Stosujesz zdecydowanie za duże “odstępy” pomiędzy “wierszami”, aby skutecznie, intelektualnie z tym “czytaniem” nadążyć…
Populistyczne spłycenie…zdecydowanie nie każdy…ale “dobreprogramy sp. z o.o”, z definicji musi, w taki czy inny sposób…
Stosujesz zdecydowanie za duże “odstępy” pomiędzy “wierszami”, aby skutecznie, intelektualnie z tym “czytaniem” nadążyć…
Populistyczne spłycenie…zdecydowanie nie każdy…ale “dobreprogramy sp. z o.o”, z definicji musi, w taki czy inny sposób…
Darmowi userzy cieszą się, a jakże, gdy napędzają tryby biznesu
Swoją drogą, gdybyście zliczali kto i ile razy kliknął w reklamy na DP, to pewnie nie wyszedłbym na wroga reklam. Też bywam ciekawy, ale czasami żałuję…
Czyli, że niby właściciele dokładają do tego interesu i dzięki ich wspaniałomyślności możemy mieć to wszystko za parę reklam? No proszę, jak to się człowiek może pomylić xD
To nie jest populistyczne spłycenie, ale teraz sobie odpowiedz czy firma która ma za dużo wydatków nie powinna zrobić cięć kosztów przecież oni czasami za dużo wydają przecież takich imprez jak organizuje DP to by się nie powstydził nasz rząd.
Powiem tak, że to strona technologiczna mnie interesują inne tematy pisarskie. Widzę, że tu ludzi piszą na ilość zawsze mi się wydawało że się pisze na jakość.
Chyba nie myślisz, że firma od siebie dokładają coś do tej imprezy? Jakby nie sponsorzy, to o imprezie mógłbyś zapomnieć… nie ma sponsorów, nie ma imprezy.
Odniesienie się do powyższego, już mnie zdecydowanie “przerasta”…konieczna wydaje się “konsultacja z lekarzem, lub farmaceutą” …doraźnie “nie karmić”…
I dalej Ci się tak niestety, tylko “wydaje”…
Czyli przyznajesz, że tu się pisze byle co a chodzi tylko o ilość. Masz rację Madafaker pewnych rzeczy nie zrozumiesz uczestniku Hot Zlotu.
Hej,
Pewnie nie, ale reklamy to tylko jedno ze źródeł pokrywania kosztów działalności.
Wszystko zależy od spojrzenia i od tego, czego oczekujesz. Przecież z portalem jest jak z gazetą - wybierasz to, co Cię interesuje. Nie czytasz od deski do deski.
Dokładnie tak!
Widocznie niektórym żal ściska tylną część ciała z powodu braku tego dopisku. Ale jest na to rozwiązanie…
Pozdrawiam,
Dimatheus
A czy zaraz musi coś kogoś na dole uwierać. Osoby nie będące na HZ mają trochę inny pogląd, bo jak by to napisać nie są tak “związane” z redakcją, wiec mają większą swobodę wypowiedzi. Ci co już do kółka różańcowego należą, często boją się, że jak powiedzą coś przeciw, to z kółka wylecą.
Hej,
To zupełnie nie w ten sposób działa. By to miało jakiś sens krytyka musi być konstruktywna. I osoby, które na zlotach się pojawiały doskonale o tym wiedziały, jak często Redakcja “dostawała po głowie” od użytkowników za swoje pomysły i działania.
Może faktycznie za mocno to odebrałem.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Ja po prostu nie wierzę w to co czytam. Portal ma dawać treści, opracowywane przez redaktorów, którzy poświęcają na to czas, pieniądze i sprzęt za darmo, bo tak i już? Opłacenie serwerów kosztuje, współpraca ze sponsorami to też pewnego rodzaju kolejne inwestycje, zloty, konkursy, gadżety. To nie jest za darmo. To już nie hobby, a praca i po prostu nie potrafię się nadziwić temu jak niektórych uwierają niewielkie ilości reklam na portalu, które nic nie kosztują użytkowników. Na wielu portalach, które nie przeginają z reklamami mam powyłączane blokery - tylko usługi społecznościowe blokuję i jakoś żyję, a strona zarabia. Blokowanie reklam to już nie jest potrzeba dla niektórych. To już wygodnictwo, ale jakby poprosić o płacenie abonamentu zamiast reklam to już tylu chętnych nie ma.
Mylisz się i to bardzo. Ja piszę o wielu rzeczach, które mnie się nie podobają, mówię co myślę i jakoś z tego “kółka” nie wyleciałem.
Trochę nie zrozumiałeś mojego komentarza. Bardziej chodzi o fakt, iż osoby w jakiś sposób wyróżnione przez redakcję (konkurs, itp.) stają mimowolnie w jej obronie. Taka technikę wyuzdania datków stosowała sekta, która bardziej woli nazywać się ruchem, Hare Kryszna. Wciskali ludziom na lotniskach kwiatki, po czym podstawiali puszeczkę na datki. Mało kto odmówił wrzucenia miedziaka, w końcu przed chwilą Ci mili ludzie dali mi kwiatka… i to za darmo. Przykładem tego jest choćby jubileuszowy konkurs, który w sumie z konkursem miał niewiele wspólnego. Byłeś jednym z niewielu, którzy zabrali głos w sprawie i mieli przeciwne zdanie do zdania redakcji. Reszta zgarnęła nagrody. Zamiatając pod dywan, problem moralnego wyboru pewnych laureatów.
Sorry, ale akurat się w tym temacie z Tobą nie zgadzam. Podczas jubileuszowego konkursu wyraziłem swoje zdanie na temat sposobu wyboru laureatów. Za jednen z redaktorów zarzucił mi roszczeniową postawę. W konkursie nie brałem udziału, a jedynie wyraziłem swoją dezaprobatę dla takiej formy, która z góry wyróżnia pewne osoby. Żeby nie było redakcja także nie potrafiła w tedy konstruktywnie wytłumaczyć jakie były kryteria, bo raz pisano o łapkach w gorę, raz o osobistych preferencjach.
Żeby nie było, w konkursach nie biorę udziału.
Nie wiem jak inni, ale ja też dostałem różne nagrody i za moderowanie forum, i za bloga, i na zlotach.
Generalnie nagrody dostaje się za jakieś osiągnięcie, a nie za bycie na forum.
Skoro dostałem nagrodę za jakieś osiągnięcie lub w podziękowaniu (wygrana w konkursie, za wpisy na blogu, za poradniki na forum, blogu za moderke), to dlaczego nie mogę mieć odmiennego zdania? Przecież nie dostałem ich za nic nierobienie. Na zloty też mnie zapraszano za aktywność. Mówię swoje, a jesli redakcja wyrzuci mnie “kółka”, no cóż mówi się trudno. Wolę szczerość, a nie lubienie mnie za to, że komuś przytakuję i poklepuję po plecach.
W jubileuszowym konkursie nie brałem udziału, bo nie ma sensu uczestniczyć w tych konkursach. Lista wygranych i tak jest zawsze taka sama, jakby była ustalona z góry czy to konkurs na najlepsze hasło, czy na punkty.
Nie trzeba konkursów, aby redakcja olała zgłoszenia, a diabli nadali discourse.
Było trochę propozycji na zapytanie redakcji. Potem przylazla propozycja odgórna i pod przewodem\wywodem redakcyjnym - zostało udowodnione redakcji, że to najlepsze, lekkie nawet.
Ludzie proponowali, a zrobiono z nich śmiech.
Chyba kolejny raz ktoś się zagalopował z redakcji z reklamą była afera z asystentem pobierania nikt się nie nauczył teraz wyszła reklama Opery znowu przeszkadzajka. Niech ktoś ludzi się zapyta (ankieta-wątek) jakie chcą reklamy i gdzie reklama powinna być umieszczona. Bo znowu coś podobnego będzie się działo. https://www.vinted.pl/forum/ploteczki-na-dowolne-tematy/internet-programy-gry-aplikacje/924682-wazne-nie-pobierajcie-niczego-przez-dobreprogramypl
Asystent to jest i był problem, ale kolejny raz się potwierdza, że ludzie czytać nie umieją, a potem do wszystkich żale, że są problemy. Coś jak z braniem pożyczek, gdzie umów nikomu się nie chce czytać. Są alternatywne linki przy każdym programie, bez asystenta, ale najwidoczniej nie każdy potrafi poświęcić chwili na ogarnięcie. Na innych witrynach występuje to w postaci checkboxa i ludzie tez narzekają “bo nie widzieli”.
Linki bezpośrednie i wyłączenie asystenta zalogowanym są wynikiem wzburzenia społeczności, a nie dobrej woli zarządu. Poza tym czytanie w przypadku asystenta na niewiele się zdaje, bo samo uruchomienie tego programu wrzuca do rejestru systemowego swoje wpisy. Ja przynajmniej nigdzie nie widziałem informacji o takim działaniu asystenta, ale może też nie umiem czytać, lub coś się ostatnio zmieniło - nie interesowałem się tym od jakiegoś czasu.