Witam. Moge prosic o konfiguracje lacza na emulu dla neo 128 po przekroczonym limicie :]
bruny…masz High ID czy Low ID???
I Firewall pewnie włączony…jesli masz router to musisz zrobic przekierowanie portu 4662…no i nie szlaej na osle bo reszte neta pozbawisz:|
kynyk,na NEO+ 128kb/s to nawet nie bierz sie za to bo to tak jak liczenie ziarenek piasku… :?
DL: 4kB/s :hahaha:
Rozpiska ktore porty przekierowac i do czego sa potrzebne
Ports
The following list shows the ports used by eMule when using it's default settings. If you change anything in Preferences -> Connection you will have to take the changes into account when configuring your firewall or router.
1) Local Port: 4662
Remote Port: any
Protocol: TCP
Direction: incoming
Purpose: Client Port / Connections from other clients, Client to Client Source Exchange
Note: You can change this port in Preferences -> Connection -> Client Port
This port has to be forwarded in a router. Changing this port in Preferences you must also change the forwarding in the router
2) Local Port: any
Remote Port: 4662
Direction: outgoing
Purpose: Client Port / Connections to other clients, Client to Client Source Exchange
Note: 4662 is the default port, but other clients may have different settings. Change the remote port to any when configuring a firewall
3) Local Port: 4672
Protocol: UDP
Purpose: Extended eMule protocol, Queue Rating, File Reask Ping
Note: This port has to be forwarded in a router. Changing this port in Preferences you must also change the forwarding in the router.
If you are not able to forward this port check the disable box in Preferences -> Connection -> UDP Port
4) Local Port: any
Remote Port: 4672
Purpose: Extended eMule protocol, Queue Rating, File Reask Ping
Note: 4672 is the default port, but other clients may have different settings. Change the remote port to any when configuring a firewall
5) Local Port: any
Remote Port: 4661
Purpose: Connection to server
Note: 4661 is the default port of a server. Many server use different ports. Configuring a firewall the remote port again changes to any.
6) Local Port: any
Remote Port: 4665
Purpose: Source asking on servers
Note: Servers using the default port 4661 TCP (see #5) automatically set their port for source asking to 4665 UDP. If a server uses a different port in #5 the corresponding UDP port is set to [Connection Port + 4]. For firewalls the remote port here is any.
7) Local Port: 4711
Purpose: Webserver
Note: This is the default port for the web interface. When using a router this port has to be forwarded or no connection to the webserver will be possible.
Sciag liste serwerow to po pierwsze
http://ed2k.2x4u.de/index.html
Po 2 dajesz DL 20 UP 10 ale tam jest limit nastepny wiec limit tez przestaw DL 20 UP 10 jak tak dasz napewno niebedzie takiego duzego UP bo go ograniczysz.
Ze kaza ci tak sciaga nie znaczy ze mul ma ci tak sciagac.Kaza bije odrazu mul aby sie rozkrecil musi byc wlaczony 24h wtedy dopiero mozna powiedziec czy sciaga czy nie!!.
Jak jestes nowym uzytkownikiem na mule to napewno nic nie sciagniesz musisz nalapac kredyty a zeby je nalapac musisz dac ludzia sciagac od siebie.
Sciagaj mulem w nocy jak inne kompy nie sa wlaczone.
Przekieroj porty aby miec HI ID bo pewnie masz LOW ID
Nawet nie zawracaj sobie gitary bo to porazka!
Pozdro
Przejżałem całe forum i nie znalazłem tego problemu. Mianowicie wszystkie pliki osiągają zielony pasek i status “zakańczanie” i tak już zostaje. Właściwości pliku informują, że ściągnięte 100% i nie ma błędów. Pliku nie mogę nawet dać na podgląd. Po wyłączeniu i włączeniu pliki te znikają i są tylko w Tempie.
Proszę o pomoc
Bart
Jesli pisze zakańczanie to znaczy że pliki w folderze Temp są łączone w jedną całosc!
Dopiero napis Zakończone(nie zakańczanie,nie mylić!) informuje o prawidłowym zakończeniu łaczenia plików i mozna wtedy odtwarzac plik lub jesli jest to archiwum rar bądz inne to otworzyc…
Czas prawidłowego Zakończenia w sposób aby plik nadawał sie do uzycia zależny jest od wielkosci pliku który sciągnelismy,moze to trfac od kilku do kilkunastu dobrych minut no i zaslezne od kompa jakiej mocy jest
dzięki za szybką odpowiedź, ale niestety komp włączony przez kilka dni i wszystkie zielone paski są jak były w statusie “zakańczanie”, zaraz ja się zakończę z nerwów :evil:
jaki masz komp,chodzi mi o konfiguracje??
AMD 800, 256 MB RAM
Sa tylko w tempie a maja byc w inconing.
Moze zacznij od napisania jakiego masz mula!
jak moge dodać własny komentarz do pliku ??
Zakladka pliki-klikasz na jakis plik prawym myszki-zmien komentarz dla tego pliku.
i juz masz zrobione
Pozdro
mam takie putanko do czego jest w emule w ustawieniach Network: kad i eD2K???
i co mam byc zaznaczone
to sa jakby sieci
masz miec zaznaczone i to i to
A ja mam pytranie z innej beczki skierowanie do kolegi faflik bo widze ze prowadzi stronkę o eMule wiec pewnie wie co w trawie piszczy,mianowicie pojawił sie na “rnyku osłowatych” nowy osioł o nazwie eMule 0.44 WebCache 1.2 F wykorzystujacy serwery Proxy na zasadzie że jakas tam częsc osób któa czeka na plik pobiera akurat tą częsc kaóra jest na serwerze…przez to skraca sie czas oczekiwania.
Oczywscie szybkosc sciagania idzie w góre.
Czy moze próbowąłes juz tej wersji i sciagania poprzez serwer Proxy?
Mam pytanko; czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego mój eMuł ma zwykle wysyłanie poniżej 3KB/s. Moje łącze ma zwykle dużą przepustowość (radiówka, osiągi bardzo dobre, ale rożne od nadajnika).
Konfiguracja mojego eMuła:
pobieranie: 128KB/s
wysyłanie: 32KB/s (wszystko zwykle ustawione na bez limitu)
ilość połączeń: 200
ilość źródeł na plik: 500
Wersja mojego eMuła to 0.44b, mam LowID, czy to może przez to mam takie cieńkie osiągi w wysyłaniu ???
Uzywam moda Pawcio ktory ma ta funkcje zaimplementowana. Z tego co dalo sie zauwazyc to dystrybucja poprzez serwery proxy znaczaco skraca czas potrzebny do sciagniecia okreslonego pliku.
Wiec tak ta wersja mula doprowadza uzytkownikow emule o ladne nerwy.Jest to tak jakby hak jak wpadasz do kogos na UP ciagniesz calym pasmem jego nie pozwalajac sciagnac innym.Nie radze go instalowac poniewaz nowe wersje mula beda blokowaly wersje WebCache,i wtedy nic nie sciagniesz poniewaz wszedzie bedziesz mial bloka i bedziesz na black list u innych
radiowka to Hmmm padaczka mialem kiedys wiec cos wiem otym.Bardzo ale to naprawde bardzo zalerzy od administratora sieci.
1.Mogl poblokowac ci porty i bedzie lipa.
2.Mozesz robic zaduzy ruch u niego na serwerze jak ma slaby sprzet to jak zapuscisz mula to wyrywa wlosy jak patrzy na wykresy ty sciagasz ale nikt z sieci nie otworzy stronek nawet dlatego cie uciol poprostu.
3.Zmniejsz DL moze unormuje ci sie UP.
4.Na radio UP to Max 4Kb/s
5.Ilosc zrodel na plik na radio to ok 200
6.Ilosc polaczen 180]
7.Ilosc polaczen na 5s max 12