Problemy z eMule - Zgłoś -

powiedzial by mi ktos jak doprowadzic emule do uzywalnosci w windowsie XP i laczem: oficjalnie 100.0 mb/s jest to duza siec osiedlowa userwo 150 moze nawet wiecej.

pozdro

charon;czasami sie zdarzą,że osiołki zwalniaja…przywróc,tako Upload jaki miałes na początu po obcienicu,jak obcinasz upload,to automatycznie zostaje,ci przyciety download,…osiołka nie oszukasz…:slight_smile:

bartas: wyłacz systemowego firewalla w WINXP i zarzuc paręnascie plików do sciągania,i ustaw standartowe ustawienia…po ok.tygodniu jak bedziesz widział jak to idzie to mozesz ustawiac i korygować.

Oszukasz, oszukasz i to bardzo łatwo :stuck_out_tongue:

Niby jak? Jak ustawisz, żeby ci blokował (np. jakimś programem) upload to stracisz na kredytach. A tym samym nie będą ci rosły. Z resztą nie można być skąpym. Ja przykładowo upload mam na max możliwości łącza.

Powiedz mi jak chcesz to zrobic,ja przytniesz UPL to zostanie ci obnizony DWL…wiesz ze takim oszukiwaniem niszczysz cała ideę p2p…??

Całe szczęscie,ze tylko na tobie sie to odbije,bo im mniej bedzies zoddawał,tym mniej dostaniesz…no i krwedyty bedziesz zbierał do pozniej starosci… :lol:

pomózcie, zanstalowalem emule 0.42 i po podlaczeniu do serwera wyszukalem pliki po czym dalem pobierz. w sumie 25 plików. niektóre paski zmienily kolor na niebieski niektóre sa dalej czerwone. nic sie nie sciaga. dlaczego? czy trzeba udostepniac jakies pliki jesli tak to jak? czy ktos potrafi mi pomóc??

Te kolory oznaczają liczbę dostępbych źrodeł. Czerwony oznacze, że takowych prawie nie ma.

cze

mam proste pytanie początkujacego proszę więc o wyrozumiałość:)

e-mule nie łączy mi się z Kadem, albo łączy się koszmarnie długo

dlaczego??

plisss jak coś mi tu podrzuciccie podajcie mi cynk na gg, żebym znalazł:>

piter2, który nie ma nic wspólnego z piterem bez numerka:)

pozdr.

Ustawienia/Parametry łącza. W tej zakładce masz opcję Network. Jeśli nie masz odznaczonego Kada, odznacz go.

oks, problem rozwiązany, jest git:) najprostsze rozwiązania sa najtrudniejsze:)

Ja nie polecam Kada odznaczać,dlatego że masz automatycznie mniej zródeł.

Zastanów sie najlepiej nad zmianą moda i używa Kada…zobaczysz z czasem,że sie opłaca…w koncu pewnego dnia zostanie nam osiołek tylko z Kadem…

Mam pytanko .

Korzystam od niedawna z e-mule 0.30e ,jestem w sieci LAN ,cały czas mam Low ID ,a podczas łączenia się z serwerem obojętnie jakim to

ID mam max 16,500,000 i potem zmienia się na małe .Nie widzi mojego

IP . Co mam zrobić żeby było widoczne i wkońcu było High ID ?

I jak sprawdzić czy mam IP publiczne ? I czy średnia prędkość ściągania

5 kB/s to dużo czy mało ?

Z góry dzięki.

Witam! Jak zwiększyć prędkość pobierania? E-Mule 0.42g,łącze ISDN 115,2 Kb/s, pobieranie w ustawiwniach 16 kB/s,wysyłanie 14kB/s,ilość żródeł 400, ilość połączeń 200,ilość połączeń na 5sek:20, High ID,średnie pobieranie 5 kB/s, wysyłanie 8kB/s. D.

Musisz miec publiczne IP widoczne na zewnątrz abyś miał HIGHID inaczej nie bedziesz miał,zapytaj sie admina czy mozesz sobie wykupic publiczne,nie wiem ile kosztuje bo co siec to róznie bywa,ale mysle,ze miwedzy 20-30 zł bedzie kosztować.

A prędkosc 5 kB/s to bardzo skormoniutko… :lol: :lol:

Z tym ‘inaczej nie będziesz miał’, to przesada… Wystarczy z adminem pogadać o przekierowaniu portów…

Czasem się udaje ‘wywalczyć’ HIGH-ID na porcie 80 :smiley: O ile admin nie stosuje ‘przycinania po pakietach’… :idea:

Skoro LAN osiedlowy, to zapewne IP niepubliczne - poza tym masz LOW-ID

Biorąc pod uwagę, że te 115,2 Kb/s , to ok. 14 KB/s , to nie tak znowuż ‘bardzo skormoniutko’… :stuck_out_tongue: Ja paradoksalnie zaleciłbym zmniejszenie limitu pobierania do 13 KB/s. Może to nie komentarz do tego postu, ale w tamtym w ogóle nie podano przepustowości, więc innej opcji nie było.

To jak to jest,normalnie pobieram ok 10Kb/s a przez mula 5Kb/s? Czemu tak sie dzieje? Gdzie można znależć dokladne opisy po polsku programow p2p takich jak xolox,azureus i innych?

Wiesz mi że jak na eMule to jest bardzo skromniutko…no ale takie są uroki LAN’u

Witam serdecznie,

Chciałbym zapytać co to jest mod, do czego służy…

I czy da sie w emule jakoś odzyskać pliki które są niby w tempie ale ich wogóle nie widać jak się odpali osła…

Pozdrawiam!

mod to jest przerobiona i podrasowana wersja podstawowego eMule.

A pliki da sie odzyskać,np programem Donkey Doctor.

Ściągnąłem Donkey Doctor, ale on wywalił ajkiś dziwny komunikat i nic ze zwalonymi plikami nie zrobił.

A skąd pobrać dobra wersje moda?