Problemy z eMule - Zgłoś -

Ja mam pytanie czy dobrze skonfigurowałem emula na łaczu osiedlowym 256 kb/s (jak sprawdzałem prędkośc ok 200-300) otóż dl 32 ul 8 ilośc źródeł na plik1000 ilość połączeń 60 porty oba 80. Mam stałe ip. Wersja mułą 0.44b bez modów. Na niektórych “lepszych” servach typurazorback mam low id a na innych hid. Czy tak powinno być czy ktoreś jest fałszywe. Pytam się bo dopiero zaczynam korzystac z emula :oops: Po godzienie czekania ściągnęło mi się 10.57 kB źródeł 8/72 więc kolejne pytanie czy są mody zmniejszające czas czekania aż się rozbuja muł.

PS. Nie mam nic udostępnione bo po prostu nie mam czego udostępniac :confused: Też dlatego?

a systemowego firewolla masz wylaczonego???

ilosc zrodel na plik Hmmm nie wiem ile plikow sciagasz ale najlepiej jest tak aby suma wszytskich zrodel byla ok 4000.

ilosc polaczen daj na 200

jasne ze dlatego ze nic nie udostapniasz.Musisz nalapac kredytow u innych zeby szybciej wchodzic w kolejki.

Jesli nie wykupiles zewnetrznego IP to masz LOW ID jesli daje ci HI ID je to masz fauszywe i nic nie sciagniesz.

Pozdro

Cudownie… tlyko jak mam uzbierać kredyty skoro nic nie mam na dysku. I jak to jest z tymi kredytami jak będę miał udostępnione np 2 gb to po ściągnięciu tyle znowu transfer spadnie czy będzie już normalny? I w których plikach są wszystkie logi z mula? Czy jak będe miał format to jak je sobie zachowam to wszystko się zachowa czy znowu będe musiał od nowa udostepniać? :evil:

Nie musisz udostepniac to co sciagasz dajesz innym i tak lapiesz kredyty.Jak bedziesz mial formata to przekupiujesz sobie folder config i tam bedziesz wszytskie kredyty zachowane.Predkosc pobierania nie zalerzy od ilosci udostepnionych plikow.Nie pamietam jak to bylo w mule ale chyba 1:4 dajesz 1MB sciagasz 4 MB ale pewnie sie myle i jest wiecej

Pozdro

Próbowałem z wyłaczonym firewallem i z wlaczonym z wyjątkami i nic. Zastanawiam sie czy ci goście z KTH czegoś nie z pie… bo Azureus terz mi niedziała, od jakiegoś czasu.

Może poblokowali porty. Spróbuj przekierowac

Pozdro

faflik czy mógłbyś mi napisać jak przekierować porty, bo nie umiem?

O kurcze to tak ci ni9e napisze bo roboty jest przy tym.Moze inaczej idz do admina i sie zapytaj czy zablokowal ci potry ktore masz na mule.A najlepiej wykup sobie zewnetrzne IP na caly rok bedzie taniej

tak,tylko aby sobie przekierwoał to musi miec dostep do serwera a serwer jest u admina…kup 0,75 a najlepie 1 l siadaj,i pogadajcie porządnie,jak admin jest mądry i grzeczny to przekeiruje jeszcze podczas “imprezy” :smiley: :smiley:

Spróbuję może się uda. :slight_smile:

jak powiney byc port proxy ustawiony???

a poco ci proxy :o :o

Mam neo sam i wyłączonego firewalla systemowego. Jakoś dalej nie mam highid na każdym serwerze :frowning: jak to jest ??

Hmmm a moze oprucz systemowego firewolla masz jeszcze jakiegos innego.Jak masz neo sam to nie ma innej mozliwosci musisz miec HI ID

no ale musialbym cos takiego zainstalowac co nie ?? a nie przypominam sobie żebym coś takiego robił. musze format dysku zrobic bo mam juz zamulonego kompa :-x zobacze po formacie co sie bedzie dzialo. (no ale najpierw emule musi wszystko sciagnac :] ) aha jaki wedlug ciebie jest najlepszy emule?? (jakiego uzywasz??)

Wiesz co,przenies sobie katalog config i temp gdzies indziej na dysk usun calkowiecie mula i zainstauj emule v0.44b sciag nowe serwery z

http://ed2k.2x4u.de/index.html

pozniej wrzuc to co przeniosles spowrotem do mula.

Polacz sie z razobrack i musisz miec HI ID

Ustawuenia mula napewno juz wiesz jakie sa na neo 128 bo juz wczesniej pisalem.

Ja uzywam zawsze mula bez modow takie moje zdanie i uzywam takiego jaki napisalem wyzej

Pozdro

Jak przeniose te dwa katalogi i wkleje je do nowego emula to nowy emule bedzie ciagnął to co stary nie dokończył?

Tak bo w Tepmpie są zaczęte pliki które sciągasz a w configu masz miedzy innymi kredyty.

Zauważ ze kazdy osioł u kazdego inaczej się zachowuje,ja od pewnego czasu mam Morpha i nie spieszy mi sie aby zmieniac dosc dobrze sie sprawuje.

Jak bedzie zle sie spisywac,ta wersja co kolega wyzej napisał czyli 0.44 b to musisz innego przetestować.

ej mam pytanie co jest lepssze edonkey czy emule ?? i dlaczego

eMule a eDonkey to to samo.

Róznia sie tylko jakby to napisać…wyglądem.

I to i to Osioł.