Ja większy stresik miałem przed próbnymi
No a ja nawet próbnego nie pisałem, więc nie wiem jak będzie. Ale specjalnie się nie przygotowuję, tylko wzory z fizyki powtarzam, bo mój nauczyciel to się do niczego nie nadaje…
Ja mam średnią 2,8 a próbny egzamin napisałem na hum - 36 pkt. a mata-przyr 19. Mam opinie z poradni o przedłużonym czasie pisania ale próbny pisałem jak reszta uczniów. Średnią mam tak niską przez komputer ponieważ spędzam przy nim ok. 4-6h a w weekendy ile się da. Myśle ze uda mi się poprawić oceny i dostać się do Liceum na mata - inf z infy mam 6 a z maty może będe mieć 4.
Hej!
Już nie długo egzamin. Ja też będę pisać. Mam na dzieje że jakoś poleci. Na próbnym miałem:
-human: 31pkt
-mat-przyr: 34pkt
= 65pkt
Jak bym sie cieszył jak bym miał 75pkt
Mam taką nadzieje oraz że będzie mały przyciek który zauważe
Ludziska, dajcie jakieś zadania z przecieku
He he, wiesz chyba o co mi chodzi
Pomijam to, że chyba nawet nie będzie wzorów skróconego mnożenia
Ps.
Na razie wyczytałem, że z humana ma być rozprawka…
Tematy mają być takie:
- Wpływ drugiej wojny światowej na poglądy i zachowanie ludzi
I już trochę mniej sprecyzowany temat, czyli co dało ludziom odkrycie Ameryki przez Kolumba
Pomijam to, że Kolumb nie był pierwszy
Dobrze, aby nie byłoby to jakieś ploty
Hehe ciekawe czy to rzeczywiście przeciek czy tylko jakaś lipa… tematy w miare łatwe jak na rozprawke…
A czy w rozprawce nie podajemy argumentów? Gdzie w tych tematach jest teza jakaś?
no argumenty podajemy… tezą? musimy uzasadnić to że II WŚ wpłynęła na ludzi… its all
No a jak wpłynęła ?
to co ze niby cały egzamin miałby opierać sie na II wojnie swiatowej ??
to już jutro, boicie się???
Zaraz będziemy się łączyć i wypisywać miasta…
Ja w przecieki za bardzo nie wierze (zbyt dużo niepewności), wole sobie jeszcze kilka testów zrobić. Radzę wam nie marnujcie czasu na szukanie gotowca w necie tylko sobie powtórzcie pisemne formy, śr stylistyczne itp.
Taa… a po egzaminie będziecie pisać ==> [*]
w sumie to jedno moze 2 zadania moga sie pojawić co do przecieków wiec nie warto lepiej sie rozluźnić i logicznie myśleć …
W dniu 21.04.2008 , o godzinie 15:34 został dopisany post przez holybell
ale rozluźnić w sensie nie stresować żeby komuś coś głupiego do głowy nie przyszło ;D
Jasne 2 tematy…super
Wydaje się mi, że na próbnym miałem do wyboru jeden z dwóch…
Ale jestem teraz bardziej za rozprawka o takim temacie(więcej osób to potwierdza ):
w 2002 rozprawka
w 2003 charakterystyka
w 2004 rozprawka
w 2005 list
w 2006 rozprawka
w 2007 rozprawka
w 2008 ?? - nie wiadomo jak to interpretować. Trzeci raz rozprawka?
Sam osobiście wole rozprawkę ale nie mamy na to wpływu. Może egzaminatorzy wymyśla nam reportaż albo scenariusz, nigdy nie można niczego wykluczyć.