Problemy z eMule - Zgłoś -

Więc mozna smiało stwierdziec,że ten mod jest lecherrem. :?

Brać a nic nie dawać w zamian.

Jak mam sprawdzic czy mam low id czy high i do czego to sluzy (jestem poczatkujacy)?? I jaka wersja emula jest najlepsza ?

10000%

kynyk,na dole eMule będziesz miał taki jakby globusik…bardziej po prawej stronie jak masz osła otwartego,jesli ten globusik i strzałki są na zielono,to masz HIGHID jesli na żółto to masz LOWID.

Majac HIGHID nie czekasz długo w kolejce i mozesz pobierać od osób które maja LOWID jak i HIGHID.Przy LowID mozesz pbierać tylko od osób które maja HIGHID.

Co do wersji…musisz niestety testować,bo kazdy osiołzachowuje sie inaczej u każdego…

Jaki Internet masz??

Kablówka,DSL czy LAN i jakie paramtery są?

:shock: Dziwne to co piszecie. Uzywam tego i jeszcze nie zdarzylo sie zebym byl blokowany or sth. A tak btw to ciagniesz czesc pliku ktora lezy na proxy a nie od okreslonego usera.

Pogadamy jak wyjdzie wersja mula ktory to blokuje

Ja niby mam wykupiony pakiet 160kb/s na UP i DL między 8:00 a 20:00, ale na http://www.numion.com zmierzyłem miedzy 203 a 208 kb/s (Throughput ,mierzyłem kilka razy o różnych porach), a w porach nocnych ma być trans 2mb/s (tego już nie sprawdzałem), to głównie w tych porach działa eMuł.

Ale jak wysyłam np. stronke na serwer to mam calkiem przyzwoity transfer (ok. 60kb/s), ale jak włacze eMuła to jego trans rzadko przekracza 3kb/s w wysylaniu.

Z tego co wiem to mój admin ma potężne łącza, skoro korzysta z jego uslug grubo ponad 300 osób (w tym dwie szkoły) i rafineria. Radiówka jest w standardzie Wi-Fi, jest kompatybilna z 802.11b, sprzęt raczej markowy. Wydaje mi się że to wina eMuła, ale nie jestem pewien. Poza mną może jeszcze używać eMuła jakieś 20 pare osób.

Dziękuje za pomoc i pozdrawiam !!

Mam neostrade 128 kb/s, mam lowid bo strzalki sa zolte. A od czego zalezy czy mam lowid czy highid?? Moge miec highid?? Aha i jak cos cigne to musze miec podlaczony KAD?? Przewaznie to sie tylko podpinalem do ed2k network, ale wtedy jedna strzalke na globusiku mialem czerwona.

Lepiej bądź podłączony do KAD i ED2K.

kynyk,popatrz wczesniej co ci napisąłem,co sie dzieje majac LowID a majaąc HighID od kogo mozesz sciągac,a od kogo nie dasz rady… :lol:

Co do Neosttrady 128kb/s to ja bym dał sobie spokój z wiadomycxh przyczyn…:slight_smile: oczywescie nikogo odstraszac nie chce :slight_smile:

Mozesz miec High ID ale musisz zrobic przekierowanie portów,lub jesli masz firewall to zezwolic na wychodzenie wszystkiego co jest związane z mułem.

Jesli sie podłaczasz,to podłaczaj sie do serwerów jak i do KAD’a.

wins;wystarczy jak wyjdzie np nowy Morph z blokadą lechera i pozmiatane masz…osiłki bardzo nie lubią lecherów :lol: :smiley:

http://www.numion.com nie ma nic do tego! !!

A niby dlaczego ma taka wersja wyjsc. Zreszta coraz wiecej modow posiada ta opcje zaimplementowana. A tak wogole to poczytaj o zasadzie dzialania webcache a potem sie wypowiadaj :stuck_out_tongue:

No dobra ale to czy mam highid czy lowid to zalezy od serwera do ktorego sie podlacze, bo jak podlaczam sie do jakjiegos wysokiego serwera (np razorback, albo ktorys z donkey serwer) mam lowid.Poniewazz osiol ma przepaske i strzalki sa zolte, a jak do slabszego mam highd. Do ktorego lepiej sie podlaczac ??

Mam KTH, w dzień prędkość 128 a w nocy 256 kilobitów. System WinXP z Service Pack 2, Emule jest dobrze z konfigurowany, firrewall jest włączony ale w wyjątkach jest dodany Emule. Od paru dni nie mogę się podłączyć do żadnego serwera bo wyświetla że serwer wygląda na wyłączony. Nie wiem czego to może być wina. Proszę o szybką odpowiedź.

A niby dlaczego ma taka wersja wyjsc.

Krzysiek21;Co to jest firewall ?? i do czego sluzy ??

Jasne wypowiem sie jak wejdzie wersja blokujaca buhahaha

Wiem jak nie wiesz co to firewoll to moze pierw wylacz firewolla systemowego! !!

Moze sciagnij aktualizacje serwerow napisz jakiego uzywasz mulka

http://pl.wikipedia.org/wiki/Firewall

Ściagnełem aktualizacje i nic. Mam eMule v0.44b mod Pawcio 5.15

sake,a spróbuj na chwilę całkowicie wyłaczyć Firewalla.