Byłoby fajnie, gdyby te po-upy o nowej PW pojawiały się zaraz po dojściu wiadomości, nie po odświeżeniu strony. Jeśli z kimś się rozmawia to jest to trochę uciążliwe…
Jak ktoś naprawdę chce z Tobą porozmawiać to po to jest GG, Tlen i inne żeby z nich korzystać w razie potrzeby
Chociaż to nie jest aż taki zły pomysł, czasami odświeżając stronę nie można zauważyć PW, ale wdrożenie takiego rozwiązania jest według mnie niepotrzebne.
Może według Ciebie jest nie potrzebne. Dla niektórych może to być przydatne gdyż może czekasz na ważne PW ale jednocześnie przeglądasz forum i nie masz czasu na spoglądanie w skrzynkę odbiorczą dlatego takie coś by było ułatwieniem dla każdego użytkownika Myślę że mój pomysł nie jest aż taki zły Czekam na dalsze opinie Administratorów i Moderatorów
David_PL99 , wątpię czy phpBB umożliwia coś takiego. Ale wydaje mi się że robisz problem z niczego. Wystarczy jakakolwiek aktywność na forum (wczytanie nowego działu, tematu, odświeżenie strony) i okienko wyskakuje.
PHPBB według mnie nie umożliwia tego, jedyny sposób - samemu napisać skrypt a to jest niepotrzebne.
Z popupem pewnie nie było by problemu w jakimś okresie tam czasu, jeżeli więcej osób będzie tak chciało to czemu by nie.
To ja też tak chce
Nie no Nie chodziło mi o wiązanie komitetów tutaj. Propozycja ciekawa i na pewno do rozważenia - może tak to ujmę
Pomysł nawet dobry ale i tak mi to nie jest potrzebne bo i tak albo przechodzę z tematu na temat albo odświeżam stronę a jak już stoję w miejscu to zazwyczaj jestem AFK.
Dla mało aktywnych użytkowników jest to przydatne.
pisałem na innym forum i mają tam ciekawą opcje, chodzi o pisanie posta pod postem, gdy napiszemy jednego po drugim automatyczne są one łączone w jeden post
i pojawia się podpis
Ostatnio edytowane przez ........ : Dzisiaj o 10:16. Powód: Wpisy zostały automatycznie połączone
Było coś takiego, ale zostało to wyłączone z niewiadomych powodów…
Według mnie dobra opcja mniej pracy dla modów
Było i jak się uda to wróci, sprawa wielokrotnie omawiana.
Może by tak jak jest napis ile postów zostało napisanych po awatarem użytkownika to zrobić z tego link aby przenosiło wprost do wszystkich postów usera
Brakuje mi opcji pokazującej że jest nowy post na jeden z tematów w których się uczestniczy.
Link Zobacz swoje posty nie spełnia tego zadania.
Ta funkcja mogłaba np. pogrubiać link Zobacz swoje posty w przypadku gdy pokazała by się tam nowa wiadomość.
utrivv , chwila… przecież jeśli uczestniczysz w jakimś z tematów, to przecież po napisaniu przez kogoś nowej wiadomości ikonka zmienia sie z niebieskiego na czerwoną. Chyba, że o coś innego chodzi…
Chodzi mi o to że wchodzę na stronę główną forum i chciałbym od razu wiedzieć że jest cos nowego.
Proponuje, aby na dole w rogu każdego z postów, był znaczek jakiego systemu operacyjnego używa oraz przeglądarki.
Przykład jest na tej stronie: http://forum.pcformat.pl/showthread.php?tid=111652
Co o tym sądzicie. Prosze o wypowiedź administracji.
Może byś napisał po co to ma być ? do czego to ma służyć ?
Nie jestem adminem, ale jak dla mnie to jest zbędne…
To może być przydatne-ale nie zdjęcia logo systemu tylko napis: np. Windows XP albo lepiej, szczegółowo: np. XP OEM 64-bit, pomógłby to przy pisaniu posta, nie trzebaby już pisac jaki mm system itd. Napiszecie, że mozna to umieścić w podpisie, ale wiele osób wyświetlanie podpisu ma wyłączone.