Motyw stworzony głównie z myślą o damskiej części dobrychprogramów, mający również skłonić panie do zakładania tutaj kont
85% szerokości ekranu (jeżeli zostanie wykryta niska rozdzielczość, to szerokość automatycznie zwiększy się do 100%)
Custom ikony dodane do tabeli z kategoriami
Dbałość o czytelność wszystkich stron, substron i stron z błędami
Dużo elementów podświetlanych po najechaniu
Kolory typowo damskie (tj. od mocnego różu, przez pudrowy róż, aż do różowawej bieli)
Płynne i łagodne animacje wejścia oraz ‘oddychania’ listy z postami (na stronie głównej forum)
Trzy rodziny czcionek (panel nawigacyjny, przyciski oraz treść stron)
Wyśrodkowany panel nawigacyjny
Zabawa teksturami i wzorami
Zaokrąglenia boxów i charakterystyczny wygląd przycisków
Więcej grzechów nie pamiętam, dlatego zapraszam do testowania
Załączony plik .css waży tyle z powodu tabulacji oraz dodanych parametrów !important pod koniec każdej linijki kodu.
Wszystko testowane i nadaje się bezpośrednio do wrzucenia na serwer
Dołączam również styl przeznaczony na urządzenia mobilne. Został on przetestowany w środowisku symulującym iPhone 5s a następnie iPhone 7 Plus (z pozytywnymi rezultatami).
To i ja coś dorzucę od siebie tak na ostatnią chwilę. Ciemny motyw, trochę zmieniony wygląd niektórych elementów. Zwiększona lekko szerokość dla większych monitorów.
edit: chciałem zaktualizować styl do (mam nadzieję) ostatecznej wersji i przy okazji wrzucić 2 opcje kolorystyczne, ale z tego co widzę, nie udało się tego zrobić (pewnie przez weekend majowy) przed rozpoczęciem głosowania. Dlatego po prostu wrzucam to tu, a nuż ktoś będzie chciał użyć. Jeśli chodzi o opcje kolorystyczne to można sobie wrzucić do Stylish i powinno zadziałać
Nie można wgrywać CSS. Bez zbędnych przeróbek, delikatnie przyciemniony szablon i czytelniejsze posty. Sam go używam bo wszechogarniająca biel kuje mnie w oczy.
Motyw ma za zadanie nawiązywać wyglądem do starych BBS-ów.
Starałem się dopasować kolory w taki sposób, żeby jak najlepiej oddawały ten klimat, ale też nie drażniły oczu
85% szerokości ekranu (jeżeli zostanie wykryta niska rozdzielczość, to szerokość automatycznie zwiększy się do 100%)
Custom ikony dodane do tabeli z kategoriami
Dbałość o czytelność wszystkich stron i substron
Dużo elementów podświetlanych po najechaniu
Kolory kojarzone z BBS
Płynne i łagodne animacje wejścia oraz ‘oddychania’ listy z postami (na stronie głównej forum)
Trzy rodziny czcionek (panel nawigacyjny, przyciski oraz treść stron)
Wyśrodkowany panel nawigacyjny
Więcej grzechów nie pamiętam, dlatego zapraszam do testowania
Załączony plik .css waży tyle z powodu tabulacji oraz dodanych parametrów !important pod koniec każdej linijki kodu.
Nadaje się bezpośrednio do wrzucenia na serwer
Dołączam również styl przeznaczony na urządzenia mobilne. Został on przetestowany w środowisku symulującym iPhone 5s a następnie iPhone 7 Plus (z pozytywnymi rezultatami).
Motyw, który musiał się kiedyś pojawić - czyli kolorystyka czarno-czerwona :) Styl opiera się na pracy mojego brata Apostoła, lecz całkowicie przerobiłem kolory i oczywiście sporo dorzuciłem od siebie :+1:
DarkRed.css (12,0 KB)