Powinni zostać w domu i zadzwonić do swoich dzieci, wnuków aby im pomogli anie nieodpowiedzenie iść do dużych sklepów, aptek i banków.
Stają w kolejce i na siebie kaszlą, żeby nie chodzić w dużej grupie po sklepie i na siebie kaszleć - logika
Ja dzisiaj byłem w Biedronce 2/3 składu klientów stanowił ten przedział wiekowy, przy 2 otwartych,(koło siebie bo po kij rozdzielić pustą?) kasach ok 10 osób. Odstęp z 50 cm.
Spodziewałem się tego i 1 raz ubrałem maskę.
Masz nas za durniów nie znających demotow?
Do tego trzeba dodać kolejnych nieodpowiedzialnych . Szkoły zostały zamknięte a dzieciaki zamiast siedzieć w domu biegają po klatce schodowej.
Nagle się okazuje, że siedzenie w domu na dupsku przed komputerem ma jednak swoje dobre strony.
Siedziałem w domu na dupska zanim to było modne
Mam pytanie. Skoro nakłaniają do używania płatności bezgotówkowej to czemu nie nakłania się do dezynfekcji terminali do kart po każdym wprowadzeniu przez kogoś numeru PIN?
Bo myślą, że to maksymalnie twoja 4 płatność do 49,98 PLN lub masz platynową kartę kredytową bez PIN-u?
Płatności zbliżeniowe to też NFC, które nie mają limitów i wymogu wklepywania pinu
Of kors, że mają…
Serio? Z rok nie płaciłem ale wydaje mi się, że dalej terminal też chce PIN-u.
No to nie zdarzyło mi się dobić do takiego limitu, ale po RTV/AGD nie chodzę do elektromarketów
Może masz na myśli limit karty płatniczej, jaki sobie sam ustalasz w banku?
Przegapiłeś “zmiany polityki bezpieczeństwa”, kilka miechów temu potrafią co 3-4 zakupu żądać PIN. Ojciec prawie zrezygnował z karty, jak 5 zł za chleb w Biedronce musiał potwierdzać:P
A ty nie czytasz całego wątku:
co 5 wymaga pinu niezależnie od kwoty, nie wiem czy limit resetuje wysoka transakcja - raczej tak (zazwyczaj co 3 mam na powyżej 50 zł i niskich PIN mi nie łapie)?
Sam sobie odpowiedziałeś. Co tu dodać.
Z tego co słyszę w ostatnich godzinach Wielka Brytania dołącza do krajów aktywnie zwalczających koronawirusa. Premier Boris Johnson zalecił, aby Brytyjczycy pracowali z domów, nie chodzili do barów i pubów oraz unikali zbędnych kontaktów społecznych.