Pomysły, propozycje i życzenia do nowego forum

Ponawiam prośbę o dodanie tagu nad szybką odpowiedzią. :slight_smile:

W jakim sensie masz problem z wpisaniem znaków? Wpisywanie takich znaków zależy od ustawień systemowych, a nie od forum :slight_smile: [no może poza użytkownikami z takich krajów, jak niemcy, gdzie są inne klawiatury]

Owszem :slight_smile: Cały czas ktoś go czyta, choć była teraz mała przerwa z tym.

Wróci w tym tygodniu :slight_smile:

Ja nie mam, ale wiele osób ma. Właśnie chodzi mi o tych, którzy piszą zza granicy, albo tych którzy mają problem z polskimi znakami i właśnie z tym problemem piszą temat na forum, często dostają “zielone posty” od moderatorów upominających o braku polskich znaków. Z taką klawiaturką trudno będzie usprawiedliwić ich brak, a liczba postów bez polskich znaków powinna się zmniejszyć (tym samym moderatorzy będą mieli mniej pracy :))

ja mam propozycję taką żeby były podpowiedzi co do posta gdzie wpisuje się temat coś takiego jak to wygląda na http://www.forum.ubuntu.pl i wygląda to tak że wpisuje się temat a pod spodem wyświetlają się wyniki pokrewne

Jest to dość przydatne dla tych którzy nie lubią szukać po forum jakiegoś wątku ale najbardziej po to żeby nie powtarzać tematów które były wcześniej.

PS dobrze by było gdyby podpowiedzi byłyby brane nie tylko z forum ale także i z google :smiley: no ale chyba to niemożliwe

ja proponuje wprowadzić nowy dział BAZAR na którym każdy mógłby wpisać co chce sprzedać i podac link z allegro albo jakoś zaprezentować przedmiot który by chciał sprzedać :slight_smile:

Nie ma i nie będzie

Proponuję przejście na Mybb jeżeli jest taka techniczna możliwość osobiście nie cierpię phpBB.

:hahaha: Bo Ty nie cierpisz phpbb3 to skuli Ciebie admini przejdą z phpbb3 na Mybb ;| Pomyśl zanim coś napiszesz :x Po 1 odkąd pamiętam DP są na systemie phpbb, po 2 za bardzo dużo roboty pewnie przy tym jest, konfiguracja, przenoszenie bazy czy co tam jeszcze trzeba, modyfikacje nowe szukać itd. itp.

Jednym słowem tak się na 100% nie stanie, szczególnie że tylko Ty masz takie widzimisie

:lol: :x :x :x hehehe, się uśmiałem :lol:

MyBB to szajs, a ty chcesz jedno z lepszych i większych for internetowych na takie coś zmieniać? Sorry za wyrażenie, ale *********************…

Ananas

Podobne uwagi do wykropkowanych kieruj może pod adresem swoich kolegów, jak sobie pozwolą - ale poza forum :?

Podałem tylko propozycję ja wole mybb ale widzę że nie warto tutaj coś proponować bo się od razu kogoś obraża.

:lol: Ty chyba jesteś śmieszny :lol: A czy te forum wygląda Ci na słup ogłoszeniowy, lub Allegro 2 ?? Bo mi nie :?

I raczej tak pozostanie 8) (Przynajmniej oby, bo nie wyobrażam sobie tego forum z ogromną ilością SPAMU do Allegro :stuck_out_tongue: )

Po pierwsze beer mod, po drugie useragent. Takie są moje pomysły.

będzie czy jest to niewykonalne? :wink:

Na jakimś innym forum widziałem, że gdy ktoś komuś pomógł rozwiązać jakiś problem mógł w zamian dostać jakąś “nagrodę” w tamtym forum było to piwko, które były zliczane w tej kolumnie co licznik postów, avatar, lokalizacja itd. Pisząc jakiś post czasami dostaje się kilka różniących się odpowiedzi a taki licznik pomógłby wybrać osobę, której warto się posłuchać.

Pochwały podobno były już na tym forum - i to jeszcze przede mną.

Ponoć dochodziło do tego, że ludzie odpowiadali w tematach specjalnie, a by dostać pochwałę. Dlatego też zostały zlikwidowane.

viewtopic.php?p=1383258#p1383258

Witam

Czytając ten temat nie zauważyłem takiej propozycji a mianowicie automatycznego kolorowania składni kodów/skryptów [C++;PHP;(X)HTML;JS;itp.] znajdujących się pomiędzy znacznikami code /code. Jeżeli nie istnieje taki mod do phpBB a jego stworzenie jest niewątpliwie żmudnym zadaniem to zawsze można napisać sam skrypt a wykonanie plików z odpowiednim kolorowaniem składni dla poszczególnych języków porozdzielać pomiędzy userami.

Wiem że można pokolorować składnie ręcznie ale przy dłuższym kodzie może to być nużące - a pokolorowanie składni naprawdę polepszy widoczność/odczyt kodu - dla przykładu viewtopic.php?f=23&t=325179#p2136011

Zgadzam się, że kolorowanie składni byłoby przydatną funkcją. Nie jest chyba zbyt trudnym zintegrować GeSHi ze skryptem forum?

http://qbnz.com/highlighter/index.php

W tym przykładzie kolorowanie składni odbyło się automatycznie, użyto znacznika: [/code=php] (bez /)

np. (przykład ze strony cplusplus.com)

// function template

Przyda się też sprawdzanie pisowni.Osoby,które mają problem z polską pisownią,mogłyby poprawić swoje błędy i poprawnie się wysławiać.