Musicie tomick’a bardziej pomęczyć kamil_w będzie mógł to zrobić osobiście
Ja bym motywy dodał (np te z vortalu), zielony już się mierzi, a chmurki dalej ma pomarańczowe nicki userów (:visited), jak by go troszkę przyciemnić byłby idealny (przede wszystkim zmienić pomarańczowe napisy) ;/ Dużo pracy z tym nie będzie, bo to przecież kilka wartości w css
Hmmm… z wyglądem forum można sobie poradzić na własną rękę za pomocą własnego pliku css. Z Tapatalkiem tak łatwo już nie jest. Ale jak już zauważono od 13 do 15 lipca będę miał możliwość osobistego pozawracania d… znaczy się głowy tomickowi co postaram się uczynić.
Można by prosić o dubelka “Oznacz działy jako przeczytane” pod INNE lub pod SB, co by nie trzeba było wachlować kółkiem z powrotem na górę, po wyklikaniu w karty ulubionych działów.
Witam Państwa serdecznie, by nie robić bałaganu i tworzyć nowego tematu. Powiem prosto: na forum powinien się pojawić nowy dział, dział ten to: propozycje programów do portalu Dobre Programy, ponieważ zabijcie mnie,ale nie zauważyłem nigdzie by można było znaleźć przycisk"zasugeruj program" albo coś w tym stylu
Proponuję jeśli to możliwe, dodać opcję szybkiej edycji w postach. W przypadku wolnego internetu(jak u mnie) czasami trzeba czekać krótką chwilę(ok. pół minuty jak zechce) żeby zedytować post a można dzięki szybkiej edycji zdecydowanie szybciej to zrobić nie wspominając o wygodzie funkcji.
Jako, że na sb osoby z ilością postów równą 0 wklejają tylko reflinki, czy też pytają jak napisać post przydało by ograniczyć im dostęp np od 10postów ;]
Można by dodać też akceptacje moderatora dla tematów w wypadku usera poniżej 10postów (i tak moderator na 90% musi tam napisać). Ograniczając również ilość postów w kolejce do akceptacji do 1 na usera.
Kolorystyka forum jest jedna, natomiast strona główna do wyboru kilka skórek - nie żebym z tego korzystał. Czy w przyszłości przewidziane jest dodanie odpowiedników skorek ze strony DB do wyboru jako szata forum?
Na głównej stronie forum nie ma WIDOCZNEGO odnośnika do głównej strony DB. Zupełnie przypadkiem, gdy ośliznęła mi się ręka kliknąłem otwórz w nowej karcie trzymając kursor nad słowem “programy”. Otworzyła mi się strona DB - bylem zaskoczony. Jednak chyba lepiej, żeby był widoczny link z odnośnikiem.
Imo logiczne jest, że jak klikniesz dobreprogramy to idzie do dobrychprogramów (może dlatego, że już się do tego przyzwyczaiłem). Ale jak widać jakieś info na banerze / link tekstowy by się przydał.
Skórki forum są 2, lecz jedna ma niedorobiony a:visited (spamuj tomick’a), również byłbym za paroma skórkami (ta ostatnia :oops: jest fajna). Ale znów sprowadza się to do kodu forum (patrz tomick :P).
Tak było dużo wygodniej, w wielu sytuacjach dział problemów był najczęstszym z odwiedzanych , licencjonowanie i sprawdzone porady to raczej marginalne tematy na których nie wiele się dzieje, wiec po co umieszczać je na samej górze.
Nowy układ forum to efekt naszych ale także i użytkowników przemyśleń na temat zawartości działu “Problemy z oprogramowaniem”. Okazało się, że znaczna część postów jaka tam trafiała nie była adekwatna do idei tego działu (czyli np. problem dotyczył sprzętu). Dlatego też testowo przenieśliśmy dział nieco niżej, zamieniając go ze “Sprawdzonymi poradami” tak, aby forum nie witało użytkowników działem-workiem. Z drugiej strony może więcej osób odwiedzi “Sprawdzone porady” i znajdzie rozwiązanie swoich błędów.
Z jednej strony masz racje gdyż faktycznie w problemy i programy jest mały bałagan,z drugiej jednak nie bardzo gdyż większość piszących wchodzi na forum nie tylko by pogadać, ale z by rozwiązać problemem ( czyt. napisać posta w dz. problemy, przeszukać forum,:Google i usunąć problem) a do tego potrzebne jest jasny i przejrzysty układ forum.
Mamy na forum działy Win Xp, Vista,7 czy nawet 8 i inne systemy, wiele razy w DZ.P widać było tematy z tych systemów, które powinny znajdować się nie tam, a w dziale im poświęconym, krótko mówiąc jaki problem na dzień/noc wyłączyć forum i zrobić porządek czyli poprzenosić posty do właściwych działów oraz wprowadzić jakiś system by były tam gdzie dany temat/post być powinien. I tyle.
Problem tylko z moderatorami którzy praktycznie nic nie robią i nie chodzi mi tu o stosowanie rzez nich jakiś kar czy innych dziwnych rzeczy lecz uporządkowanie tematów/ działów i postów na forum.