Witam, jestem posiadaczem telefonu Huawei P9. Dziś postanowiłem zrobić kopię zapasową i reset telefonu. By to zrobić zalecono mi usunąć konto google, a następnie zrobić reset. Po włączeniu telefonu konto google żąda podania konta i hasła jakie było wpisywane wcześniej, mimo wielu prób wpisania prawidłowego hasła i konta i też prób zmiany hasła ciągle wyskakuje szybki komunikat po angielsku i wszystko wraca do punktu wyjścia. Czy ktoś ma pomysł na odblokowanie urządzenia?
Miałem podobny problem, lecz z jakąś Motorolą, chyba G2. Trzeba było podać dane użytkownika, który pierwszy robił logowanie. A później ustawić swoje konto.
a dokładnie? Bo ja wpisuje nazwę, hasło i google mnie wraca znów do tego samego momentu.
Na moim przykładnie- musiałem podać e-mail i hasło mego kuzyna córki- pierwszego użytkownika telefonu aby dostać się do menu głównego, następnie mogłem założyć swoje konto, a poprzednie usunąć.
Mi nie działą bo wpisywałem pierwsze hasło, mimo wszystko nie działa.
Wpisz na YouTube " remove google frp lock " i postępuj zgodnie ze wskazówkami.
już widziałem kilka ale niestety w moim nie mogę zrobić taj samo bo brakuje mi funcji, jakbym miał blokadę już
Wpisz na YouTube " frp unlock "
Już przestudiowałem kilka filmów, niestety ani przycisk udostępnienia ani wpisywanie tego kodu w wybieraniu numeru nie działa bo mogę jedynie wybrać 112…
Karta SIM w telefonie ? Łączy się z WiFi ?
karta sim w środku, wifi połączone bo inaczej nie mogę przejść dalej
Pewnie załatali w jakieś aktualizacji wybieranie numeur serwisowego / dowolnego numeru.
W sumie to i nawet bootloadera raczej nie odblokujesz i nie sflashujesz np. https://forum.xda-developers.com/p9/development/huawei-p9-eva-l09-eva-l19-eva-l29-tool-t3591358 (utrata gwarancji)
a stare dane nie mają prawa działać skoro konto usunąłeś support.google.com/accounts/answer/32046?hl=pl
Dostałem info od konsultanta Huawei że muszę usunąć konto przed resetem inaczej zarząda od mnie ponownego zalogowania się i w sumie nawet po usunięciu żąda, ogólnie konto google istnieje bo je przywróciłem na laptopie,
google poradziło mi poczekać do 24 godz, jesli nie pomoe zostaje serwis
Spróbuj się zalogować na konto google na komputerze i zdalnie usunąć z menadżera urządzeń swój telefon
A jak dokładnie to wykonać?
Chodzi o opcję wykasowania danych z telefonu?
Nie. Usunięcie danych / powiązania konta.