Spinka1
(Loczek0)
21 Kwiecień 2008 15:00
ludzie jak macie jakies odpowiedz pomozcie!
Jaka stronka nie chce się włączyć?
He he, na razie w sieci nic nie ma
Monitoruje czy coś jest, czy też nie od 12.00…
Chyba zrobię sobie przerwę
rlk120
(Rlk120)
21 Kwiecień 2008 15:06
Ja tam podchodzę bez stresu.
Myślę, że nie powinno być tak źle
eryks303
(eryks303)
21 Kwiecień 2008 15:09
Jutro ok. 7 rano coś będzie więcej (zawsze tak było). Powiedzenie na dzis " W drukarniach pracują ludzie, którzy maja dzieci a te z kolei internet i przyjaciół"
pozdro
(pozdro)
21 Kwiecień 2008 15:13
Oby nie było niczego innego poza rozprawką, listem czy charakterystyką. Bo jak dadzą np reportaż to leże…kiedyś rozprawka była koszmarem, dzisiaj niektórzy się modlą żeby była na egzaminach ;d
sebool12
(sebool12)
21 Kwiecień 2008 15:17
Może zna ktoś z was strone gdzie są napisane rzeczy, które warto sobie przypomnieć na test humanistyczny ?? Np. Opis przeżyć - jak jest zbudowany, słownictwo itd.
Polecam to:
http://www.bryk.pl/jak_pisa%C4%87/
@eryks303 : skąd taka pewność?
Gdzie to mam szukać?
alex1234
(Natkap14)
21 Kwiecień 2008 15:26
Ja mam ( podobno ) test na rok 2008, ale nie mam hasła
do rozpakowania.
Dla waszego dobra nie będę go wrzucał.
k-9
(k-9)
21 Kwiecień 2008 16:12
ehhhhhhh dosłownie zostało kilka godzin do tego egzaminu… bardziej się boje humana niż matematyczno-przyrodniczego…
Modlę się tylko aby nie było rozprawki…
Mam nadzieję, że nie będzie ogólnego tematu tego testu pt" II Wojna Światowa" ani nić innego związane z historią…
Było by Super gdyby w dłuższej formie pisemnej była charakterystyka postaci… To chyba powinien już każdy napisać
Jutro będę sierdzić na forum od rana… czekając na rodzaj tej dłuższej formy wypowiedzi!
Mam nadzieje że ktoś poinformuje! bo ta ostatnia forma wypowiedzi jest najważniejsza bo zanią można zdobyć najwięcej punktów…
Jakby ktoś wiedział na 100% co będzie to nie napisze!
eryks303
(eryks303)
21 Kwiecień 2008 16:14
system
(system)
21 Kwiecień 2008 17:17
Jak widać rok temu wyciek i nie wykluczone że w tym roku też będzie…
P.S. W milionerach też podobno pytania są dobrze zabezpieczone a jednak wyciek był w pytaniu za 1 mln
@goodprogram : oczywiście, teraz naiwnych będziesz szukał
wacek2005
(Wacek2005)
21 Kwiecień 2008 17:38
jak wiecie jakie bedzie wypracowanie na humanistycznym to piszcie na e-maila wacek2005@autograf.pl PROSZE
steemm
(steemm)
21 Kwiecień 2008 17:40
hmmmm macie tu przeciek na część mat-biol
Hiperpłaszczyzna rozpięta na ewaluowanej przestrzeni bazowej 25-wymiarowej posiada 17 ekstremów lokalnych. Niech k będzie dowolnym ciałem i zgodna z waluacją dyskretną dla hipotezy Jakobianowej. Domkniecie całkowite pierścienia izomorficznego definiuje wskaźniki sumacyjne wyznaczone przez transponowaną macierz odwrótną wspólczynników, gdzie kolejne wyrazy są wsólczynnikami rozwinięcia wielomianu (3/4*x-4*e5*i)16 Zadanie #2 Opisz jaki wpływ mają deszcze monsunowe w Azji Mniejszej na dorożkarstwo w południowej Francji. Zadanie #5 Przeanalizuj wpływ faz księżyca na procentowy udział produkcji kolumbijskiej kokainy na rynku światowym. Udowodnij “Badania pokazują, że dinozaury były współczesne ludziom.” - na podstawie słów Macieja Giertycha i znajomości teorii ewolucji udowodnij słuszność tezy “Roman Giertych brakującym ogniwem” i coś z fizyki Zadanie 1 Napięcie skuteczne pomiędzy powiekami śpiącej królewny jest równe U. Królewna śpi już n lat wydając k oddechów na minutę. W pewnej chwili t, w nieskończenie małym przedziale czasu dt, wpada przez okno wiązka monochromatycznego światła wywierająca ciśnienie p na powieki królewny. Jakie przyrządy optyczne powinny ustawić krasnoludki na drodze promienia, by obudzić królewnę, jeżeli po l sekundach młody, uziemiony książę o potencjale V, zaczyna wirować wokół jej łoża, składając na jej ustach o napięciu powierzchniowym s, x pocałunków o mocy P każdy? Klamra w pasie księcia to złącze p-n. Zadanie 2 Doskonale czerwony Kapturek idąc lasem spotyka wilka. W koszyczku Kapturek ma n+1 protonów i n neutronów. Zderzają się doskonale sprężyście i zbliżają do domku babci po quasi sinusoidzie z pulsacją kątową w. Jeżeli domek babci jest bombardowany bozonami z dwururki gajowego, uzasadnić, dlaczego oczy babci powiększyły się k-krotnie. UWAGA: w chwili k-tego wystrzału wilk zróżniczkował las po czasie. Wilk jest nierozciągliwy i przesunięty w fazie o pi/2 względem gajowego. Oblicz impedancję układu wilk - czerwony kapturek - dwururka. Zadanie 3 Z dna szklanki ze spriteem odrywają się co dt bąbelki o napięciu powierzchniowym s. Po czasie t pierwszy bąbelek przebył drogę S poruszając się po sinusoidzie. Całkowita praca wykonana przez bąbelki spritea w danym czasie t wynosi W. Oblicz skok linii śrubowej n+2-ego bąbelka, jeżeli wiadomo, że po czasie, gdy k-ty bąbelek był w 1/8 drogi, szklanka została oświetlona skolimowaną wiązką światła. Przewidzieć zmiany w ruchu n+2-ego bąbelka, jeżeli po dojściu jego poprzednika do powierzchni szklanka zacznie wirować z prędkością kątową w. Zadanie 4 Zła królowa, stojąc przed lustrem, poczynając od chwili t=0 wypowiada w ciągu t sekund formułę “Lustereczko, powiedz przecie, najpiękniejszy kto na świecie?”. Co stanie się w chwili 2t, gdy przez okno padnie na lustro strumień neutronów termicznych? Odpowiedź podaj dla trzech przypadków: a) lustro jest wklęsłą soczewką o aberracji sferycznej A, posrebrzaną od tyłu w k%, b) lustro jest zwierciadłem elektrostatycznym, c) zła królowa ma zeza. W przypadku c) powiedz, jaką rolę odgrywa fakt, że we wzorze na akomodację siatkówki oka złej królowej występuje stała kappa
i coś na część humanistyczną
tak na pewno pytania takie się pojawią