Pomóżcie mi z wyborem Dobrego Neta

Każdą rozmowę nagrywają.

Gorzej jak ci przywrócą i nalicza kare z 500 zł i wtedy siostra ci pokaże “jak ciebie lubi” :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Mogę Im nawet 1000 zapłacić jeżeli tylko dadzą mi z powrotem 60mb/s i żadnego limitu i ściąganie szybkie takie jakie było wiesz :wink:
a pan który wtedy dzwonił i oferował tą atrakcyjną ofertę mówił tylko że będzie płacone mniej atrakcyjniejsza cena nie mówił nic o nałożeniu limitu i spadku prędkości po wykorzystaniu więc albo to ukrył i nie mówił tego żeby oszukać :wink: i może wkopali przez to teraz sami i na rozmowie to którą nagrali jest to :smiley:

Prędkość zależy od obciążenia nadajnika. Wcześniej mogłeś mieć 60Mb/s niezależnie od pory, ja teraz w dzień tak mam, a wieczorem jak oblegnie wiocha nadajnik to do 20Mb/s się robi.

Albo twoja siostra nie wysłuchała dokładnie bo ich trzeba słuchać dokładniej niż wpadanie klocka do klozetu :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Taniej to siła persfazji jaka ma tez ksiądz mówiący nie chce kasy, ale aż trze kolano o kolano pod biurkiem ile dadzą :stuck_out_tongue:

To Prawda Na Fakturze miałem 20mb/s dla tego mówiłem jej żeby powiedziała im żeby dali 60 i jestem tu jedyną osobą Która ma od nich Neta Wiesz :wink: nikt inny nie obciąża nadajnika bo nikt inny nie ma tego neta :wink:

Skąd wiesz co ludzie mają w twojej okolicy? Spowiadają ci się?? :stuck_out_tongue:

macOSuser Nie po prostu wiem :wink: może i mają ale na pewno jakieś Inne Radiowe Kablowe Itp… no chyba że zdarzy się ktoś kto ma taką samą ofertę co ja :wink: nie wiem możliwe ale 2 osoby nadajnika nie obciążą :stuck_out_tongue_winking_eye:
poczekam zobaczę czego się dowiem od nich za te 2 tygodnie na które kazali czekać

Powodzenia :stuck_out_tongue: Daj znać co i jak.

Oczywiście Kolego Napisze tutaj na forum jak się ta historia zakończy i czy się udało czy nie gdy tylko dadzą odpowiedz lub coś zrobią Itp :wink:

Pilnuj maila siostry bo mogą cos przysłac w tej sprawie i trafi do folderu SPAM, albo ona roztrzepana skasuje :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Ci z T-Mobile Dali Odpowiedz Odpisali…
Ale Teraz ja to się chyba załamię… :frowning: bo już Nie mam Siły

Poproś o kopie umowy zawartej na odległość, czyli nagrania: jeżeli nie było w rozmowie podanych warunków masz dowód, jeżeli były masz pecha, jeżeli nie udostępnią idziesz do rzecznika praw konsumentów, ze firma nie chce wydać kopi. Na przyszłość nagrywaj rozmowy z konsultantami, ja tak robię.

Marcin To co mówisz i tak nic nie zmieni Nie wrócą mi Internetu bez limitu bez spadków do 1mb/s bo znowu powiedzą że konsultant coś tam i że nie mają nic sobie do zarzucenia a poza tym gdy było zgadzanie się na to to chyba oni i tak nagrywali tą rozmowę

Wiec zrezygnuj.
De iure masz prawo do tego nagrania a to co konsultant czy operator powie, a nie bezie nagrane jest g… warte. Celowe wprowadzenie w błąd, zatajenie warunków jest oszustwem, nieuczciwa praktyką.
Piszesz dwa zdania, że w związku z tą sprawą prosisz o niezwłoczne udostepnienie w terminie np. 14 dni kopi nagrania w formie elektronicznej na swoją skrzynkę mailową/listem na CD. Nie będzie? Kopia pisma i do rzecznika. Istotna uwaga: pismo słać poleconym. W piśmie nie wdajesz się w pier…lenie o innych aspektach i czekasz co jest nagrane.

No to co To da że dostanę nagranie rozmowy z nimi i co mam z tym zrobić Ty mi powiedz :wink: co to zmieni że jednak wyjdzie na moje ??? powiesz mi co należy teraz zrobić

Jak wyjdzie na Twoje idziesz z nagraniami do rzecznika praw konsumenta i tyle, nie jestem prawnikiem, ale albo chcesz cos zrobić i działasz w granicach prawa i procedur albo marudzisz :slight_smile:

No wiec po co pisałeś do nich? Czego oczekujesz? Jeżeli aneks byłby zawarty z naruszeniem prawa to masz prawne możliwości działania, inna rzecz, ze po wygraniu zapewne oni wypowiedzą Ci umowę. :slight_smile: Masz link, poczytaj, na ile poprawne nie jestem w stanie ocenić, tak czy inaczej: albo godzisz się na to co amsz, albo zmieniasz jak masz na coś lepszego, albo działasz. Innych opcji nie znam, a pisanie “i co to da” to pierwszy przejaw moherowacenia beretu :wink: https://adwokatkozlowski.pl/2018/10/01/co-zrobic-gdy-doszlo-do-oszustwa/

Serio myślisz, ze my wiemy czy u ciebie się da?? Szukasz cwaniaka czy o co ci chodzi.

Irytują te twoje pytania bo oczekujesz, że mamy szklana kule i ci powiemy. Sam musisz wybrac, sprawdzić, przetestować. Ma ktoś to to rusz pupsko i idź zobacz jak działa, daj na piwo, albo postaw piwo i pogadaj. My na forum tego nie zrobimy.

macOSuser Też Nie wiem Dla tego to tu piszę forum Jest od tego aby mówić o takich rzeczach Szukam Pomocy i ratunku żeby wyjść Z Bagna macOSuser
Irytują cię Pytania jak przychodzi co do czego to W internecie jest pełno fachowców co znają się na wszystkim i wiedzą wszystko najlepiej więc :wink:

Ale szansa, że znajdzie tu kogoś kto mieszka koło ciebie i ci powie mam taki internet jest super bierz jest jak wygrana w LOTTO. Kaźdy wie, że najlepszy światłowód. Rusz się, jedź do dostawców, którzy w twojej miejscowości dają taki internet i z nimi rozmawiaj, a nie tracisz czas na forum. Inne opcje musisz jakoś sam sprawdzić, przetestować bo to na forum tylko wrózenie z fusów. LTE mimo wszystko jest lepsze niż internet dostarczany po WiFi bo WiFi czy takie w domu czy od dostawcy jako usługa jest bardziej narażone na zakłócenia WiFi wszelkiej maści wokół.

Nie czekaj, aż na forum ktoś ci napisze, że bierz taki internet bo się nie doczekasz.