Szczepienia na COVID-19

Jest może jakaś statystyka chorób współistniejących, które mieli zmarli zarejestrowani jako współistnienie z Covid?

Drzazga w palcu, katar (wiem spłyciłem troszkę :wink: ), cukrzyca, nerwica, depresja, prostata, AIDS, rak, itd?

Jedynie chyba porównanie rok do roku, aby stwierdzić, ile osób przykładowo zmarło nie na raka, a na Covid+coś

Politycy są ignorantami i myślą w kategoriach swoich partykularnych interesów. Nimi tu się nie zajmujemy, bo w tym temacie chyba jesteśmy wszyscy zgodni.

Naukowcy robią swoją robotę świetnie, ale nie trafiają do ludzi, bo mówią językiem trudnym, często fachowym, a ludzie tego nie rozumieją.

Ogromną role do odegrania mają ludzie popularyzujący naukę (jak kiedyś Andrzej Kurek i Zdzisław Kamiński w SONDZIE). Jedną z takich osób jest dr. Tomasz Rożek, który obecnie jest dziennikarzem - popularyzatorem nauki.
I właśnie wypuścił film o szczepieniach na Covid-19.

Uważam, że to pozycja obowiązkowa dla osób, które mają wątpliwości lub inne zdanie.

1 polubienie

Rożek dostał siano i zrobił za co mu zapłacili, naiwność ludzka nie zna granic. Może jeszcze onet czytasz czy WP, czy niezależną? Tam sama prawda.

Od kogo wziął siano? Kto mu zapłacił?
Rzucasz bzdurami. Równie dobrze mogę powiedzieć, że narodowe zrzeszenie debili cię opłaca, a teraz udowodnij, że nie.

On to robi za darmo :wink: z wiary :wink:

Zastanawiam się, czy antyszczepionkowych postów, które tu się pojawiają, nie traktować jak celową dezinformację zagrażającą życiu wielu osób lub nawet jak sabotaż.
Bo dział może i jest na luzie, ale temat jest jak najbardziej na serio.

@Radek68 a czym charakteryzuje się antyszczepionkowy post?

Rozsądkiem?:slight_smile:

Pytam, bo co innego “NWO, chipy, 5G”, a co innego “mam wątpliwości czy szczepionka nie powoduje bezpłodności”.

angielska ulotka mówi, że tak, polska - że nie

Czemu nie zadasz sobie pytania przez kogo nasza służba zdrowia taka jest?

Skutki działań antyszczepionkowców są nie do odróżnienia od skutków działań bioterrorystów. Antyszczepionkowców powinno się eliminować dokładnie z takiego samego powodu, z którego eliminuje się zamachowców ubranych w pasy szahida - zanim zdążą wsiąść do wagonu metra :slight_smile:

Pomiędzy tymi pytaniami nie ma różnic. Równie dobrze, możesz pytać o to, czy po szczepionce wyrośnie drugi penis na czole… Wszystko jest w tym samym zbiorze absurdów… I bierze się z ignorancji.

1 polubienie

Widzę że mówisz o sobie i obecnej partii rządzącej.

To jest fundamentalne pytanie, na które nie ma prostej odpowiedzi.

Rozumiem, że różnice w tłumaczeniu obu ulotek zrzucasz na karb ignorancji, niemniej takie kwiatki nie powinny mieć miejsca.

1 polubienie

Jakich konkretnie ulotek?

Odpowiedź znajdzie się zawsze, tylko bywa bolesna, dla takich jak ty i wielu innych którzy od odpowiedzi się wymigują. Prawda w oczy kole!

Tych, które wkładane są do pudełeczka ze szczepionką - opisujących m.in. skutki uboczne.

Pokaż mi proszę ulotkę wkładaną do pudełka ze szczepionką mRNA kodującą białko kolca wirusa SARS-COV-2, w której pisze, że efektem ubocznym jest bezpłodność.

Ja nie uciekam od odpowiedzi. Ja jestem przygnieciony skalą złożoności problemu.