Pomysły, propozycje i życzenia do nowego forum

Jeśli chodzi o dział ,Pochwal się", to często userzy mają problem ze stroną, chcieliby coś zrobić, nie wiedzą jak… to by się czasme przydało, ja nie mam zamiaru się tam reklamować.

Rosrzerzyć o problemy, itd… to, co w oprogramowaniu.

Zamykać po to, gdy userzy zaczynają być denerwujący, namolni, niemili w tym temacie.

Mati75- chciałeś powiedzieć, że Piwollo ma 95% nieracji

LuX^- chciałeś powiedzieć, że Piwollo ma 100% nieracji

czyż nie???

a ty masz 100 % racji ?! Wiesz co idź już lepiej bo wkurzyłeś niejednego z nas, widzę, że to jedno ostrzeżenie ci nie starcza…

Te pomysły nie wejdą w życie.

Od kontroli durnych postów mamy moderatorów, nie może być tak ze połowa tematów będzie zamknięta bo autor ma taki kaprys. Zauważ ze na tym forum znikoma ilość tematów jest zamykana, z zasady.

Co co drugiego punktu to nie rozumiem o co chodzi.

Reklamy odpadają, takiego działu nie będzie, już dziś jest sporo osób które próbują niby zakładając temat reklamować swoje strony, jednak nie jesteśmy słupem ogłoszeniowym.

Ananas , co do twojej działalności to nie bez powodu twój wczorajszy temat na ten temat został usunięty, widać nie zrozumiałeś dlaczego tak się stało. Proponuje byś zanim zaczniesz zmieniać forum to poczytał Regulamin i dostosował się do niego. Niestety tego nie robisz co widać w jednym z postów wyżej. Popraw go a nie otrzymasz ostrzeżenia.

Doczekam się opinii Adminów co do mojej propozycji ? :slight_smile:

Nie wiem czy sprawa była omawiana, ale mam takie pytanie czy nie można na stronie, gdzie wyświetla się nam lista nowych, nieprzeczytanych postów dodać linka oznacz fora jako przeczytane. Jest to pewne ułatwienie dla osób, które chcą pomagać, a nie szukać konkretnego tematu na forum i nie potrzebują używać strony głównej forum.

Jeśli ktoś ma zakładkę w przeglądarce, która od razu przenosi do nowych postów to fajnie by było, gdyby z tego poziomu można oznaczać je jako przeczytane, a nie musieć specjalnie wracać na stronę główną.

sebos_krk , Jest już takie coś :slight_smile: Linki do obrazków niżej :wink:

http://id.wklej.org/s/36213

http://id.wklej.org/s/36214

A właśnie, że nie ma :slight_smile: Chodzi mi o stronę, która się pojawia jak na głównej kliknę na zobacz nowe posty

Wiem, że to nie problem dodać tą funkcjonalność na tym skrypcie dlatego pytam :slight_smile:

// Połączono posty.

Nie wiem czy ktoś to czyta, bo mi poprzednio nikt nie odpowiedział, ale mam jeszcze taką sugestię, aby nad okienkiem szybkiej odpowiedzi dodać znacznik . Wydaje mi się, że maskowanie linków jest częściej używane na forum niż chociażby znaczniki

,,

. Szybka odpowiedź od normalnej różni się zaledwie dwoma czy trzema opcjami to już żaden problem dać jeszcze jedną do szybkiej odpowiedzi, a bardzo ułatwi to pracę z forum :)

W tym przypadku dołączę się do prośby usera sebos_krk , ponieważ uciążliwe jest za każdym razem wpisywania ręcznie znaczników URL, a taki przycisk przydałby się z pewnością.

Proponuję dodać nowy dział KONSOLE, oraz idźmy z biegiem czasu, może coś o Windows Seven? Przecież już wyszła beta systemu.

Wyszła, ale nie jest dostępna oficjalnie, tylko jest ona dla “wybrańców” :stuck_out_tongue: Musimy poczekać do oficjalnej wersji Beta którą będzie można dowolnie pobrać z serwerów Microsoftu :wink:

Nie tylko dla wybrańców, znalazłem wersję do pobrania na jednej z torrentowskich stron (PB). Nie podam linku bo to chyba jest zabronione przez regulamin, ale łatwo znaleźć.

A poza tym są do dyspozycji filmiki testerów np:

http://uk.youtube.com/watch?v=ZrurkKKaJ_4

http://uk.youtube.com/watch?v=j7oDvY1-X … re=related

Tak że w tym dziale byłoby o czym pisać, przecież najwięcej tematów do rozmów o systemie jest właśnie przed jego wydaniem.

Tak również dla piratów. :stuck_out_tongue:

Z tego co mi wiadomo to nie jest forum dla beta testerów, ani tym bardziej złodziei. A od “paplaniny” o czymś co jest w fazie pre beta doskonale nadaje się dział Na Luzie.

Jest takowy na forum Gamikaze, po co go dublować tutaj ??

Niektórym nie wystarcza czerwone podkreślenie błędów ortograficznych i popełniają błędy ortograficzne.

Dlatego ja bym dodał słownik ortograficzny do pisania odpowiedzi, postów,szybkich odpowiedzi itp., a także przycisk

“Popraw Ortografię”, który po wciśnięciu poprawiał by błędy ortograficzne i literowe np. zamiast “Mam nowy …” “Mom nowy …” .

Witam,

propozycja moja jest następująca:

Skoro w regulaminie jest napisane, że należy w podpisach używać standardowej wielkości czcionki, może tak by zablokować opcję wybierania pozostałych? Ja miałem powiększony ciut opis, moderator mi zwrócił uwagę (i słusznie), przydała by się taka zmiana. Nikt by błędu już nie popełnił.

nie wiem czy było, ale czy dałoby się zrobić żeby przy otrzymaniu nowej wiadomości wyskakiwało okienko z powiadomieniem? Nie raz można nie zauważyć, że dostało się wiadomość.

Wyskakuje okienko :stuck_out_tongue: Może przeglądarka Ci blokuje? [mi Firefox blokował] :slight_smile:

Mogłeś sobie zablokować (tak jak ja mam) poszukaj w opcjach forum.

panel użytkownika- preferencje forum- wyświetl okienko pop-up dla nowej prywatnej wiadomości :slight_smile:

Włącz opcję w PA? :slight_smile:

EDIT: Ooo… jeszcze jedna strona ;x.

No więc mam to zaznaczone, a okienko nie wyskakuje :confused: lisek się buntuje :confused: