Śmieszne wypowiedzi na różnych forach ;)

hevet , No co się czepiasz? Przecież jest “magikiem” a bez magicznych umiejętności nie jest możliwe napisać post w taki sposób :stuck_out_tongue:

PS. Tak to jest gdy dzieci więcej piszą na klawiaturze niż w zeszycie, o czytaniu lektur nie mówiąc…

Danie główne : Przypiekana karta graficzna.

problem-rozdzielczoscia-chyba-t421750.html#p2689503

Nie wiem tylko ,czy to śmieszne ,czy tragiczne ,na pewno - 100% skuteczne (w dobiciu karty) :lol:

Łukash , Wiesz co mnie dobiło w tym co zacytowałeś? Pierwszy filmik, 0:45 - materiały użyte do wyczyszczenia karty graficznej, wacik, jak wacik, ale to drugie… :o :smiley: :smiley:

Cedar , fantazja spryciarzy.pl jest po prostu nie do pojęcia ,dla zwykłego zjadacza chleba :smiley:

Ogólnie to co chce naprawić w ten sposób czyli połączenia BGA idzie w dobrą stronę, jednak warunki i sposób w jaki to przeprowadza pozostawia wiele do życzenia. Wpisz w Google/YouTube " naprawa BGA" to na części filmów będzie pokazane jak taka naprawa powinna przebiegać (usterka często spotykana w którejś serii Xbox i laptopów HP)

Cedar ,

Dokładnie :slight_smile:

Wiem o czym piszesz

co do XBOX 360 ,to widziałem metodę “na kocyk” albo opalarka , E74 :slight_smile:

Kiepskie luty czy coś w ten deseń ,grzanie może doprowadzić do rozwarstwienia płyty głównej a wtedy to po zabawie .

Wszystko to spowodowane przez “ekologię” i bezołowiowe luty BGA, które to luty są bardzo mało trwałe w urządzeniach pracujących w wyższych temperaturach.

Z tego co się orientuje to np M$ jak na ironie ,bardzo ,ale to bardzo dużo pieniędzy stracił chcąc oszczędzić ,stosując te luty w pierwszych XBoxach360 .O wymiarze ekologicznym tego rozwiązania nie wiedziałem ,lecz ponoć są również tańsze . I w taki to sposób dosyć spora ilość X360 trafia/ła na reklamacje ,a różnica w kosztach co do lepszych ,to ponoć kilka centów.

Prawo od kilku lat nie zezwala na stosowanie lutów ołowiowych, wolno tylko tam, gdzie technologia nie ma możliwości tego zamiany. Niektóre chipy stosowane w Xbox i głównie chipy graficzne w HP były źle zaprojektowane co powodowało szybkie przegrzewanie i degradację lutów bezołowiowych, którymi te chipy były przylutowane do płytek. Zwykły lut ołowiowy prawie na pewno by to zniósł bez problemu.

Poczytaj o dyrektywie RoHS http://pl.wikipedia.org/wiki/RoHS

PS. włącz w końcu to PW :wink:

Aha ,ta dyrektywa faktycznie sporo tłumaczy .To już teraz wiem czemu mój XBox360 zaliczył zgon (E74) .Wszystko dzięki UE i RoHS :slight_smile:

PW - Wł.

No to trzeba było go do piekarnika wrzucić na 10 minut :wink:

Cedar , :smiley:

Kto wie ,może jakbym założył wątek na forum, to x360 wylądował by na brytfannie :wink:

mam save do gothic 2 noc kruka jestem w drugim rożdziale w gurniczej dolinie jestem magiem ognia trzeba zebrać tylko odpowiedzi ile rudy jes w każdyh z kopalń jest słaby poniewarz nie gram na kodah we wszyskim jest żelony miejsce zapisani korinis w świątyni watrasa

P.S. To się nazywa być pochłoniętym grą. Pozdrawiam :wink:

:smiley:

Zdesperowany pirat nie umiejący nawet po polsku pisać (wątek z forum DP w dziale “Oprogramowanie ‹ Sprzedam”)

Zamiast biosu zostało wgrane zdjęcie kota, nie wiem jakim cudem to już sprawa dla archiwum x.

Eeej a macie zgodę autorów, co do publikowanych tekstów?

Myślę że z niepodawaniem nicków chodzi o to, żeby nie “zniesławiać” tych osób - taka zasada przyjęta jest chociażby na SatKurierze. Ale zgodzę się, że jest to niezgodne z prawem autorskim.

Niezgodne z prawem autorskim jest właśnie nie podawanie nicka osoby przy cytacie. Ale wątpię by ktoś się o to obraził w tym temacie ;]