Pomysły, propozycje i życzenia do nowego forum

Wiele osób pisze z innego komputera niż ten którego problem dotyczy więc nie widzę sensu takich oznaczeń.

A na palcach jednej ręki mozna zliczyć użytkowników z podpisem którzy w treści postu nie wymieniają innej knfiguracji komputera. Albo ja tylko na takie posty trafiam.

Moim zdaniem user agent (tak się nazywa ten mod wyświetlający system i przeglądarkę) też by się przydał.

Zależy jaki to problem.Jeśli ktoś zada np. pytanie “Jak zmienić hasło w systemie?” (to jest tylko przykład, wiem że taki temat kwalifikowałby się do śmietnika) i nie poda jaki to system, to może być rpoblem.

mam propozycję:

aby w Galerii dało się usuwać komentarze do zdjęć, żeby się dało zmieniać swoje komentarze, i zmieniać swoje zdjęcia, bo np. ostatnio chyba marcinch7 dodał screena z Visty, gdzie widniał kod aktywacyjny d jego Visty, ktoś mógł sobie spisać…

Moderatorzy są od usuwania grafik i ich edycji.

NO ale jeżeli np. edytowac swój post moge, tak samo powinno być z zdjęciami i komentami…

taa…

dostałeś ‘brzydkie’ komentarze i teraz płacz …

dziecinada…

od kilkunastu dni przyglądam się zmianom na głównej stronie forum i zw z tym mam pewne propozycxje:

zmiana nazwy działu Gry na dobrychprogramach na Gry Ogólnie, bardziej by to pasowało do O grach na poważnie i Gry na PC dla pasjonatów gdyż teraz jest tak dziwnie jakoś…

do działu rozrywka i gry dołożyć dziuaŁ Na Luzie a w inne zostawić telefonie komórkową i śmietnik

zastanawia mnie jesze nazwa głównego dział który zwał się tematyka vortalu co bardziej pasowało do poddziałów niź obecene Szeroko pojęte oprogramowanie , jaki związek ma ta nazwa ze sprzętem? ja proponuje powróćić do starej nazwy działu…

Ten dział dotyczy tylko gier na DP. Ogólnie o grach jest forum Gamikaze, m.in. te 2 działy.

Mi się wydaje że prędzej telefonię komórkową można przenieść do SPRZĘT, GRY I ROZRYWKA. Jakoś tak nieswojo wygląda połączenie śmietnika z telefonami komórkowymi. O i na luzie wywalić nad działy o vortalu.

Czyli tak:

SPRZĘT, GRY I ROZRYWKA

|- Hardware, sterowniki (słowo “sterowniki” pisane z małej litery - jest to rzeczownik pospolity)

|- Telefony komórkowe

|- Gry na dobrychprogramach

|- O grach na poważnie: Gamikaze

|- Na luzie

SERWIS DOBREPROGRAMY

|- O vortalu

|- O forum

|- Śmietnik

eee no i pozmieniali :(. Tyle tylko się zastanawiam, po co, by zmienić? Przyzwyczaiłem się do trzech sekcji pod sobą (Webmasterstwo, Grafika i Hardware) i wiem, że to trochę głupio brzmi, ale dla mnie to teraz baaaaardzo źle wygląda.

EDIT:

W 200% zgadzam się z Goodprogram `em.

hardware niepotrzebnie jest wywalony do innej kategorii

równie dobrze trzeba by wywalić z dzialu

Szeroko pojęte oprogramowanie

działy

Sprawdzone porady, Bezpieczeństwo i logi HijackThis, Webmastering, Grafika

bo co one mają wspolnego z oprogramowaniem ?

ostro przekombinowane, dobrze było tak jak było…

wprowadzone zmiany wyszły na gorsze

Zgodzę się z tym. :wink: Moim zdaniem wcześniej lepiej brzmiało “tematyka forum” (lub vortalu, nie pamiętam) Dział hardware powinien zostać tam gdzie był… :wink:

Tak, zgadzam się. Przecież hardware to nie oprogramowanie, tylko sprzęt.

zauważyłem, że goście też mogą pisać posty. Na stałe tak zostanie?

Jak to goście? Przed chwilą sprawdziłem i po kliknięciu odpowiedz trzeba się zalogowac.

np: tu jeszcze w paru tematach widziałem

Ja prosiłbym o dodanie systemu reputacji (pomógł/ nie pomógł) i zależne od reputacji rangi :slight_smile:

było o tym gadane i na szczęście sie nie przyjęło

Hardware powinien być tam gdzie wcześniej.

Sprzęt, gry i rozrywka

jak bym wchodził na forum po raz pierwszy to bym nawet tam nie zajrzał, sam opis gdzie jest taki dział od razu mi się kojarzy z chłopakami którzy znudzeni pisaniem o grach przerzucają się na polecanie pierwszej lepszej karty graficznej z 1gb pamięci na pokładzie. Jeszcze wyrobił mi się odruch i parę razy zamiast wejść w hardware wchodziłem do grafiki :slight_smile:

Pamiętam to forum może 2 lata temu, odpowiadał mi i być może też innym użytkownikom ten dawny wygląd. Czy istnieje taka możliwość, aby dodać stary szablon wyglądu z wyborem na stary oraz nowy? I czy jest to dla administracji dużo pracy ? :slight_smile:

Nowy nie jest styl, a skrypt (wersja) ;). Dyskusje co do niego już były prowadzone = przyzwyczajaj się ;).