Pomysły, propozycje i życzenia do nowego forum

O ile ktoś ma faktycznie identyczny problem i jest on dość popularny, można przymknąć na to oko, tylko że niekiedy robi się bałagan w temacie, gdyż udzielający pomocy nie zawsze wskazują do kogo kierują odpowiedź, a wyniki działań użytkowników potrafią być różne i potrafią pojawiać się nowe problemy, niekoniecznie już te same co u autora wątku.

To może ja dodam tu moją propozycję (Szpieguje was :smiley: )

Na stronie “Kto przegląda forum” ( viewonline.php ) przy nicku np. ABC pojawia się przegląda profil użytkownika. I po kliknięciu tego link idzie do danego profilu np. DEF

Na przykład: Sekretny | Odpowiada w dziala O Forum

Proponuje dostosować forum do obsługi TapaTalk:-)

Dodatkowo zauważyłem, że przeglądając nową stronę DP np na tablecie, ten pasek, który pozostaje w miejscu przewijając stronę sprawia problemy i często zamiast na górze jest raz na dole, później po środku, poza tym okno logowania też sprawia problemy i czasem nie można się zalogować, poza tym brakuje mi miejsca z najnowszych tematów na forum.

Gratulacje za stworzenie nowej strony głównej :slight_smile:

Powinna przychodzić wiadomość do użytkownika o usunięciu posta.

Ledwo co się zarejestrowałem i nie wiedziałem o co kaman.

Dobrze, że jestem trochę ogarnięty i wszedłem w “Zobacz swoje posty” i ujrzałem, że jest w śmietniku. Następnie jakoś pobuszowałem po zakładkach i natrafiłem na “Poradnik używania forum. Zakładanie, edycja tematu”, a specjalnie czytałem regulamin, żeby czegoś nie zmaścić.

Skąd ludzie mają wiedzieć jak pisać posty skoro sami muszą szukać informacji na ten temat? Tego nawet w FAQ nie ma.

A dla was więcej roboty bo tylko musicie kasować wypowiedzi.

" Poradnik używania forum. Zakładanie, edycja tematu" powinien wyskakiwać/pojawiać się albo zaraz po rejestracji, albo przy pierwszym kliknięciu w “Rozpocznij wątek”.

Należałoby również machnąć na czerwono te trzy linijki albo chociaż początki zdań żeby każdemu rzucało się w oczy zanim kliknie " X"

http://i.imgur.com/r5av0Nj.png

Coś kiepsko to przejrzałeś, bo wklejasz do posta nieregulaminową grafikę…

@Aconcagua

Temat o edycji i zakładaniu jest podpięty globalnie, Regulamin User ma obowiązek przeczytać podczas rejestracji, nie nasza wina, że większość, jak nie 99%, olewa to i później się dziwi, że temat znika. Zauważ też, że posty nie lecą w “kosmos” tylko do śmietnika, gdzie każdy zalogowany User ma wgląd, Moderatorzy zawsze zostawiają informację dlaczego post tam wylądował. Większość zasad panujących na tym forum jest podobna do zasad panujących na innych forach.

Nie zrozum mnie źle, ale my nie możemy “niańczyć” każdego nowego Usera, zapoznanie się z zasadami, podklejonymi tematami leży w interesie zadającego pytanie na forum.

Tylko, że w regulaminie i FAQ’u nie ma nic o tym, że nie można podpinać się do czyichś tematów. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Na innych forach nie ma z tym problemu.

Przeleciałem regulamin, FAQ’u, napisałem posta i co? I został usunięty. Nie otrzymałem informacji, o tym że został skasowany.

Ten najważniejszy temat powinien być jakoś bardziej dostępny do wglądu…

odpowiadanie-starych-watkach-komu-przeszkadza-t476082.html Może ten temat Ci wyjaśni dlaczego nie tolerujemy wykopków i podpinek.

W zasadzie zamyka się to “ogólnego porządku” na forum, masz problem zakładasz temat, pomoc będzie udzielona tylko Tobie, jeżeli ktoś podepnie się pod Twój problem to może powstać ogólny bałagan, pomagający odpowie, szukający pomocy nie będzie wiedział czy wskazówka jest kierowana do Niego czy “podpinającego” się…

Archeo: na wszystkich forach “naszych” i zagranicznych, na których jestem Userem, takie praktyki skutkują zamknięciem tematu lub usunięciem posta wykopującego, to jest raczej niepisana zasada niż wymóg regulaminu. Czy w Swojej wędrówce po Sieci nie spotkałeś się z wręczaniem “złotej łopaty”?

Na naszym forum stosujemy zasadę: masz problem- załóż temat o ile nie znalazłeś pasującej odpowiedzi w szukajce. Jeżeli ją znalazłeś, masz problem z głowy to tym bardziej nie wykopuj tematu, nie jest to nikomu potrzebne a wprowadza zamęt.

Co do “najważniejszego tematu” i jego wglądu, no chyba bardziej się już nie da go uwidocznić, jest podpięty w każdym dziale i profilu Użytkownika, w regulaminie, jak sam zauważyłeś jest punkt:

Czyli wypadałoby najpierw spojrzeć na “górę” działu i przeczytać poradnik.

Dodatkowo, masz zawsze prawo zapytać co i jak Moderatora przez PW, na pewno doradzi gdzie zacząć temat i poda podstawowe wskazówki.

Przy rejestracji dostałeś takie PW ? Poradnik używania forum. Zakładanie, edycja tematu - masz tę w profilu użytkownika.

W temacie masz :

Przydało by się dodać nowy sposób informowania o dostaniu prywatnej wiadomości, bo gdy ktoś do mnie coś napisze to nie zawsze zauważę że mam od niego jakąś wiadomość.

To włącz sobie powiadomienia poprzez popupy. Tego na pewno nie przegapisz.

A na XMPP powiadomienia o PW nie przychodzą?

Nie mam jabbera…

Ale e-mail masz, inaczej byś się tu nie zarejestrował. Możesz włączyć sobie również powiadomienia na e-mail o otrzymanych PW. Jak pisał Areh, możesz włączyć sobie opcję Po przyjściu nowej PW otwieraj dodatkowe okno, po zalogowaniu się na forum, automatycznie wyskoczy Ci okienko z powiadomieniem o wiadomości prywatnej na forum.

Heh na skrzynkę pocztową zaglądam raz na miesiąc, ale w ustawieniach jeszcze spróbuje pogrzebać…

To zacznij zaglądać częściej, nikt inny za Ciebie tego nie będzie robić. Masz mnóstwo możliwości, a zamiast z nich skorzystać non stop narzekasz.

Mam propozycję w sprawie Awatara.Zwiększono jego dopuszczalne rozmiary ustanawiając dolną granicę na 100x100 pixeli.Mniejszy obrazek nie jest akceptowany.Proponuję znieść dolną granicę.Małe też może być piękne i wiele mówiące.

Kiedyś 100x100 było górną granicą awatara, teraz to minimum? To na pewno cały czas Polska, nie czasem USA?

Też proponuję to zmienić w nowej odsłonie. Max ok, ale minimum to jakaś paranoja :stuck_out_tongue:

Aj jaj, gdzie można zgłaszać zażalenia? :stuck_out_tongue:

Nowe forum, więc dyskusje będziemy kontuować  tutaj