Sprawdziłem u siebie i jest OK
Strona główna
Witaj
Blokujesz ile wlazło i pokazujesz stronkę forum
Też CPU mam zero, a pamięć 260MB RAM.
Dlatego nie mam tego problemu
U mnie na laptopie procek i3 , RAM 4,System win.8,1 64bit
Mam taki procesor na handel! Mały przebieg, nie bity, nie kręcony, płaczę gdy sprzedaję
ps.
Dobrze DP na nim śmigają!
No właśnie w tym rzecz, że nie powinna. chodzi tu raczej o jakieś ustawienia czy działanie przeglądarek, ale to też nie to, bo na tych samych przeglądarkach u różnych osób dzieje się co innego.
Kupi chyba tylko desperat lub technologiczny ignorant. Sam swoją platformę chyba na ścianie w ramce powieszę.
Nie psuj mi rynku!
“Zablokujmy skrypty Google i nasze życie nabierze sensu.”
Pany! Pany! Nie kupujta tego EfIks osiemtysięcy czysta dwajścia! On się ostro grzeja, ledwo tyka i3 7100! no chyba, że cyntralne wam odcięli boście nie płacili tym złodziejom! Cryzis idzie w FullHaDe, ale co to za FullHaDe jak wtedy się nogi poco!
Problem, może leżeć po stronie sterowników, bądź złej alokacji plików w systemie, przez co sam system może nie wiedzieć o obecnej mocy obliczeniowej i kierować pliki zupełnie tam, gdzie nie powinien. Może być też tak, że procek ma suchy grzybek
Dla jednego wada, dla innego zaleta i oszczędności. Ja na ten przykład 3 lata oszczędzam na kupnie nowych skarpet, bo mojego efiksa na boksowym radiatorze trzymam
Dziś trzeba szanować, to co się ma bez względu ile to miało by kosztować, ale nie którzy uważają inaczej i przez to roją się problemy.
Szalony. Jakbym miał trzymać na boksowym to chyba bym się pochlastał. Po pierwszym uruchomieniu kompa z FX zamówiłem niemal od razu Grandisa… Lekkie OC miałem w planach.
Na jaki kolwiek OC trzeba mieć przygotowany schemat zasilania i możliwości temp. podzespołu plus (najbezpieczniej) mieć chłodzenie wodne(wydajne).
Cichy nie jest, ale szum i stukot zawsze mnie uspokajał. Zawsze dobrze spałem w podróży koleją, a tutaj? Tutaj jest to zmaksymalizowane! Jest jeszcze lepiej. Po włączeniu kompa czujesz się jakbyś leżał na szynie podczas wjeżdżania parowego pociągu na stację kolejową! Bajka, magia! Polecam
ps.
Coś czuję, że sprzedam go na allegro
Nie interesują mnie Wasze propozycje procków i kto jakiego starocia ma na strychu.
Możemy skupić się na znalezieniu przyczyn faktu, że DP żrą czasami sporą ilość CPU ?
Nie możemy, bo to jest akurat problem nierozwiązywalny… Sprawdziłeś już kiedy temat został założony?
Warunki, w których trzymasz pokład, też ma wpływ na temp. podzespołów, nigdy nie ustawiaj lewej strony obudowy w taki sposób, by zasłaniało to cyrkulację powietrza w niej.
Wut? Ja miałem zamiar robić OC z delikatnym podniesieniem napięć, a nie bić rekordy. W pewnym momencie Dalsze OC jest nieopłacalne patrząc ile stopni idzie w górę z każdym kolejnym megahercem. Pół klatki na 100 Mhz raczej nie jest warte chłodzenia wodnego… A o płytę z porządną sekcją zasilania zadbałem od razu. Chip 990FX był tu obowiązkowy. Dlatego moja płyta wygląda tak:
@anon72825314 ale o tym już była mowa i to jest problem nie do powtórzenia, bo problem występuje sporadycznie. Potrzeba zrobić potężny reserch, a to wymaga czasu. Niby komentarze, ale na głównej nie masz komentarzy, potem są skrypty Google, ale to też nie u każdego. Miałem teorię, że częściowe wycinanie skryptów rozwala działanie jakiegoś innego, ale to też nie to, bo nie potrafi nikt tego powtórzyć. Ja mam wsio odblokowane na DP poza paroma szpiegami z pomocą Ghostery - cisza.
Teraz tak, polecam od zainstalowania innego systemu i zobaczenia wyników pracy jeszcze raz , poradzić na problem z instalowaniem sterowników mogę, o ile będziesz w stanie podołać się temu eksperymentowi.