Pomysły, propozycje i życzenia do nowego forum

To będą robić tak, żeby nie robił się z tego link i wraz będzie amba.

Po za tym jest pewna grupka użytkowników która nie ma nawet tych 10 postów, a dość biernie bierze udział w tematach Na luzie lub innych podobnych na których nie są zliczane posty.

To nie musi być koniecznie ilość postów, można np liczyć tydzień od daty dołączenia. Do tego jak powiedział Cedar wywalać acc, jeśli pierwszy lub jeden z pierwszych postów to spam i życie byłoby lepsze ;]

Hej,

A ja myślę, że to zbytnie kombinowanie. Każde z rozwiązań ma swoją drugą stronę i może powodować problemy niektórym z użytkowników, którzy działają zgodnie z regulaminem. Nie wystarczy więc po prostu częściej klikać w wykrzyknik, by zgłosić łamiące regulamin posty??

Pozdrawiam,

Dimatheus

Wg mnie najlepszym rozwiązaniem byłyby bezwzględne bany za spam. Ale wiadomo, że się nie da więc trzeba iść na kompromis ;]

Dodane 27.11.2010 (So) 21:42

Może w końcu ktoś z administracji by się wypowiedział ;]

Dodane 05.12.2010 (So) 20:10

Mamy kolejny spam ze strony nowego usera. Może by tak zrobić petycje do administracji ?? :lol:

ja proponowałbym obsługę forum w Tapatalku. Dla niewtajemniczonych jest to program który ułatwia przeglądanie forum z poziomu telefonu .

Skoro na stronie głównej pojawił się dział sprzętowy, może warto by było przywrócić zliczanie postów w dziale Hardware :slight_smile:

…a poco ?? zależy ci na liczbie ?

Nie. Ale sprzęt stał się tematyką serwisu, a posty nie są zliczane w działach, które nie są z nią związane.

Chociaż idąc tą drogą, należałoby zliczać posty również w telefonii komórkowej, bo na mikroblogu labowym pojawiają się również wpisy dotyczące telefonów.

Decyzja należy do administracji. To była tylko moja propozycja.

Od dzisiaj liczniki na forum Hardware, Sterowniki są odblokowane :slight_smile:

Dodajcie obsługę tapatalk’a, ułatwiło by to przeglądanie forum użytkownikom mobilnym. To tylko kwestia dodania plugina do phpBB (i ewentualnie przetestowanie, czy wszystko działa poprawnie, ale to mogą zrobić już użytkownicy :stuck_out_tongue_winking_eye: )

Podpisuję się pod powyższą prośbą.

Czy okienka z powiadomieniem o PW mogą zamykać się same po np. 5 -10 sekundach? Często zapominam je zamknąć i mi się pod przeglądarką chowają :wink:

Witam, moja propozycja to żeby dodać na forum Tapatalk, czyli dodaje się jedną linijkę kodu JS przed

zdaje się że już było proponowane…

Aczkolwiek dziwne, że na Vortalu jest kilka skórek do wyboru, a na forum tylko jedna…

Pomysły co do forum. Chcesz zrobić konkurs znajdź sponsora, a potem idziesz ładnie do redakcji i ci go zrobią :stuck_out_tongue:

Proponuję wprowadzić obowiązek zwracania uwagi na wielkość liter w zapisie jednostek, szczególnie jednostek danych (bajty, bity), szczególnie w dziale Sieci komputerowe. Bardzo często zdarza się, że użytkownicy pisząc posty posługują się cały czas małymi literami - również w przypadku jednostek. Tymczasem między małym b, a dużym B jest przecież 8-krotna różnica. W wielu przypadkach trzeba się dopytywać użytkownika albo domyślać, czy chodzi o bity, czy o bajty. Podobnie jest zresztą z literą M/m, gdzie różnica jest milionkrotna, ale tu już trudno o nieporozumienia, ze względu na to, że milibit czy milibajt fizycznie nie istnieją…

Można by dodać opcję uploadowania grafik do każdego postu z możliwością automatycznej miniaturyzacji danej grafiki, np. bezpośrednio połączonej z galerią, w ten sposób zyskujemy czas, nie musimy korzystać z zewnętrznych hostingów, po za tym Moderacja miałaby mniej pracy z ponadwymiarowymi grafikami…

semtex , pominę, że do tego służy galeria forumowa.

semtex , to wszystko oferuje galeria, tylko trzeba odrobiny chęci ze strony usera żeby z niej skorzystać …

Ja wiem że do tego służy galeria, jednak skoro już ją mamy to dlaczego nie moglibyśmy ułatwić sobie życia, dodatkowa opcja pod postem nie powinna stanowić wielkiego problemu, “box: dodaj załącznik” w mojej opinii może świetnie usprawnić pracę na forum, rozwiązując problem Usera, ewentualnie prezentując problem, nie muszę udawać się do galerii, uploadować tam grafik, kopiować linków do posta etc. Mogę to zrobić w wątku, szybko i sprawnie, opcja auto skalowania również poprawi oprawę wizualną forum jak i ułatwi odpowiedzi w wątkach, mając możliwość powiększenia miniatury w wątku, na tej samej zasadzie jak teraz działa to w galerii, mogę na bieżąco udzielić podpowiedzi na dany problem, bez przełączania się pomiędzy galerią i wątkiem.

BTW. Często się zdarza że Użytkownik dodaje grafikę do albumu tymczasowego, jeżeli dobrze rozumiem to po pewnym czasie ten album jest czyszczony, czyli po jakimś czasie wątek traci sens jeżeli grafika przedstawiająca problem już nie istnieje, jak wiemy czasem jeden screen rozwiązuje szybciej problem niż 20 słów :wink: .

Gdyby opcję “dodaj załącznik” połączyć bezpośrednio z osobistym albumem Użytkownika, uzyskalibyśmy pełną, długofalową konsolidację tematów na forum. :slight_smile: