Pomysły, propozycje i życzenia do nowego forum

Z nimi wiecznie jest problem :P.

Masaj Ty jako normalny user naprawdę bardzo niewiele widzisz, jak byś zobaczył logi operacji dokonywanych forum z pewnością byś zmienił zdanie …

Masaj pracy jest dużo,zmiany mają ułatwić ją jeszcze. Ja przeczytałeś dokładnie to jest test.

Masaj Ty jako normalny user naprawdę bardzo niewiele widzisz, jak byś zobaczył logi operacji dokonywanych forum z pewnością byś zmienił zdanie …

jakos tak mam maly dostep do tego narazie, moglbys sie pochwalic?

Masaj pracy jest dużo,zmiany mają ułatwić ją jeszcze. Ja przeczytałeś dokładnie to jest test.

Ok zobaczymy.

No niestety, wgląd w logi nie jest przeznaczony dla użytkowników, a tylko dla adminów i modów.

Przykro mi.

Gdyby było dobre, to by nie było zmian.

Śmieszą mnie ludzie, którzy potrafią tylko szukać winnych, a sami uważają siebie za idealnych.

@roobal - To Forum uzupełniłby nowy dział Jedno Pytanie. Jedni w rozmówki próbują wcisnąć jakieś pytanie i nie wiadomo, czy jest po co zakładać temat. Na przykład 1: W folderze adobe flash player jest pliczek tekstowy i tylko tyle pisze 577536. A co to jest? Bo ponoć jest trojan o takim numerze. Może to numer serwera adobe? Przykład 2: Rysła mi się kupiona, oryginalna gra na płytce. Czy można pobrać obraz takiej samej gry z neta? Będzie to legalnie?

Jedno pytanie - jedna odpowiedź.

Jakby co, byłbym rad. :smiley:

Przykładowo:

Po co to pisać, jeśli jednym, dwoma kliknięciami można to załatwić od razu bez pisania w sumie beznadziejnych, absolutnie nie twórczych postów przerywających dyskusję w temacie, a jeśli ktoś ma włączone powiadomienia o odpowiedzi to jest trochę to wkurzające.

Dalej: Ostrzeżenia ( żółty kwadracik) obecnie po prostu jest i tyle, a może by wprowadzić informację, rozwijany e pop-up, za co i dlaczego ktoś to dostał. Jeśli w temacie odpowiada mi ktoś “żółty” to chciałbym wiedzieć co jest grane i dlaczego taki jest, porady nierzadko są dosyć konkretnie wpływające na sprzęt i z ich stosowaniem może być czasem różnie, więc chyba lepiej wiedzieć co i jak.

1 pytanie można by w dziale problemy zastosować jako krótkie posty typu pytanie- opowiedz.

Po to żeby nikogo nie wyręczać z jego obowiązku, po to żeby delikwent się czegoś nauczył, po to żeby przy okazji nauczyli się i inni …

Ostrzeżenie jest dla tego któremu został przyznane, forum nie jest publicznym pręgierzem.

Niestety Twoja ciekawość nie zostanie zaspokojona ze względów o których pisałem powyżej.

Więc tak jak pisałem: beznadziejnych, absolutnie nie twórczych postów przerywających dyskusję w temacie, a jeśli ktoś ma włączone powiadomienia o odpowiedzi to jest trochę to wkurzające.

OK.

Wystarczy stosować się do regulaminu, to w swoich tematach nie zobaczysz

W sumie temat był już poruszony, ale jakoś umarł więc go wskrzeszę - co z obsługą TapaTalka?

Jak dla mnie, pytania tego typu są dobre na SB. Chociaż na to krzywo patrzą…

@Kpc21 Szczerze pytania na SB nie są zapamiętywane a w tym dziale można byłoby znaleźć wiele odpowiedzi na pytania z reguły proste.

Chociaż można by dodać poddział do Sprawdzone Porady właśnie o nazwie Jedno Pytanie.

Tak czy siak jestem za. :slight_smile:

Pozdrawiam.

Sprawdzone porady, to raczej nie. On działa na zasadzie naprawdę sprawdzonych porad. Porady przed publikacją są sprawdzane przez administrację. Wątek “Jedno pytanie” trzeba by było chyba wyłączyć spod tej zasady.

@Kpc21 Faktycznie, wybacz. Mimo wszystko i tak jestem za takim działem, chociaż testowo. :slight_smile:

Dodanie przyciski zglos wpisz na sb w sb obok komentarza bo wczorajsza sytuacja mi pokazała ze takie coś jest potrzebne, zeby szybko to zgłosić :).

Jest kilka trudności z tym związanych - chociażby fakt, że post na shoutboksie nie jest postem w rozumieniu forum. Dzięki za propozycję niestety w tej chwili raczej nie byłoby możliwe dodatnie takiego przycisku :frowning:

Ja mam pomysł tymczasowy 5 min roboty

Utworzyć temat Zgłoś wpisz na sb

treść postu obojętna i go zamknąć

a link do wykrzyknika dać buton obok sb i pole Powód wybrać odpowiednia przyczyna a w Dalsze informacje:

wklejać będzie zły wpisz :).

Dział Jedno Pytanie, tylko do ekspertów forum.

Hej,

Tak naprawdę to bardzo rzadko zdarza się, by dyskusja miała charakter pytanie - odpowiedź i łącznie 2 posty… Problem musiałby być bardzo dobrze sprecyzowany - w obecnej chwili czasami kilka postów służy temu, by otrzymać od użytkownika pełne informacje potrzebne do działania nad rozwiązaniem problemu. I myślę, że tu byłoby podobnie… A skoro tak, to po co kolejny dział?

Pozdrawiam,

Dimatheus