Jeszcze raz. W tej konkretnej analizie cząstkowej, o której ja napisałem, sprawdzono w dwóch grupach, jaka jest ilość osób, które mają JEDNOCZEŚNIE conajmniej jeden objaw i (to „i” to jest logiczne AND) pozytywny wynik PCR. Na tej podstawie, dzięki narzędziom statystycznym, ustalono skuteczność szczepionki.
To by oznaczało błąd systematyczny w badaniach. I to popełniany przez wszystkich producentów oraz przeoczony przez całą rzeszę fachowców.
Pozwolisz że wstrzymam się z dalszym snuciem tego wątku do czasu aż jakoś zweryfikuję te informacje.
Sprawdź
Tradycja rzecz święta , jakże literatura jest piękna. Skutek walki z zabobonem taki, że ludziska do kościoła nie chodzą, a młode się w ogóle odzwyczaiły. Pieców tradycyjnych we współczesnych domach nie ma, a jakby były, to uwierz, że niejedna zdrowaśka…
Na szybko jak widać się nie da, chyba że masz link do metodologii w jakimś poważnym źródle. Mi na zapytania google/DD serwuje same śmieci.
W RKI jest zaś tyle materiałów że przekopywanie zajmie długi czas.
Oczywiście będę kopał
https://www.clinicaltrialsregister.eu/ctr-search/trial/2020-002641-42/DE
A tutaj bardzo dobre podsumowanie po polsku:
No cóż, wychodzi na to że masz rację.
Jak wnioskuję z materiałów BioNTechu z dwóch kandydujących szczepionek po fazie 1 BNT162b1i BNT162b2 zdecydowano się na tę drugą.
Ta pierwsza była nakierowana na blokowanie możliwości infekcji, podczas gdy druga raczej wzmacnia walkę organizmu z patogenem i stara się nie dopuścić do rozwinięcia symptomów.
Stąd rzeczywiście badano wystąpienie jakichkolwiek symptomów potwierdzonych badaniem na obecność kwasów nukleinowych wirusa w wymazach.
Oznacza to że efektywność tej szczepionki w hamowaniu zarazy jest mniejsza niż wynika z owego 95% skuteczności, choć nie wiadomo jaka bo nie było to (chyba) badane. A można było wykonując okresowe testy wymazowe także tych, którzy objawów nie mieli. Zresztą nie jest powiedziane że tego się nie robi.
My tu gadu-gadu, a w tym czasie, szwajcarski regulator zaakceptował szczepionkę od Pfizer/Biontech:
Och, być może naukowcy znają się na swojej robocie i nie potrzebują rad udzielanych im przez naszych forumowiczów?
No co Ty ?
Dwie kwestie.
Pierwsza dotyczy wypowiedzi szefów Banku Światowego, Światowego Forum Ekonomicznego, Europejskiego Banku Centralnego (wcześniej Międzynarodowego Funduszu Walutowego). Ale, co to ma wspólnego z wirusem?
Drugi temat to postrzeganie rzeczywistości i za przykład odniosłem się tylko do jednego cytatu, bez łapania za słówka czy kopania się po kostkach.
[moje ego nie raz podpowiadało mi: zobacz, podaje ci argumenty na tacy…
__są tacy, którym zależy na tworzeniu podziałów ( “dziel i rządź” ) lub inny, może skuteczniejszy sposób, rządź za pomocą strachu ale w zawoalowany sposób]
"Pozory mogą mylić"
Jeżeli ktoś napisze o drugiej w.ś to oznacza, że lubi wojnę? Może lubi.
Jeżeli napiszę, że biegam to znaczy, że lubię biegać? Może, ale nie, nie lubię biegać, wolę jeździć na rowerze. Biegam, bo tak mi doradzili wirusolog z epidemiologiem, a pulmonolog zalecił (na próbę to zaakceptowałem). Tyle, że w kraju nie mogłem biegać po lesie (zamknięto lasy- pierwsza kwarantanna), więc pobiegłem do Czech. Tam dostałem ‘receptę na bieganie’ od ministra zdrowia
Jako, że to dział “na luzie”, suchar:
“dlaczego jest zakaz wstępu do lasu, a do sklepu budowlanego można wejść na zakupy? Bo w sklepie budowlanym jest małe zagęszczenie drzew - praktycznie nie występuje, a w lesie zagęszczenie jest nieporównywalnie większe.”
Postrzegam rzeczywistość inaczej niż próbuje się ją kreować. Definicja epidemii/pandemii to wstęp do zjawiska o niespotykanych rozmiarach. Jeżeli nie skupiać się tylko na samym wirusie (niezależnie, czy to naturalne zjawisko, czy komuś “wysypał się z próbówki” ), to może, jest to puzzel większej układanki?
Trochę większy puzzel: zwolennicy likwidacji gotówki mają teraz sposobność, za pomocą kwarantanny, dopiąć swego. A jeśli pojawi się groźniejszy wirus to pójdzie jeszcze łatwiej. Już mały i średni biznes pada. Tanio będzie można je przejąć i stworzyć sieciówki. Światowy kryzys to doskonały pretekst do przemodelowania całej gospodarki - problem? “Mamy rozwiązanie!”
Polscy niezależni dziennikarze otrzymali dokument, który, ponoć, był na stronie znanej organizacji. Postanowili zadać pytania tej organizacji odnośnie tego dokumentu. Specjalnie nie liczyli na odpowiedź, jednak po kilku miesiącach otrzymali ją. I co w tym niezwykłego? Ano, ten dokument, z przed około 10 lat, dość precyzyjnie opisuje to, co teraz się dzieje. Kluczowe jest, że nie wyparli się “tej przepowiedni”, a na pytanie: “jak udało się im napisać tak dokładny scenariusz czasów obecnych?” organizacja napisała: “mamy doskonałych analityków”. Może to taki dowcip z ich strony, jednak poważna organizacja, raczej, tak nie postępuje. Więc, postawić można pytanie, dlaczego się z tą wiedzą nie podzielili z resztą świata? Można by było np. mieć pełne magazyny maseczek, ale tych co zabezpieczają. Mieli w tym jakiś ukryty interes, czy wstydzili się swojej “teorii”?
[cytowani prof. Gut i Rutkowski wskazywali bezpieczne maseczki w oparciu o naukowe badania i dlaczego noszenie innych to absurd i to niebezpieczny; prawnie uzasadniony?]
„ Problem z dobrymi ludźmi jest taki, iż nie są w stanie sobie wyobrazić perfidii pewnych Istot, zupełnie zdegenerowanych.”
Np. tylko garstka ostrzegała przed Hitlerem i co? Gdy aliantom donosiliśmy o obozach koncentracyjnych to powątpiewali: “to nie możliwe” .
Soros: “jako inwestor nie mogę ulegać ludzkim emocjom” . Ilu, przez jego ataki spekulacyjne na waluty państw, zostało zrujnowanych i popadło w skrajną nędzę. Ale co tam, biznes to biznes. A nie przepraszam, on tylko przywracał równowagę rynkom finansowym - to taka “niewidzialna ręka rynku” ? Tak? To nie całkiem “niewidzialna” .
Itd, itp…
“Łatwiej oszukać ludzi niż przekonać ich, że zostali oszukani”
Dowcip CIA(?): “nic nie jest takim jakim się wydaje” [iluzja percepcji]
__ mistrz zen wskazuje na księżyc, a uczeń patrzy tylko na palec, wskazujący księżyc .
Mówiło się, że czwartą władzą są media. Teraz pozwoliliśmy urosnąć piątej władzy o niewyobrażających zasobach finansowych, czyli koncernom.
[są większe struktury np. Alphabet?]
Piąta władza jest neutralna?
Mam jeszcze dwie kartki notatek, ale kończę. Miałem zamiar tylko zasygnalizować wybrane “puzzel-ki”.
PS.
dzisiaj trafiłem i wysłuchałem tylko 2 min.:
“100 procent więcej zgonów” (fragment):
źródło: https://www.youtube.com/watch?v=flHwU9988UI
PS. Instytut Kocha.
Niestety YT usunął materiał, naszej rodaczki mieszkającej w Kolonii, pod którym były linki do materiałów prasowych. Ponoć, kierujący pracami związanymi ze szczepionką był podejrzany o konflikt interesów. Instytut wydał oświadczenie, że się temu przyjrzy. Jeżeli to fałszywe info to przepraszam.
Samo nagranie, chyba, ostało się na CDA.
@KR60 - Doradzasz innym zmianę źródeł informacji? A sam próbowałeś?
PS.
Pełne ujawnienie
"Najlepszy niewolnik to taki
który NIE wie
że jest niewolnikiem"
Właśnie “wymyślono” nową odmianę wirusa covid, który ma być 70% bardziej skuteczny w zarażaniu (oczywiście nasi genialny naukowcy już to zbadali i znają jego skuteczność zarażania) i oczywiście aktualna szczepionka ma na niego działać. Zaczyna się już w mainstaermie strasznie ludzi dużo bardziej zaraźliwym wirusem i działającą na niego szczepionką. Przypadek czy raczej kolejna manipulacja i straszak by ludzie się szczepili?
To Covid-21.
Hej - płaskoziemcy wypierdalać z dwora…
dobra - zaakcentuję: wypirdalać
Ziemia jest kwadratowa
(to takie doprecyzowanie)
Jeżeli ktoś nie zadaje pytań, nie rodzi się w nim choć cień wątpliwości, że właśnie w momencie wypuszczenia szczepionki pojawił się wirus, który ponoć jest 70% skuteczniejszy w zarażaniu niż aktualny (oczywiście to że zbadali jego zaraźliwość w kilka dni też nie budzi wątpliwości) to jest skończonym ignorantem albo bezmyślną owcą prowadzoną na rzeź. Nawet mi cię nie będzie żal.
Już biłeś pianę na ten temat. Otwórz szafę wreszcie i mów do rzeczy…
Ja podjąłem decyzję i żadne zdeformowane jaja ze szczepionki nie zmienią mojej decyzji.
Psychiatryk zrobił się na forum.
Trzymajcie się do nowego roku. Ciekawe, czy jeszcze forum wytrzyma.
Cześć!