Problem z pluginem JA_Tabs w szablonie JA_Uvite

A jak zrobić tak, żeby przy nazwach tabów w poszczególnym module wyświetlany był tytuł modułu? Tzn. tak jak jest np. na benchmark.pl czy gazeta.pl: jest napis “Aktualności”, a obok taby najnowsze, dzień wcześniej itd.?

Musisz edytować pliki .php komponentu. Chyba, że komponent ma tę opcję.

Używam tego który mi doradziłeś.

No to w grę wchodzi tylko edycja .php, ale wtedy przy 2 modułach będzie widoczne to samo.

A no właśnie. Nie wiem co zrobić żeby były nagłówki wyświetlane.

No wystarczy wpisać w odpowiednim miejscu:

<?php

echo "Tekst";

?>

Jest jeszcze sposób na różny tekst w zależności od modułu, wystarczy użyć:

<?php if($this->countModules('user4')) : ?>

Tekst

<?php endif; ?>

Wydaje mi się, że powinno działać.

Dzięki ci wielkie i za to. Widzę że na tej Joomli to nic fajnego nie zrobię, ale na razie musi być.

A czy istnieje możliwość dostosowania modułu wyświetlającego ostatnio dodane lub najpopularniejsze artykuły tak, aby wyświetlał tylko te z danej kategorii?

W konfiguracji modułu ‘Nowości’ precyzujesz ID sekcji lub kategorii. To wbudowany moduł Joomla.

Dzięki po raz kolejny.

Mam jeszcze jedno pytanie bo w joomli jest taka hierarchia sekcja -> kategoria ->artykuł (czy jakoś tak), a ja chcę zrobić kilka działów ale rozbudowanych tak:

np. Porady -> internet -> zabezpieczenia -> jakiś_artykuł. Czy jest w ogóle taka możliwość?

Sekcje i kategorie występują tylko w takiej strukturze. Można to obejść tworząc odpowiednią strukturę menu.

Co proponujesz?

Żeby zrobić sekcję internet, kategorię zabezpieczenia, umieścić w niej artykuły na temat zabezpieczeń, a to wszystko umieścić w menu pod poradami. Tak może być?

Jedna sekcja i wiele kategorii. Potem wystarczy ładnie ułożyć menu.

Chcę zrobić tak, żeby np, w tabie Sprzęt wyświetlanych było kilka modułów typu ostatnio dodane (jeden z np, diagnostyki a drugi z tuningu), obok siebie jeden koło drugiego. Jak coś zacząłem modzić do mi się udało dwa w jednym tabie ale są jeden pod drugim. Więc jak to zrobić?

A i później jak będę chciał dodać w drugim tabie takie same moduły to jakie im pozycje wybierać, bo jak te same co w sprzęcie czyli breadcrumbs czy jakoś tak to mi ich razem z tamtymi wyświetli?

Musisz mi to pokazać, bo nie bardzo kapuję konstrukcję. Jeśli brakuje modułów możesz ich kilka dodać w templatedetails.xml w głównym katalogu szablonu.

No więc jest na razie tak:

48039088hz7.th.jpg

a chce żeby buło mniej więcej tak:

72141495dq1.th.jpg

Co mam wpisać w tym pliku xml żeby dodać nowe miejsca na moduły? Czy nazwy tych miejsc mogą być dowolne?

1. Musisz poszukać modułu typu ‘najnowsze z danej kategorii’, który będzie mógł wyświetlać dwie kolumny z różnych kategorii. Nie mogę nic zaproponować, bo portal dodatków złapał doła.

2. Masz w pliku templatedetails.xml taką sekcję:

hornav
    breadcrumbs
    banner
    left
    right
    user1
    user2
    user3
    user4
    user5
    footer
    syndicate
    debug

Wystarczy dopisać jakąś pozycję. Nazwy są dowolne, oczywiście bez specjalnych znaków.

Znalazłem takie coś: http://extensions.joomla.org/extensions … 90/details

może być? A i chciałbym jakiś system ocen tylko się nie mogę zdecydować. Polecisz mi coś?

Jeśli spełnia wymagania, to się nada. Co do głosowania to ten bot jest najlepszy: http://extensions.joomla.org/extensions … 10/details .

Przepraszam że ci tak głowę zawracam, ale ten moduł “ostatnio dodanych” nie do końca jest fajny, a nie mogę znaleźć nic takiego żeby w dwóch kolumnach wyświetlało tak jak ty pisałeś. Może mógłbyś mi coś polecić? Do tego mam jeszcze pytanie do czego służą komponenty typu “share it” czy coś takiego?

PS: Dzięki za system ocen. Wgrałem go, ale nie mogę go nigdzie znaleźć. Jak zastąpić nim ten podstawowy?

1. Innych nie ma. Musisz sobie przerobić któryś z dostępnych modułów. Kiedyś robiłem takie coś i pamiętam, że taka modyfikacja to nic trudnego, jednak wymaga trochę pracy.

2. Musisz aktywować dodatek w menu komponenty w panelu administracyjnym.