Płyta główna: ASUS TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi)
Ram: Ballistix Sport LT Kit 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 (PC4-25600) (BLS2K8G4D32AESBK)
Procesor: ryzen 7 3800x
plyta: Gigabyte Radeon RX 5700 XT Gaming OC 8G
Zasilacz: SeaSonic Focus Plus Platinum 650W (FOCUS-PX-650)
Chłodzenie CPU: Noctua NH-U12A
obudowa: Phanteks Enthoo Pro
Witam, to dopiero mój pierwszy post na forum, ale chciałem was zapytać czy ten zestaw który chciałbym złożyć ma sens? I ewentualnie czy może macie podzespoły na tym samym poziomie, ale w przystepnych cenach bo nie będę kłamał, że miłoby było pare zł jeszcze przyciąć. Generalnie na obudowie z wyglądu mi nie zależy, aby miała dobrą przepustowość powietrza do chłodzenia komponentów. Nie chcę żadnego rgb bo mnie to tylko wkurza
Nie wiem ile chcesz kasy przeznaczyć na komputer
Ram bym wymienił z balistic na coś z kingstone , patriot czy corsair z 3600Mhz
Grafika - ja bym radeona nie bral jak chcesz mieć coś bardziej żywotnego z lepszą kulturą pracy
Z najlepszych grafik to EVGA z układem chłodzenia “FTW3” albo Zotac AMP ale trudno znaleźć w polskich sklepach, z tych bardziej dostępnych i też w miare dobrych to Asus lub MSI - omijać gigabyte gainward czy palit fatalne jakości robią grafiki.
Jak chcesz kupić dobre podzespoły w korzystnych cenach względem konkurencji to patrz po sklepach Proline Net-s , opcjonalnie morele
W x-kom to będziesz przepłacał za każdy komponent po 40 do nawet 130zł i kupujać 7-8 cześci do kompa możesz polecić nawet pół tysiaka w plecy za to można kupić grafiki z wyższej półki lub coś innego.
Sklep ogólnie przereklamowany dla plebsu jak z tymi media markami "nie dla idiotów"i potrafi czasem sprzedać coś czego już nie ma na magazynie a te smarowanie reklam po 100 stronach kto zapłaci ofc odbiją sobie to na tobie.
I uważaj na pancigaming to jest troll od x-komu który siedzi na ukrytym profilu - nie zależnie co będziesz kupował on zawsze będzie chciał ci jakiś kicz z tego sklepu wcisnąć, ostatnio na forum pewnej osobie chciał powiedzieć że silentium zasilacz za 200zł z tylko 2 letnią gwarancją to średnia półka jak już nie najwyższa… czaisz taki kit…
tutaj link żeby nie było że banialuki opowiadam.
Tutaj jakiś czas temu składałem podobny komputer: Weź tańczy cpu zamiast 3900x na 3800x jak masz i wsadź tam lepszą grafikę.