Pomysły, propozycje i życzenia do nowego forum

No i ok, dzięki, jeszcze do kompletu “z kąd”, przykład wystąpienia: darmowe-programy-pobierania-gier-t416563.html#p2660250

PS. Może ktoś ma jeszcze propozycje często występujących “byków” to hurtowo załatwimy temat? :wink:

Można by było dodać jeszcze : z kąd < więcej przykładów wystąpienia ,równierz ,oraz menarżer <-nie klasyczny byk ,ale w kontekście urządzeń/zadań -przecież to jest Menedżer.

To nie lepiej już imprtować jakiś słownik błędnych wyrażeń, zmiast wyliczać co można by było dodać :slight_smile: Ja to bym z wielką chęcią prosił o dodanie tak popularnego błędu, jakim jest słynne niema. Normalnie jak to widzę w co drugim poście to brak mi słów, Może ludzie w koncu nauczą się, że pisze się nie ma.

Pozdrawiam!

Można by też dodać pewnego rodzaju filtr co do nazw tematów z słowami jakimi jak problem/help/pomocy itp Czy też automatyczne wywalanie postów napisanych dużymi literami :smiley:

drobok , było zgłaszane ,ja jestem za propozycją !Ale co będzie z moderatorami ,skrypty odbiorą im robotę :slight_smile:

Może tym razem się uda bo ostatnio z tego co widzę nikt z administracji nie napisał ;]

Można by też dodać “wygaśnie” do postów co spowodowało by zmniejszenie liczby offtopów. Takich jak np ten post :wink:

Oznaczanie tematu jako rozwiązany.

Na tym, jak na wielu innych forach istnieją setki nierozwiązanych spraw, wątków oderwanych od pierwotnego tematu, itd. Dlatego prosiłbym o wprowadzenie opcji oznaczenia tematu jako rozwiązany+automatyczne usuwanie nierozwiązanych tematów po dwóch miesiącach.

Tak przebiegałby proces

(1 scenariusz)

1. Tworzę sobie temat A, precyzując problem.

2. Ktoś odpowiada na niego i udziela dobrej odpwiedzi.

3. Oznaczam problem, jako rozwiązany/

4. Temat jest nadal otwarty - ktoś może mieć lepszą propozycję rozwiązanie

(2 scenariusz)

1. Tworzę temat A, nie precyzuję problemu.

2. Dyskusja trwa bardzo długo, a ja o niej zapominam

3. Otrzymuję wiadomość na e-mail, że temat został przeniesiony do kosza

4. Temat zostaje przeniesiony do kosza

5. W przypadku braku odwołania zostaje on usunięty po tygodniu

(3 scenariusz)

1. Tworzę temat na luzie - np. wymiana zestawami ikon

2. Zgłaszam to do administratora(np. jako prośbę o uznanie tematu za specjalny)

3. Administrator się zgadza

4. Nie muszę zaznaczać tematu, jako rozwiązanego, a temat nie poleci do kosza

To jest przemyślane - popieram.

Problem zgłaszany 2x sporo czasu temu (bodajże od pojawienia się pierwszy raz szarej skórki) i nadal nie zostało to usunięte. W Panelu Użytkownika, w zakładce Zarządzaj albumami osobistymi nie ma strzałek/emotek nawet nie wiem czego dokładnie, bo od nowości tego tam nie widziałem. Dokładnie chodzi o to: image_id: 3370. Czy można liczyć na tą poprawkę, bo nie wierzę, że wygenerowanie ów grafik jest tak czasochłonne. Dziękuję i pozdrawiam.

A może wystarczy zmienić kolor ikony wątku rozwiązanego np:na zielony i po bólu .

Edycja dodanych zdjęć do galerii bo nie można własnych edytować , jeśli wykryje literówkę czy pomyli obraz . :slight_smile:

Można edytować swoje zdjęcia. Wchodzisz w album i masz opcję edytuj.

@WooQash: Błąd z grafikami został poprawiony, faktycznie przeoczyłem to:)

Chodzi mi o galerie główną na forum zrzuty pulpitów etc :>.

Próbuję jakoś odświeżyć, ale nadal nie widzę na chwilę obecną. :slight_smile:

Jesteś pewnien? Dzisiaj dla zasady jeszcze wyczyściliśmy cache szablonów - zobacz teraz czy jest ok :slight_smile: a jak nie to na PW prześlij adres niewczytanego obrazka. Jeśli to Opera lub Chrome to spróbuj wyczyścić cache w przeglądarce.

Witam!

W panelu użytkownika po kliknięciu przycisku “Wyślij” znajdującego się w menu “Utwórz podalbum” (i nie wpisaniu tytułu) pojawia się komunikat “Proszę wpisać tytuł dla albumu” ale brakuje tam linka “Powrót do poprzedniej strony” tak jak ma to miejsce w przypadku tworzenia albumu (link jest).

Pozdrawiam!

Bo formatu BMP nie stosuje się na stronach WWW z powodu braku kompresji.

A co powiedzielibyście na blokadę dawania linków linków userom poniżej np 10postów ?? Bardzo ograniczyło by to spam ;]

drobok , Jestem “za”.

Dodatkowo bezwzględne kasowanie konta gościa (i blokadę adresu mail, na który założył - trochę mu to utrudni założenie następnego konta na forum), którego pierwszy post napisany chwilę po zarejestrowaniu się to spam. Wiele razy tak było, że za godzinę/dzień/tydzień jego następny post to znów taki sam spam.