Problemy z eMule - Zgłoś -

Mam ISDN 128kb\s, limit pobierania 14 kb\s, wysyłania 12 kb\s.

A ilosc połaczeń na 5 sekund…??

I limity połaczeń…??

limit połączeń-400, równoległe pobieranie-5, gdzie znależć ilość połączeń na 5/s

to znajdziesz w zakładce Ustawniena i na dole będą ustawienia rożrzeżone. tam znajdzie ilosc połaczeń na 5 sekund.

połączeń na 5s/20, jak jestem przy kompie i coś przy nim robię jest ok, ale jak zostaje na samym mule to są rozlaczenia

Myślę że ten link pomoże każdemu i nie będzie się już nikt musiał martwić że coś źle ustawił. :slight_smile:

Wielkie DZX za tego linka, napewno sie przyda :!:

Jamaica DZX (dzięks? :>) za linka ja bym zaproponował nowszego troszke o tej samej tematyce (prawie nie zmienionej)

http://www.osiol.com/index.php?pg=faq

i jeszcze bardzo pomocne

http://donkey.prv.pl/

"W pliku znajdziecie prawie wszystkie potrzebne informacje do bezproblemowego używania programu, poznacie szegółowo zasady działania zaimplementowanych funkcji oraz potrzeby ich używania. Zanim zadasz jakieś pytanie, przeczytaj eMule Help! Dowiesz się więcej!

POLECAM!"

Welcor również THX za dobrego linka.

Jeszcze mam pytanie. Nie znacie przypadkiem linków z opisami różnic modów? Dokładnie chodzi mi o opis ich dodatkowych funkcji? Np. Ktoś już coś mówił, że pawcio jest dobry pod neo ale zapomniał dodać dlaczego.

Albo przynajmniej doradcie jaki mod wybrać dla netu z kablówki (http://www.promontel.net.pl/) 128/128 kbitów/s

Nie ma sprawy. Forum jest po to by sobie pomagać. Ja teraz pomogłem komuś, ten ktoś może pomoże mi jutro. :slight_smile:

Owszem są FAQ do każdego moda…jak sciągnies zi zainstalujesz,to w katalogu emule,jest plik readme.txt…tam masz wszystko opisane co i jak,jakie zaszły zmiany w poprzedniej wersji etc.

A o modzie pawcia poczytasz tutaj:www.osiol.com na forum w sekcji Modyfikacje a następnie Pawcio.

Witam! Mam 2 pyt. 1) co znaczy komunikat: użytkownik xxx zażądał twojej listy udostępnianych plików. 2) kto mi wyjaśni dlaczego gdy chodzi tylko muł to co jakiś czas net mi się rozłcza. Systemowu feerewal mam wyłączony, mam High ID. ustawienia prawidłowe.

AD1. Jest taka funkcja w emule “obejrzyj pliki”, naciskasz 2 klawiszem muszki na kogoś i wybierasz obejrzyj pliki=>ta osoba może na to zezwolić albo odmówić. Ustawia się to w opcjach

Kto doradzi do p.2 ? Mam modem ISDN 128 kb/s (rzeczywisty 115 kb/s) w Dialogu, w mule pbieranie limit 14,wysylanie limit 12,limity połączeń 400, ilość żródeł 300, liczba nowych połączeń na 5 sek:20 ,mam eMule 0.42g, windows xp.

Witam wszystkich 4um’owiczów

Z eMule’a korzystam już kilka miesięcy ale do tej pory nic nie zmieniałem w ustawieniach. Po przeczytaniu całego tego topicu doszedłem jednak do wniosku że trzeba będzie coś pozmieniać.

A więc tak : po przetestowaniu łącza na numion.com pokazało transfer mi w granicach 38 kbps. Jakie są optymalne ustawienia eMula do takiego łącza?

Aktualnie mam emula 0.42e, download i upload nie zmieniany od początku, czyli mam ustawione DL 96 kB/s, UL 16 kB/s. Aha no i mam High ID jak coś.

Z góry dzięki za odpowiedź.

A jaka prędkosc sciągania osiągasz na tych ustawieniach…? Pytam bo nie napisałes.

To zależy co w danej chwili ściągam i kiedy, ale przeważnie prędkość waha się w granicach 10-15 kB/s.

Nie wiem czy to mało czy dużo ale gdyby było więcej to nie mam nic przeciwko :slight_smile:

Jakie to łacze jest,jakies “kablowate” czyli do kablówki jestes podłączony,czy moze LAN lub radiówka…??

Na jakiej ilosci plików taka prędkosc miałes…??

Łącze mam radiowe ( o dokładne parametry nie pytaj bo nie wiem :slight_smile: ). Przeważnie w jedenej chwili ściągam jakieś 5-6 plików i wtedy mam taką prędkość jak napisałem wcześniej.

Chociaż zdarzają się dni (mało kiedy) że zasysa 22-25 kB/s i to przez długi czas (a nie przez jakieś pare minut)

Wrzuc mu ok 20-25 plików bo 5-6 to troche za mało…i zostaw go póki co na takich ustawieniach…zobaczysz czy dalej bedzie z taka prędkoscia sciągła,czy moze z wieksza.Wtedy bedziemy ewentualnie korygować…:slight_smile:

Dane:

MorphXT 3.0

Łącze: LAN + LowID | Numion 200-400 kb/s

Konfig:

maxDL: 80 | maxUL: 70 | HardLimit Src/file: 150 | max connections: 1400 | New connections/5sec: 80

Problem:

Od jakichś 2 tygodni mam znacznie gorsze transfery. Wcześniej było 5-30 kb/s i niektóre pliki 100MB ściągały się parę dni. Teraz mam przez większość czasu 0, a jak jest to tylko <10 kb/s.

Co może być powodem spadku transferów. Konfiguracji nie zmieniałem w międzyczasie.

Upload zmniejszył się tylko nieznacznie, tylko download tak drastycznie spadł.

Mam pliki, które 2-4 tygodnie temu zaplanowałem na max tydzień, a idą nadal.

Co z tym zrobić, bo mnie qrvica bierze.

Z góry dzieki za pomoc.