Pomóżmy Darkowi - informacje

Sam za dużo nie mam, ale ile mogłem, tyle przelałem. Cegiełka do cegiełki i jest szansa coś z tego wybudować.

Ja również dorzucam swój wkład. Mam nadzieję, że dzięki naszej pomocy Darkowi uda się szybciej wyjść na prostą.

Dalej uważam, że powinniśmy zebrać pieniądze po za jego kontem i dać mu je w gotówce do ręki. Wiem, że być może staram się dmuchać na zimne ale też miałem w życiu epizod z komornikiem…

Tak jak niektórzy, nie mogę podarować “wędki” więc daję “rybkę”. Życzę powodzenia i szybkiego wyjścia na prostą.

Tak jak wcześniej obiecałem, poszło i coś ode mnie :slight_smile:

O to chodzi. Każda złotówka się liczy, nawet gdyby udało się wpłacić po 10zł, to przy takiej ilości dałoby to już trochę. Na dzień dzisiejszy Darek dostał od nas 717zł. Bardzo Wam dziękuje.

Odnośnie komornika i obaw z tym związanych. Darek napisał mi, że owszem, komornik nad nim ciąży, ale mają umowę, że jeśli wpłaca mu miesięczną ratę, to on zostawia w spokoju Darka i jego konto, także wszystkie wpłaty są dostępne dla Darka i może on z nich korzystać. Pozdrawiam.

717 zł przy tak dużej społeczności to jednak cholernie skromnie. Liczyłem, że odzew będzie większy, ale dobre i to. Jednak wychodzi że ciągle mamy długie ręce do brania, a zbyt krótkie do dawania.

Biorąc pod uwagę iż do tematu mają dostęp uczestnicy HotZlotów, to jest mało …

Hej,

Faktycznie słabiutko… Chociaż z drugiej storny lepszy rydz niż nic. Ale ja mam nadzieję, że po prostu przelewy na konto tak długo idą i po weekendzie majowym suma nieco się podniesie. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus

Cegielka przeslana… cv przeslane. Jesli dostane odpowiedz od razu sie podziele.

a moim zdaniem 717zl to jest nawet dużo przy tak zakrojonej akcji. 400 różnych osób, z czego początkowe dwa hotzloty były dość łatwe do zakwalifikowania (pamiętam pierwszy, na którym było dużo tzw. osób towarzyszących). poza tym ja byłem na wszystkich, ale i tak darka kojarzę głównie z widzenia i przez te wszystkie lata zamieniliśmy ze sobą ledwo parę słów. wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie, a poza tym - mimo, że jestem już raczej biernym czytelnikiem dobrychprogramów - czuję się związany ze społecznością i chociażby to obliguje mnie do pomocy. a i gdyby nie załączone zdjęcie, nawet nie wiedziałbym o kogo chodzi!

odliczając przypadkowe osoby + hotzlotowiczów, którzy darka nie znali i odrzucając hurraoptymistycznego założenia, że reszta wpłaci po 50zł, kwota 717zł jest bardzo przyzwoita.

czekam na dalszy rozwój wypadków.

Może akcja z mailem powinna być rozszerzona na wszystkich zarejestrowanych na portalu, przecież każdy podaje jakiś kontakt. Pomoc też nie powinna opierać się na tym czy kogoś znamy, kojarzymy itp. Ona dotyczy człowieka z konkretnym problemem, który może spotkać każdego. Fajnie byłoby, gdyby dzięki życzliwości ludzi, zostały zaspokojone roszczenia komornika i człowiek przez niego nękany mógł się odciąć od tego problemu. Zaczynając budować swój nowy świat, a te 5, 10, 50 zł które można sobie odżałować - raz nie kupić gazety, karty do telefonu, czy mniej zatankować na stacji paliw, od tego wasz świat się nie zawali, a komuś może spędzić zły sen z powiek. Nie wiem i nie chcę wiedzieć jak wysokie jest zadłużenie tego człowieka, ale 717 zł na pewno nie załatwi sprawy i wysokość tej kwoty jest daleka od przyzwoitości - moim zdaniem.

Skoro Darek jest dla uczestników Hotzlotów jest osobą anonimową, rozszerzenie akcji na caly portal jest kompletnym bezsensem …

Być może też różni ludzie różnie mają płacone, chodzi mi o czas otrzymywania przelewów: jeden ostatniego dnia, drugi dziesiątego albo jeszcze inaczej…Może jeszcze nie wszystko stracone…

a wiesz (i możesz zdradzić) ile wynosi ta kwota, która “załatwiłaby sprawę”?

Jeżeli szansa na zdobycie dodatkowych pieniędzy jest bezsensem… z jakiegoś tam powodu i to pisze moderator, pewnie przyjaciel Darka, to cóż tylko pozostaje zgodzić się takiemu szaremu czytelnikowi jak ja i trzymać kciuki, aby zaczęły wpływać pieniądze od zlotowiczów.

Anonimowa czy nie, przynajmniej w taki sposób można nie jako podziękować redakcji za tę ilość konkursów, które dla nas przygotowują/organizują w ciągu roku i oczywiście za HotZlot. Osobiście nie miałem okazji poznać Darka, ani nie kojarzę bym zamienił z nim słowo na forum, ale w taki sposób mogę się odwdzięczyć portalowi i komuś pomóc.

Niestety wysłanie maila o nieciekawej sytuacji w jakiej znalazł się Darek do wszystkich użytkowników forum musiałaby raczej odbyć się za jego zgodą (przynajmniej tak mi się wydaję). Co innego wysłać maila do ograniczonej liczby użytkowników, a co innego wysłać go do 200 tyś ludzi, bo około tyle jest zarejestrowanych na forum.

Potrzebuję SWIFT (BIC code) banku w miarę możliwości :wink:

Z tego co znalazłem na stronie domowej banku - Kod BIC Swift: INGBPLPW

Ja ze swojej strony też mam pytanie. Na jakie dane adresowe wysyłacie przelew, na adres podany w CV czy adres banku? Pytam, ponieważ bez tego nie mogę zrobić przelewu, a po co przelew ma do mnie wrócić albo trafić do kogoś innego.

Pole adres przynajmniej robiąc przelew elektroniczny przez PKO24 jest zbyteczne, można go pozostawic puste.