Studzenie Threadrippera

To zależy, jaką mają marżę :wink: x-koń tez daje te rabaciki maks do ceny morele, lub innych sklepów gdzie jest najtaniej. Nikt się przed szereg nie wychyla.

Właśnie odkryłem, że na Allegro stoi wiele gotowych zestawów z TR 3 opartych o ten cooler. Ciekawe czemu nie Noctuę? Czyżby ten był lepszy?

Najprawdopodobniej dlatego, że BeQuiet można dostać taniej. Wydajność mają podobną.

Swoją drogą… gotowce z Threadripperem?

Co w tym dziwnego? Morele czy x-koń też takie składają. Tyle że morele na serii 2, a x-koń jeszcze pierwszej nie może sprzedać :joy:

Po pijaku lepiej złożę niż morele i x-kom razem wzięte.

Ale nie o to mi chodzi. TR to specjalistyczna platforma. To jak sprzedaż seryjnie wyposażonego Maybacha. Można, tylko po co?

To jest sprzęt dla specjalistów, a nie maniaków, którzy będą swojego maybacha składali sami w piwnicy, doktoryzując się przy okazji z dynamiki płynów :smiley:

Jak spotkam jakiegoś specjalistę składającego kompa przy pomocy x-morelowych wymiataczy, to gwarantuję Ci, że będę się od niego trzymał z daleka :joy:

No bo ty byś zrobił z komputera akwarium :joy:

Moje akwarium to alegoria do utraconego dzieciństwa, kiedy spędzałem wieczory nad Atari 65XE, wpatrując się w gupiki i mieczyki podczas -nastej próby wgrania “The Last Starfighter”.

A na poważnie…

… każdy ma takie akwarium na jakie zasłużył :smiley:

Ja siedziałem przy ZX Spectrum i też gupiki i mieczyki miałem, a nawet molinezje! :slight_smile:

A… i jak to było? Atarowca wal z gumowca? :stuck_out_tongue:

Chcesz, żeby Twoja matka miała syna bez zęba??? :smiley:

No to już poza pocologiem mamy stomatologa?

Widziałeś gdzieś taniej niż 669,-?

https://www.alternate.pl/Enermax/Liqtech-360-TR4-II-chłodzenie-cieczą-Procesor-Chłodzenie-wodne/html/product/1482615?event=search

Kurs Euro ok 4,45 :wink:

Pan policzy sobie w domu, doktorze :joy:

Wysyłasz coś po szwabsku, a później się śmiejesz :stuck_out_tongue_winking_eye: Jak darmowa dostawa to można kilka złociszy zaoszczędzić jeśli się komuś chce użerać z Niemcami w razie reklamacji :smiley:

Mój dziadek orał ich na froncie, to ja ich będę w reklamacjach :rofl:

Przepraszam, jestem pij… odkażony :joy:

Szwabowi nie dam zarobić! I tak wychowane na polskiej krwi psiekrwie! :slight_smile:

Dobra! Ja tu widzę słuszny kierunek. Projekt się klaruje. Więc…

… zapytam przewrotnie o system operacyjny :smiley: