Nie próbuje kręcić, już zaoferował, że mam odesłać kartę i oni ją sprawdzą. Jest to firma. Mają podan 700 pozytywnych opinii na Allegro.
Żądaj zwrotu pieniędzy. Oni owszem kartę mogą sprawdzić, odeślą Ci z informacją, że wszystko jest ok a bubel dalej będzie.
Według opinii firma jest uczciwa.
- Czym podłączasz tą kartę do monitora, kable VGA są podatne na zakłócenia.
- Dlaczego wyłączasz synchronizację (vsync), sekcje zasilania wielu kart dostają wtedy pierdolca, cewki piszczą (nawet w wielu nowych prosto ze sklepu).
Masz racje, VGA jest podatne na zakłócenia, ale to rwanie występuje tylko POD OBCIĄŻENIEM, gdy karta boostuje zegary powyżej określonej liczby, lub po prostu pobiera więcej prądu.
Synchronizacja pionowa nie wiele daje, też to występuje, ale o mniejszym natężeniu, gdyż karta może sobie w pewnym stopniu odpocząć bo ma ustawiony limit.
To podłącz złączem cyfrowym np. dvi, hdmi lub displayportem i problem prawdopodobnie się rozwiąże.
Przynajmniej z jakością obrazu.
Ewentualnie reklamuj kartę i niech wymienią na inny egzemplarz.
Nie mam problemów z jakością obrazów, a rwanie występuje tylko, gdy karta boostuje zegary i na to raczej nie ma wpływu monitor ani kabel.
A mam jeszcze takie jedno pytanie, ta karta to Zotac GTX 970 Dual Fan i w stresie, nie podkręcana łapie nawet 86 stopni, to normalne?
Dobra, problem z ekranem rozwiązany, przejściówka DVI-I na VGA była uszkodzona, teraz używam adaptera HDMI-VGA i nic takiego nie ma, są tylko te dźwięki z głośnikow, ale to raczej normalne przy braku uziemienia. Czemu, gdy karta była obciążona to tylko występowało, gdy było więcej fps na ekranie? Przejściówka nie wyrabiała?
- Czy to faktycznie są dźwięki z głośników, może jednak pochodzą z samej karty?
- Jak wspominałem wcześniej obciążona sekcja zasilania może powodować zakłócenia, a karta dźwiękowa, czy nawet przewód audio może je wyłapać.
Raczej nie, wspominałem o tym, gdy odłączyłem kabel MINI JACK od płyty i przyłożyłem go do metalowej części obudowy to z głośników szły te same dźwięki. Mimo, że nie były podłączone do płyty głównej.
Sugerujesz, że jestem głuchy, czy o coś innego Ci chodziło, oczywiście, że z głośników idą piski.
Sugeruję że sama karta też często piszczy, bardzo częsty problem w kartach.
Lekko piszczy podczas obciążenia, ale nie przeszkadza mi to zbytnio.
Cewki na karcie graficznej pewnie piszczą. Ale skoro wiesz, że piszczenie wydobywa się z głośników, nie wiem.
Czego nie wiesz? Cewki piszą i w głośnikach też piszczy. Z głośników piszczy, gdy karta jest obciążona.
Nie wiem skąd te piszczenie. Może uszkodzony masz kabel od głośników, bądź samą końcówkę?
Nie, po prostu na obudowie jest ładunek elektryczny przez brak uziemienia i są to zakłócenia z sieci elektrycznej. Przynajmniej tak mi się wydaje, @Astor444 mógłbyś też dodać swój grosz do tego? Bardzo bym prosił.
Ok. Wspomniałeś wcześniej o jakiejś macie. Sprawdzałeś to?
Jeszcze nie, przymierzam się do wymiany instalacji elektrycznej na przewody dwużyłowe i zrobienie uziemienia.
No to może wstrzymaj się z diagnozą karty graficznej na czas wymiany instalacji elektrycznej.