Na tej stroni dzisiaj i to nie pierwszy raz miałem reklamę w guście “wygrałeś iphone” także przykład słaby.
Dziwne, że nikt nie ma takich reklam, tylko ty moderator Dobrych Programów. Polecam przeskanuj sobie komputer programem RogueKiller albo swoim antywirusem bo z tego, co widzę w twojej przeglądarce jest świństwo pop-up Consumer-responses.### a najlepiej podaj logi, aby ktoś ci mógł komputer oczyścić.
PS Link został zmieniony, żeby kogoś nie kusiło klikać.
Dodaj filtry z certificate it polish filters. Tam jakiś odpowiada za blokowanie tego baneru.
Na bazarku czy Opery (ta znów się wybija, taka zabawa w kotka i myszkę i nawet zagraniczniaki już wymiękają z blokowaniem tego jak za mocno wycieka).
I dlatego warto sięgnąć po takie przydatne narzędzia, jak adblockery. xD
To jeszcze dobrze, że takie coś reklamują, bo mogli reklamować Viagrę lub chińskie substytuty, ale jak to się mówi wszystko jeszcze przed nimi.
Bo to strasznie inwazyjna reklama jest …
Po prostu jest już nudna. Wchodzisz na DP i non stop widzisz Avast/Opera.
Normalnie, jak Ja wam 'zazdroszczę", tych “przygód” oraz “kolorytu” reklamowego…
A u mnie nic, tylko zawsze samotny, subtelny, malutki napisik, szaro na białym “reklama”…nawet z zaskoczenia, gdzieś z boku, też żadna “treść”, nigdy nie chce wyskoczyć.
Gdyby nie takie tematy, żyłbym w nieświadomości, co na DP jest reklamowane…ech, jaka “szkoda”…
Są alternatywne linki przy każdym programie, bez asystenta, ale najwidoczniej nie każdy potrafi poświęcić chwili na ogarnięcie.
Kiedy był największy bulwers o asystenta to przyciski z alternatywnymi linkami były szare. Dosłownie, wybrano taką kolorystykę na stronie, żeby tego przycisku nie widzieć.
Nie to, żeby mi to przeszkadzało, ale chcąc pobrać przeglądarkę, np. SlimJet, mamy przycisk pobrania… Opery.
Łał i to w przypadku każdej przeglądarki !!
Chyba najbardziej debilnie umiejscowiona reklama. Przez ten popyt na reklamę Opery na portalu, przeszedłem na Chroma.
Musieli nieźle zapłacić. Widać jakie teraz są priorytety dla włodarzy DP.
Przepraszam. @tomekb czemu nie ma takiego bannerka reklamowego j.w przy skrócie do pobrania przeglądarki Opera ?
Dlaczego nie ma czerwonego bannera na karcie Opery? Bo nie ma takiej potrzeby.
To jest reklama przeglądarki Opera, którą pilotuje @Krogulec. Eksperymentujemy z różnymi formami zwrócenia uwagi użytkowników innych przeglądarek na Operę. Próbujemy różnych metod, mierzymy skuteczność. Teraz testujemy kampanię natywną informującą o możliwości pobrania przeglądarki Opera na kartach z opisami innych przeglądarek.
Nie bardzo rozumiem, co jest w tym złego. Kiedyś promowaliśmy w bardzo podobny sposób Google Chrome w ramach kampanii dla Google. To są zwykłe zlecenia reklamowe, które nie są inwazyjne dla użytkowników. Z Operą współpracujemy od dawna, była wielokrotnie partnerem zlotów, wiele osób w redakcji bardzo lubi tą przeglądarkę i kombinujemy, jak im pomóc dotrzeć do szerszego grona użytkowników. Dzięki temu zarabiamy pieniądze, a przy okazji promujemy naszym zdaniem naprawdę fajny produkt.
Jeśli tak, to tylko się cieszyć. Zdecydowanie wolę takie reklamy, niż to co serwują inne strony (czy niesławnego asystenta DP).
Jeszcze słowo dotyczące adblocków - nie wiem czy wiecie, ale korzystając z nich szkodzicie nam dużo bardziej, niż pozbawiając nas przychodów z reklam.
Adblocki między innymi blokują pomiar zasięgu naszych treści. Powodują, że np. news który w rzeczywistości dociera do 20-30 tys użytkowników, przez adblocki w systemach raportujących wygląda, jakby dotarł tylko do 10 tys. Na takie dane patrzą nie tylko reklamodawcy, ale pracownicy PR u różnych naszych partnerów. Wpływa to na ich postrzeganie naszego serwisu, co z kolei przekłada się na zaproszenia redakcji na różne konferencje, wydarzenia, dostęp do premierowego sprzętu. Ponieważ dużo większy procent naszych użytkowników korzysta z adblocków, niż w przypadku serwisów konkurencyjnych, podważa to naszą pozycję na rynku.
Naprawdę bardzo zachęcamy do odblokowania naszej strony w swoich adblockach, nie emitujemy inwazyjnych reklam, duże reklamy emitujemy sporadycznie… Może wyłączcie adblocka choćby po to, żeby zobaczyć jak to wygląda i porównajcie to co robimy z innymi serwisami o podobnej wielkości do nas.
Tak kwoli całej sprawy, to mnie tylko denerwują następujące strony/domeny. Są to gemius, adocean z redcdn i “ad” serwerami TVN, jakieś wygrałeś iphone/coś inne, czy usuń wirusa/zaktualizuj wtyczkę. To tępie najbardziej. A ta opera, hmmm… Może i lekka…