To mnie natchnęło… chyba wiem jak usprawnić Enermaxa, którego kupię…
Napełnię go święconą wodą! Joł!
Threadripper ma cudowną właściwość, jeśli chodzi o pokazywanie temperatur w BIOS…
… ale nic nie powiem, żebyś i Ty dostał zawału. Tak jak ja dostałem
Chyba gdzieś mi mignęło na jakimś filmiku, koleś gały wytrzeszczył, bo były nie wiem… setki stopni? Coś w ten deseń.
Nie bądź prosiak, dziel się Ja już i tak stresu mam przez tego szrota wystarczająco, wywalić 15k w kompa to nie w kij dmuchał
Nie mam zielonego pojęcia jaka mądra głowa to wymyśliła, ale prawdziwą temperaturę należy policzyć samodzielnie… odejmując 27 stopni od tego co pokazuje BIOS.
Jak zobaczyłem 65 stopni w BIOS zaraz po złożeniu kompa, to solidnie się zmarszczyłem. Świeża pasta, świeże chłodzenie, a tu taki cyrk.
A skąd wiesz, że akurat 27? I czy to nie jest tak, że nim chłodzenie ruszy to jest skok a potem się stabilizuje?
Tak jest w pierwszej i w drugiej generacji:
https://pclab.pl/art78574-25.html
(wpisz w wyszukiwarkę “27”)
Jak jest w trzeciej? Sądząc po lekturze internetów chyba tak samo:
Czyli szaleństwa ciąg dalszy… nie tylko ręce opadają. Dobrze, że nie trzeba pochodnej z całki liczyć.
A to dziwactwo występuje w każdym przypadku czy tylko podczas kręcenia przez PBO?
To domyślne wskazanie “systemu”. Potrafi napsuć krwi
Dzięki że się podzieliłeś, zawsze to o wylew krwi do mózgu mniej… może sam zawał przetrwam
Ciągle się waham czy jednak nie wbić w Ryżego topowego zamiast Threadrippera, a za rok/dwa zmienić platformę. Skok i tak odczuję, a kupy problemów wieku niemowlęcego uniknę. Hm…
Ryzen to platforma dla graczy, streamerów, grafików. Threadripper to programiści, wirtualki, rendering. TR4 nie boi się dużej ilości RAMu
Chwilowa zmiana tematu, dość ciekawe… zważywszy że z 2012 roku:
Jakbyś gdzieś trafił tę obudowę taniej niż tu, czyli 729:
to daj znać.
159,90 EUR to cena wyjściowa. Może być ciężko.
W detalu, ale hurtownicy mają upusty.
No ja tylko detal… dwa Ryzeny nie robią ze mnie hurtownika
Chodziło mi o to, że jak taki x-kom czy brzoskwinia weźmie 1000 obudów to dostaną taniej i może od nich być relatywnie mniej, tak działa handel.
Jak się pojawią w x-komie, to możesz pożebrać o zniżkę. Ale na wiele nie licz
A właśnie! Czy taki x-kom lub morel jak mu przed nosem pomacham cpu, mobo, ramem i casem za ponad 10k to nie da odczuwalnego rabatu? To już nie klient z 5 stówkami jakby.
Morele nie chciało dać mi rabatu w grudniu zeszłego roku. Napisali, że i tak stosują najniższe ceny na rynku. A zostawiłem u nich jakieś 20k (trzeba było wydać budżet). No ale może Ciebie potraktują inaczej. Warto spróbować.
Ok, to j…ć ich… nie będę januszexował
To chyba dziś lub jutro kupię tę obudowę na dobry (fal)start.