywamy Pana do dobrowolnego uiszczenia Opłaty Członkowskiej w wysokości 98 złotych, w nieprzekraczalnym terminie 3 dni od momentu otrzymania niniejszej wiadomości.
nazwa odbiorcy:
G and G LTD.
02-676 Warszawa
ul. Postępu 15c
nr rachunku: 02114019773939000000012355
Nie będę czekał aż mnie wezwą do sądu lub cos innego. Wpłacam im kase i będę miał święty spokój.
Pozdrawiam